Zoekfunctie werkt niet

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »
Moshe Dew

Moshe Dew

07/07/2022 04:19:50
Anchor link
Kan iemand mij vertellen waarom ik met onderstaande code geen results krijg?
Had eerst een enkele submitfield en dat werkte prima maar wilde het ombouwen naar meerdere zoekopties.
wilde met array_key_exists kijken welke submit precies was gebruikt op basis van een uniek ID, en vervolgens bijbehorende query injection doen. Er komen geen resultaten naar boven, geen errors en ook niet $output


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
<?php
    require ("test2.php");
    require ("header.php");
    require ("footer.php");
    
?>

    <form method="post"> Zoek op:                                                                                                          
    <input type ="text" name="searchName" id="s_id_Name">    
    <input type ="submit" name="submit" value="Naam" id="id_name"> &nbsp &nbsp &nbsp  
    <input type ="text" name="searchPlace" id="s_id_Place">
    <input type ="submit" name="submitP" value="Plaats" id="id_place"> &nbsp &nbsp &nbsp  
    <input type ="text" name="searchPhone" id="s_id_Phone">
    <input type ="submit" name="submitT" value="Telefoonnummer" id="id_phone">&nbsp &nbsp &nbsp
    <input type ="text" name="searchEmail" id="s_id_Email">
    <input type ="submit" name="submitT" value="Email">
    </form>
    
    
        <table>
                <thead>
                    <tr>
                        <th>
                            Voornaam
                        </th>
                        <th>
                            Achternaam
                        </th>
                        <th>
                            Straat
                        </th>
                        <th>
                            Plaats
                        </th>
                        <th>
                            Email
                        </th>
                        <th>
                            Telefoon
                        </th>
                        <th>
                            Bijlage
                        </th>
                    </tr>
                </thead>
<?php
    $output
= NULL;

// zodra zoek op een zoekknop wordt gesubmit, maak connectie en stop input in variabelen voor injection
if(isset($_POST['submit'])){
            $mysqli = $connection->db_connection;
            $searchName = $_POST['searchName'];
            $searchPlace = $_POST['searchPlace'];
            $searchPhone = $_POST['searchPhone'];
            
    // querys in variabelen stoppen
            $searchResultName = $mysqli->query("SELECT p.user_id, p.voornaam, p.achternaam, a.straat, a.plaats, c.email, c.telefoon FROM contactgegevens c, adresgegevens a, persoonsgegevens p WHERE p.voornaam LIKE '%".$searchName."%' && p.user_id = a.user_id AND p.user_id = c.user_id OR p.achternaam LIKE '%".$searchName."%' && p.user_id = a.user_id AND p.user_id = c.user_id");
            
            $searchResultPlace = $mysqli->query("SELECT p.user_id, p.voornaam, p.achternaam, a.straat, a.plaats, c.email, c.telefoon FROM contactgegevens c, adresgegevens a, persoonsgegevens p WHERE a.plaats LIKE '%".$searchPlace."%' && p.user_id = a.user_id AND p.user_id = c.user_id");
            
            $searchResultPhone = $mysqli->query("SELECT p.user_id, p.voornaam, p.achternaam, a.straat, a.plaats, c.email, c.telefoon FROM contactgegevens c, adresgegevens a, persoonsgegevens p WHERE c.telefoon LIKE '%".$searchPhone."%' && p.user_id = a.user_id AND p.user_id = c.user_id");
            
            $searchResultPhone = $mysqli->query("SELECT p.user_id, p.voornaam, p.achternaam, a.straat, a.plaats, c.email, c.telefoon FROM contactgegevens c, adresgegevens a, persoonsgegevens p WHERE c.telefoon LIKE '%".$searchPhone."%' && p.user_id = a.user_id AND p.user_id = c.user_id");
                
    // controleer welke submit wordt gebruikt, inject de bijbehorende query, geef resultaat weer of error
    if(array_key_exists('s_id_name',$_POST)){
        if($searchResultName->num_rows > 0){
            while($row = $searchResultName->fetch_assoc()) {
                    echo '<tr>
                    <td>'
.$row['voornaam'].'</td>
                    <td>'
.$row['achternaam'].'</td>
                    <td>'
.$row['straat'].'</td>
                    <td>'
.$row['plaats'].'</td>
                    <td>'
.$row['email'].'</td>
                    <td>'
.$row['telefoon'].'</td>
                    <td></td>
                    <td><a href="bewerken.php?user_id='
.$row['user_id'].'">Bewerken</td>
                    <td><a href="verwijderen.php?user_id='
.$row['user_id'].'">Verwijderen</td>
                    </tr>'
;
            }
        }
else{
                    $output = "Geen resultaten gevonden";
        }
    }

    if(array_key_exists('s_id_place',$_POST)){
        if ($searchResultPlace->num_rows > 0){    
            while($row = $searchResultPlace->fetch_assoc()) {
                    echo '<tr>
                    <td>'
.$row['voornaam'].'</td>
                    <td>'
.$row['achternaam'].'</td>
                    <td>'
.$row['straat'].'</td>
                    <td>'
.$row['plaats'].'</td>
                    <td>'
.$row['email'].'</td>
                    <td>'
.$row['telefoon'].'</td>
                    <td></td>
                    <td><a href="bewerken.php?user_id='
.$row['user_id'].'">Bewerken</td>
                    <td><a href="verwijderen.php?user_id='
.$row['user_id'].'">Verwijderen</td>
                    </tr>'
;
            }
        }
else{
                    $output = "Geen resultaten gevonden";
        }
    }

    if(array_key_exists('s_id_phone',$_POST)){
        if ($searchResultPhone->num_rows > 0){    
        while($row = $searchResultPhone->fetch_assoc()) {
                    echo '<tr>
                    <td>'
.$row['voornaam'].'</td>
                    <td>'
.$row['achternaam'].'</td>
                    <td>'
.$row['straat'].'</td>
                    <td>'
.$row['plaats'].'</td>
                    <td>'
.$row['email'].'</td>
                    <td>'
.$row['telefoon'].'</td>
                    <td></td>
                    <td><a href="bewerken.php?user_id='
.$row['user_id'].'">Bewerken</td>
                    <td><a href="verwijderen.php?user_id='
.$row['user_id'].'">Verwijderen</td>
                    </tr>'
;
            }
        }
else{
                    $output = "Geen resultaten gevonden";
        }
    }
}
else {
    exit;
    }

?>

    </table>
<?php echo $output ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:07:37
 
- SanThe -

- SanThe -

07/07/2022 08:34:25
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($_POST,true).'</pre>';
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/07/2022 10:07:28
Anchor link
Ik heb je code niet grondig bekeken, maar

id="s_id_Name"

en vervolgens controleer je op

array_key_exists('s_id_name',$_POST)

Zie het verschil in hoofdletter.
 
Ivo P

Ivo P

07/07/2022 11:59:43
Anchor link
regel 49:

if(isset($_POST['submit'])){

dus als een andere knop gebruikt is, dan kom je al niet verder....

Daarnaast: je voert wel 4x een query uit. Terwijl je de resultaten alleen maar van 1 wilt laten zien?

Ik zou ofwel gewoon 1 zoekterm pakken en die loslaten in 1 query op verschillende velden:

.. WHERE email like '%ivo%' or voornaam like '%ivo%' or telefoon like '%ivo%'

ofwel alles wat hetzelfde is in de query eenmalig noteren en dan dynamisch een WHERE erachter plakken.

Zelfde geldt voor je weergave van de resultaten: daar bouw je nu ook 3 of 3x dezelfde html-output: kies daar voor een resultset en geef dat weer.
dus $result = $resultNaam en dan de daarvoor eenmalig een blok html.

Als je nu de query aanpast omdat je ook de geslachten wilt ophalen, dan moet dat in 4voud. en daarna nog in 4voud voor het weergeven.


alternatief zou ook nog kunnen zijn dat je kijkt of iemand het zoekveld Email heeft ingevuld en dan daarop handelt

Dus iemand vult Email deels in en telefoon deels.
Dus wordt de query ... WHERE email like '%ivo%' OR/AND telefoon like '%0611%'

Denk dat je gewoon 1 submitknop moet maken en dat dat een hoop oplost
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/07/2022 12:49:20
Anchor link
Het eerste punt van Ivo:

gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {


Je wilt weten of er ge-POST is, en niet of er op een knop gedrukt is.
 
Ivo P

Ivo P

07/07/2022 16:05:31
Anchor link
En als je dat aangepast hebt:

zoek eens op de naam "Jeannne d'Arc"

Keywords: Esacaping en SQL-injection
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/10/2022 09:26:56
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.