Chrome wil van 'groene' slotje af

Toegevoegd door - Ariën -, 8 jaar geleden

Chrome wil van 'groene' slotje afBrowserbouwer Google wil in Chrome van het groene slotje af. Volgens hen is SSL een standaard zodat enkel onveilige website nog als 'Onveilig' moeten worden beschouwd. Dit voorstel liet productmanager Emily Schechter (Chrome Security) deze week tijdens een beveiligingsconferentie op Hawaii weten. Volgens een onderzoek zou gebleken zijn dat sommige gebruikers moeite zouden hebben met het onderscheiden van URL's en het identificeren van legitieme websites op internet.

Om de uitrol van https onder websites te bespoedigen heeft Google inmiddels in plaats van een groen slotje de tekstuele markering 'Veilig' toegevoegd aan de adresbalk. Ook bij inlogformulieren is in de

Het uiteindelijke plan van Google is om binnen Chrome het groene slotje en de Veilig-melding te laten verdwijnen, zodat gebruikers alleen nog een melding krijgen als ze een onbeveiligde verbinding bezoeken.

Wat vind jij: "Moeten browsermakers het groene slotje uitfaseren?"
Laat het weten in de poll!

Gerelateerde nieuwsberichten

15/06/2023 Bestelgegevens duizenden webwinkels via onveilige betaalplug-in te achterhalen
25/04/2023 GitHub laat privé-bugmeldingen toe in externe repositories
05/03/2020 Let's Encrypt trekt drie miljoen certificaten in na ontdekken bug

 

Er zijn geen reacties op 'Chrome wil van groene slotje af'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.