Google Plus

Toegevoegd door B a s, 15 jaar geleden

Google PlusHet lang verwachte antwoord van Google op Facebook is een feit met Google Plus. Het nieuwe sociale web netwerk? Waarschijnlijk niet.  

Concurreren met Facebook
Concurreren met Facebook lijkt me niet gemakkelijk (op Blytes na dan). Zeker niet met de bijna miljard gebruikers die van Facebook gebruikmaken en waarbij er dagelijks nog zo'n 600.000 bijkomen.

Google Plus
Toch staat het lang verwachte antwoord van Google klaar. Het heet Google Plus en is nu al, aldus Google, overbezet. Google en de combinatie met overbezette servers gelooft natuurlijk niemand en natuurlijk is dit weer een marketing stunt, net zoals zij eerder deden met Gmail en hoe heet het innovatieve mailen van Google ook alweer? Oja.. Google Wave.. Wat overigens een flop werd.

Innovatief
Google Plus gaat wel e.e.a. anders aanpakken:

Op Facebook heten het groepen, bij Google Plus wordt er over kringen gesproken. Chatten met een groep zijn hangouts, *likes* zijn +1 en dingen delen met vrienden valt onder de noemer Sparks. Toch moet erbij vermeld worden, dat het wel op een andere (betere?) manier wordt aangepakt.

Zo zien kringen er grafisch erg mooi uit en is het visuele aspect zeker beter aangepakt. Sparks, wat 1 op 1 te vergelijken is met Stumbleupon, is toch iets wat nog niet eerder verwerkt is in een sociaal web netwerk. Hier doen ze goed aan want mocht je inderdaad verveeld zijn, dan is Stumbleupon een zeer vermakelijke tool om de uurtjes te vullen waarin je verveeld bent. Waarom je dit dan precies binnen een sociaal web netwerk zou willen gebruiken lijkt mij een goede vraag.

Google Plus' Hangouts is ook leuk bedacht. Je kunt je webcam aanzetten, op Chatroulette klikken en je krijgt een willekeurige vriend in beeld. Ik bedoel natuurlijk Hangouts.

Goed over nagedacht
Google doet dit wel erg slim. Wordt Google Plus geen succes, dan kunnen ze toch verder met StumbleUpon en Chatroulette, maar dan onder de noemers Sparks en Hangouts (.google.com).

Conclusie
Of Google Plus een succes gaat worden of niet, dat zal de toekomst uitwijzen. Er is niet over te twisten op de vraag of ze een stevige kluif hebben aan Facebook. Innovatief waren ze geweest door services als StumbleUpon en Chatroulette bij een nieuw sociale netwerk te betrekken waarmee naast hun eigen netwerk, hen netwerken worden bereikt die bestaan uit miljoenen gebruikers, die Google natuurlijk niet nodig heeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/01/2024 Onderzoekers ontdekken mogelijkheid om Google-accounts te kapen
22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.
11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek

 

Er zijn 9 reacties op 'Google plus'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Klaas Achterdam
Klaas Achterdam
15 jaar geleden
 
Het word er allemaal niet makkelijker op. Straks kan je eerst 5 likes aan klikken voordat al je vrienden weten dat je iets leuk vind.
Victor -
Victor -
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Of gewoon nog maar een netwerk gebruiken
Ik heb hyves twitter en linkedin gedumpt
alleen facebook gebruik ik nog;)
Bram Boos
Bram Boos
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als Google nou Twitter en Facebook ook opkoopt en deze in plus inbouwd dan heb je een mooi systeem maar tot die tijd is deze wereld weer een social network rijker...
B a s
B a s
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Als het al aanslaat. Je weet hoe het oa gaat met Google Buzz, de Twitter variant van Google voor Google gebruikers.
Dennis Sluijk
Dennis Sluijk
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Pakt google niet beetje allemaal ideeën af van andere? wat uiteindelijk best wel een flop wordt?
Martine Demol
Martine Demol
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Wie wacht er op GooglePlus?
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb een uitnodiging wie wil kan me een Pm sturen met je email dan stuur een uitnodiging.
Maikel  B
Maikel B
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Jordi kroon: De aanmeldingen zijn al een week open voor iedereen. Er is dus geen uitnodiging meer nodig.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Williy beek
Williy beek
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
echter lijkt het mij dat de sociale netwerken unieker moeten worden naar bepaalde doelgroepen.

aangezien er tegenwoordig alleen nog in de broek wordt gekeken naar de portemonnee denk ik dat dit nooit zal gaan gebeuren.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.