Symfony 2.1 Release Candidate

Toegevoegd door Wouter J, 14 jaar geleden

Symfony 2.1 Release CandidateNadat begin deze maand Symfony2.1 RC1 werd gepubliceerd is Release Candidate 2 nu ook beschikbaar. Net zoals met de Zend Framework 2 release candidate liggen ook hier de functionaliteiten vast. Er zullen alleen nog maar bug fixes worden opgelost. Nieuwe features die worden aangevraagd zul je op zijn vroegst in 2.2 gaan zien.

Er zijn heel wat nieuwe features toegevoegd en wat dingen verwijderd, maar omdat dit een subversie is worden er geen grote wijzigingen doorgevoerd.
Op 1 onderdeel is wel een grote wijziging gekomen, omdat dat de werking van de website niet beïnvloed. Dat is namelijk de web debug bar, deze geeft nog meer informatie waar je als developer tijdens het maken van een project erg veel aan hebt.

Symfony2.1 raad aan te werken met composer. Met het volgende command kun je Symfony2.1 downloaden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer create-project symfony/framework-standard-edition


Heb je een bug gevonden dan kun je die melden bij de issue tracker van symfony.

Ben je al tijden in Symfony2 aan het scripten en wil je weten wat er allemaal nieuw is? Dan kun je hier lezen wat er allemaal veranderd is. Mocht je totaal nieuw zijn dan kun je nu beginnen met het lezen van de Symfony2.1 documentatie.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/12/2013 Chaos om Playstation 4 (video)
20/06/2013 PHP 5.5.0 officieel uitgebracht
20/06/2013 PHP 5.3 bereikt 'End of Maintenance'

 

Er zijn 2 reacties op 'Symfony 21 release candidate'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Lekker artikel Wouter! Alleen Matthew O' Wheir Oppiney (Lead developer ZendFramework2) vertelde mij wel dat de API van SF2.1 behoorlijk gewijzigd is ten opzichte van 2.0... Of dit zo is weet ik niet misschien jij? En echt objectief was zijn opmerking natuurlijk ook niet haha
Wouter J
Wouter J
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bedankt.

Voorzover ik weet (ben nog geen developer van SF) hebben ze geprobeerd de Symfony2 Stable API zoveel mogelijk hetzelfde te houden, of zoals de pagina beschrijft alleen te wijzigen voor security issues.

Wat ze echter wel hebben gedaan is componenten als Form heel erg uitgebreid en in de source code van de API is ook veel veranderd. Maar over het algemeen zal je code met een paar kleine veranderingen gewoon backwards-comptable zijn met SF2.0.

Zo heb ik bijv. geprobeerd de onduidelijke naam getParent voor bundles te wijzigen (aangezien er geen parent/child relatie was). Helaas vonden ze dit een te grootte wijziging, de stable API moest hetzelfde blijven. Hierdoor hebben we vervolgens de documentatie moeten aanpassen met een paar warnings zodat deze onduidelijkheid duidelijk werd.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.