VirtualHosts op je eigen server

Kleine waarschuwing voordat we beginnen:

Let op:
Deze tutorial is geschreven op een Windows XP PC en in combinatie met een Apache 2.0 server. Virtual hosts werken ook op Linux of een Mac computer. Hellaas weet ik niet wat het alternatief voor de host file. Vraag het op een forum gerelateerd aan je OS. In een andere Windows versie kan het zijn dat de host file ergens anders staat. Gebruik daarvoor de zoek functie. Andere Apache versie moet geen probleem zijn.

Voor mijn eigen websites maak ik bijna altijd gebruik van modrewrite. En tijdens het scripten hou ik eigenlijk nooit rekening mee met het werken in een of andere map. Omdat ik toch meestal wel de beschikking had over een eigen (sub)domein. Dit had het gevolg dat het nooit wou werken als ik de website in de map wou draaien om te testen wat tot het gevolg had dat ik steeds mijn document root in mijn apache config moest wijzigen als ik aan een andere website wou werken. Ik ben toch maar even gaan kijken of het anders kon. En die is er. In deze tutorial probeer ik je uit te leggen wat ik voor ogen heb gehad en hoe ik het uit eindelijk is gelukt.
Voor deze tutorial ga ik er van uit dat je wat kennis hebt van Apache en hoe het werkt. Ik ga ook niet alle opties uit leggen en doe alleen de relevante. Maak altijd een backup voor dat jij je server verpest!. Deze tutorial werkt alleen als jij de config bestanden kan editen! En niet op een shared host

« Lees de omschrijving en reacties

Inhoudsopgave

  1. VirtualHosts op je eigen server
  2. Wat wil ik hebben?
  3. Hosts file
  4. Apache

PHP tutorial opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.