Afbeelding checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:04:17
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ben nog steeds met m'n upload scriptje bezig, en liep weer ergens tegenaan waar ik niet uit kom, naja kom er wel uit maar was benieuwd of er betere alternatieven zijn.

Als iemand een afbeelding post, dan check ik deze op mimetypes. Die heb ik in een array staan genaamd $allowed_files . Dit werkt opzich wel, alleen geven verschillende browsers verschillende mimetypes aan. Bijv de een zegt alleen JPG, de ander image/jpeg, en weer een ander image/pjeg. Nu heb ik alle mogelijke combinaties wel in de array staan, maar het weerhoud mensen er niet van om bijv een php bestand te hernoemen naar .jpg en te uploaden. Weet iemand een goed alternatief om te checken of het wel echt om een afbeelding gaat?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:04:07
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:24:13
Quote Anchor link
1. Gebruik getimagesize()

Deze zal false returnen indien het geen afbeelding is....proberen waard

2. Check de bestands grootte. PHP-bestanden zijn meestal klein.


3. Gebruik het GD Library voor een andere oplossing
Gewijzigd op 05/05/2012 18:25:27 door Dave L
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:24:52
Quote Anchor link
Thx Dave !

Ik ga het gelijk ff checken

edit :
dus even als voorbeeld :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (getimagesize($_FILES['image']['tmp_name'] != 'FALSE')
{
//wel uitvoeren
}
else {
//niet uitvoeren
}


Zou dit moeten werken?
Gewijzigd op 05/05/2012 18:29:41 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:36:16
Quote Anchor link
Deze check kun je dus wel alleen maar uitvoeren als het bestand dus al IS geupload in je temp-dir. Dat is een klein nadeel...

Je script klopt niet helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (getimagesize("pad_naar_bestand") === false)
{

    echo 'Het is GEEN afbeelding!';
}

else
{
    echo 'Het is een afbeelding!';
}

?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:42:36
Quote Anchor link
Dave wat is het verschil tussen != en === ?
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:45:27
Quote Anchor link
=== wil zeggen 100% gelijk aan de gegeven waarde.

(identiek EN gelijk van waarde aan elkaar in de vergelijking)

Ter verduidelijking:
getimagesize("index.html") --> geeft: false

de vergelijking die kortweg resulteerd is:

if(false === false) {
echo 'Het is GEEN afbeelding';
}
Gewijzigd op 05/05/2012 18:51:16 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:01:59
Quote Anchor link
@dave, dan kun je net zo goed twee isjes schrijven (false == false). dat is de officiele comperator.

Toevoeging op 05/05/2012 19:02:31:

omdat het een boolean is kun je volgens mij ook checken met ===, maar als je het niet weet of het boolean is of niet, gebruik ==
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:06:05
Quote Anchor link
Heb het aan de praat, werkt goed, krijg je er met geen mogelijkheid php of andere bestanden meer door. Heb alleen !== 'FALSE' gebruikt omdat mijn if en elsjes precies andersom zijn dan op jou voorbeeld :p .. maar bedankt ! werkt perfect!
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:07:50
Quote Anchor link
@jeroen, idd je compared een boolean: dus ===

:)

http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

@Patrick: Mooi zo jongen, glad I could help!
Gewijzigd op 05/05/2012 19:08:54 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:07:55
Quote Anchor link
gebruik dan != ipv !==.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:08:56
Quote Anchor link
!= betekent toch gewoon is niet ? Ja normaal gebruik ik niet meer dan = , == en != dus weet niet zo goed wat het verschil overal nou precies is

!== Not identical
!= Not equal


Identiek betent toch hetzelfde als equal ? :S
Gewijzigd op 05/05/2012 19:10:40 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:10:28
Quote Anchor link
@jeroen: beter is het, omdat je weet dat het een boolean is, === te gebruiken.

!= vergelijkt waarde. !== vergelijkt waarde EN type (zie link)

dubbele == achter ! of = vergelijkt ook het type....
Gewijzigd op 05/05/2012 19:15:11 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:17:48
Quote Anchor link
@patrick:

= -> is een toewijzingsoperator. $i = 5 is niets meer dan 5 toekennen aan $i

== -> is een vergelijkingsoperator. $i == 5 levert true op wanneer $i 5 is, false als anders

!= -> ook een vergelijker, maar dan niet. $i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders true

dan kun je dus nog overal een =je achteraan plakken, maar alleen bij de vergelijkingen, dus dan krijg je === !==. dat hij dan ook checkt op het type wist ik niet.

identical is gelijk in waarde en type, equal is gelijk in waarde.
Gewijzigd op 05/05/2012 21:06:15 door Jeroen VD
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:31:09
Quote Anchor link
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:32:36
Quote Anchor link
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:38:24
Quote Anchor link
Ik spreek ook vanuit een leven met ADHD en autisme. Dan hebben nieuwe leermomenten in je leven ook aparte uitwerkingen :P
 
Jens erd

Jens erd

05/05/2012 21:02:32
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/05/2012 19:17:48:
@patrick:
$i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders false


Pardon?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 21:05:03
Quote Anchor link
Ok, klein foutje, anders true. Zal het aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2012 23:40:46
Quote Anchor link
Dave L op 05/05/2012 19:31:09:
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit

Patrick vd Pols op 05/05/2012 19:32:36:
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)

Haha, +1 voor Patrick :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/06/2012 12:13:29
Quote Anchor link
ik heb ook een foto-upoad script van Cynthia Fridsma
en daar zit ook een filter in die kijkt of het een jpg, png, gif is maar daarmee kun je ook een php mee uploaden heb ik gemerkt ik had eeb script op geslagen als jpg
en dat werd mooi geupload. dus werkt zo;n filter niet alleen als iets upload met een andere extentie dan wel.
want hoe wil een filter zien of jpg geen foto inhoud maat gewoon text is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.