Afbeelding checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:04:17
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ben nog steeds met m'n upload scriptje bezig, en liep weer ergens tegenaan waar ik niet uit kom, naja kom er wel uit maar was benieuwd of er betere alternatieven zijn.

Als iemand een afbeelding post, dan check ik deze op mimetypes. Die heb ik in een array staan genaamd $allowed_files . Dit werkt opzich wel, alleen geven verschillende browsers verschillende mimetypes aan. Bijv de een zegt alleen JPG, de ander image/jpeg, en weer een ander image/pjeg. Nu heb ik alle mogelijke combinaties wel in de array staan, maar het weerhoud mensen er niet van om bijv een php bestand te hernoemen naar .jpg en te uploaden. Weet iemand een goed alternatief om te checken of het wel echt om een afbeelding gaat?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:16:14
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:24:13
Quote Anchor link
1. Gebruik getimagesize()

Deze zal false returnen indien het geen afbeelding is....proberen waard

2. Check de bestands grootte. PHP-bestanden zijn meestal klein.


3. Gebruik het GD Library voor een andere oplossing
Gewijzigd op 05/05/2012 18:25:27 door Dave L
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:24:52
Quote Anchor link
Thx Dave !

Ik ga het gelijk ff checken

edit :
dus even als voorbeeld :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (getimagesize($_FILES['image']['tmp_name'] != 'FALSE')
{
//wel uitvoeren
}
else {
//niet uitvoeren
}


Zou dit moeten werken?
Gewijzigd op 05/05/2012 18:29:41 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:36:16
Quote Anchor link
Deze check kun je dus wel alleen maar uitvoeren als het bestand dus al IS geupload in je temp-dir. Dat is een klein nadeel...

Je script klopt niet helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (getimagesize("pad_naar_bestand") === false)
{

    echo 'Het is GEEN afbeelding!';
}

else
{
    echo 'Het is een afbeelding!';
}

?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:42:36
Quote Anchor link
Dave wat is het verschil tussen != en === ?
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:45:27
Quote Anchor link
=== wil zeggen 100% gelijk aan de gegeven waarde.

(identiek EN gelijk van waarde aan elkaar in de vergelijking)

Ter verduidelijking:
getimagesize("index.html") --> geeft: false

de vergelijking die kortweg resulteerd is:

if(false === false) {
echo 'Het is GEEN afbeelding';
}
Gewijzigd op 05/05/2012 18:51:16 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:01:59
Quote Anchor link
@dave, dan kun je net zo goed twee isjes schrijven (false == false). dat is de officiele comperator.

Toevoeging op 05/05/2012 19:02:31:

omdat het een boolean is kun je volgens mij ook checken met ===, maar als je het niet weet of het boolean is of niet, gebruik ==
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:06:05
Quote Anchor link
Heb het aan de praat, werkt goed, krijg je er met geen mogelijkheid php of andere bestanden meer door. Heb alleen !== 'FALSE' gebruikt omdat mijn if en elsjes precies andersom zijn dan op jou voorbeeld :p .. maar bedankt ! werkt perfect!
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:07:50
Quote Anchor link
@jeroen, idd je compared een boolean: dus ===

:)

http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

@Patrick: Mooi zo jongen, glad I could help!
Gewijzigd op 05/05/2012 19:08:54 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:07:55
Quote Anchor link
gebruik dan != ipv !==.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:08:56
Quote Anchor link
!= betekent toch gewoon is niet ? Ja normaal gebruik ik niet meer dan = , == en != dus weet niet zo goed wat het verschil overal nou precies is

!== Not identical
!= Not equal


Identiek betent toch hetzelfde als equal ? :S
Gewijzigd op 05/05/2012 19:10:40 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:10:28
Quote Anchor link
@jeroen: beter is het, omdat je weet dat het een boolean is, === te gebruiken.

!= vergelijkt waarde. !== vergelijkt waarde EN type (zie link)

dubbele == achter ! of = vergelijkt ook het type....
Gewijzigd op 05/05/2012 19:15:11 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:17:48
Quote Anchor link
@patrick:

= -> is een toewijzingsoperator. $i = 5 is niets meer dan 5 toekennen aan $i

== -> is een vergelijkingsoperator. $i == 5 levert true op wanneer $i 5 is, false als anders

!= -> ook een vergelijker, maar dan niet. $i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders true

dan kun je dus nog overal een =je achteraan plakken, maar alleen bij de vergelijkingen, dus dan krijg je === !==. dat hij dan ook checkt op het type wist ik niet.

identical is gelijk in waarde en type, equal is gelijk in waarde.
Gewijzigd op 05/05/2012 21:06:15 door Jeroen VD
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:31:09
Quote Anchor link
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:32:36
Quote Anchor link
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:38:24
Quote Anchor link
Ik spreek ook vanuit een leven met ADHD en autisme. Dan hebben nieuwe leermomenten in je leven ook aparte uitwerkingen :P
 
Jens erd

Jens erd

05/05/2012 21:02:32
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/05/2012 19:17:48:
@patrick:
$i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders false


Pardon?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 21:05:03
Quote Anchor link
Ok, klein foutje, anders true. Zal het aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2012 23:40:46
Quote Anchor link
Dave L op 05/05/2012 19:31:09:
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit

Patrick vd Pols op 05/05/2012 19:32:36:
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)

Haha, +1 voor Patrick :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/06/2012 12:13:29
Quote Anchor link
ik heb ook een foto-upoad script van Cynthia Fridsma
en daar zit ook een filter in die kijkt of het een jpg, png, gif is maar daarmee kun je ook een php mee uploaden heb ik gemerkt ik had eeb script op geslagen als jpg
en dat werd mooi geupload. dus werkt zo;n filter niet alleen als iets upload met een andere extentie dan wel.
want hoe wil een filter zien of jpg geen foto inhoud maat gewoon text is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.