Afbeelding checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:04:17
Quote Anchor link
Hey allemaal!

Ben nog steeds met m'n upload scriptje bezig, en liep weer ergens tegenaan waar ik niet uit kom, naja kom er wel uit maar was benieuwd of er betere alternatieven zijn.

Als iemand een afbeelding post, dan check ik deze op mimetypes. Die heb ik in een array staan genaamd $allowed_files . Dit werkt opzich wel, alleen geven verschillende browsers verschillende mimetypes aan. Bijv de een zegt alleen JPG, de ander image/jpeg, en weer een ander image/pjeg. Nu heb ik alle mogelijke combinaties wel in de array staan, maar het weerhoud mensen er niet van om bijv een php bestand te hernoemen naar .jpg en te uploaden. Weet iemand een goed alternatief om te checken of het wel echt om een afbeelding gaat?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:14:01
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:24:13
Quote Anchor link
1. Gebruik getimagesize()

Deze zal false returnen indien het geen afbeelding is....proberen waard

2. Check de bestands grootte. PHP-bestanden zijn meestal klein.


3. Gebruik het GD Library voor een andere oplossing
Gewijzigd op 05/05/2012 18:25:27 door Dave L
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:24:52
Quote Anchor link
Thx Dave !

Ik ga het gelijk ff checken

edit :
dus even als voorbeeld :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if (getimagesize($_FILES['image']['tmp_name'] != 'FALSE')
{
//wel uitvoeren
}
else {
//niet uitvoeren
}


Zou dit moeten werken?
Gewijzigd op 05/05/2012 18:29:41 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:36:16
Quote Anchor link
Deze check kun je dus wel alleen maar uitvoeren als het bestand dus al IS geupload in je temp-dir. Dat is een klein nadeel...

Je script klopt niet helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (getimagesize("pad_naar_bestand") === false)
{

    echo 'Het is GEEN afbeelding!';
}

else
{
    echo 'Het is een afbeelding!';
}

?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 18:42:36
Quote Anchor link
Dave wat is het verschil tussen != en === ?
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 18:45:27
Quote Anchor link
=== wil zeggen 100% gelijk aan de gegeven waarde.

(identiek EN gelijk van waarde aan elkaar in de vergelijking)

Ter verduidelijking:
getimagesize("index.html") --> geeft: false

de vergelijking die kortweg resulteerd is:

if(false === false) {
echo 'Het is GEEN afbeelding';
}
Gewijzigd op 05/05/2012 18:51:16 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:01:59
Quote Anchor link
@dave, dan kun je net zo goed twee isjes schrijven (false == false). dat is de officiele comperator.

Toevoeging op 05/05/2012 19:02:31:

omdat het een boolean is kun je volgens mij ook checken met ===, maar als je het niet weet of het boolean is of niet, gebruik ==
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:06:05
Quote Anchor link
Heb het aan de praat, werkt goed, krijg je er met geen mogelijkheid php of andere bestanden meer door. Heb alleen !== 'FALSE' gebruikt omdat mijn if en elsjes precies andersom zijn dan op jou voorbeeld :p .. maar bedankt ! werkt perfect!
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:07:50
Quote Anchor link
@jeroen, idd je compared een boolean: dus ===

:)

http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

@Patrick: Mooi zo jongen, glad I could help!
Gewijzigd op 05/05/2012 19:08:54 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:07:55
Quote Anchor link
gebruik dan != ipv !==.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:08:56
Quote Anchor link
!= betekent toch gewoon is niet ? Ja normaal gebruik ik niet meer dan = , == en != dus weet niet zo goed wat het verschil overal nou precies is

!== Not identical
!= Not equal


Identiek betent toch hetzelfde als equal ? :S
Gewijzigd op 05/05/2012 19:10:40 door Patrick vd Pols
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:10:28
Quote Anchor link
@jeroen: beter is het, omdat je weet dat het een boolean is, === te gebruiken.

!= vergelijkt waarde. !== vergelijkt waarde EN type (zie link)

dubbele == achter ! of = vergelijkt ook het type....
Gewijzigd op 05/05/2012 19:15:11 door Dave L
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 19:17:48
Quote Anchor link
@patrick:

= -> is een toewijzingsoperator. $i = 5 is niets meer dan 5 toekennen aan $i

== -> is een vergelijkingsoperator. $i == 5 levert true op wanneer $i 5 is, false als anders

!= -> ook een vergelijker, maar dan niet. $i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders true

dan kun je dus nog overal een =je achteraan plakken, maar alleen bij de vergelijkingen, dus dan krijg je === !==. dat hij dan ook checkt op het type wist ik niet.

identical is gelijk in waarde en type, equal is gelijk in waarde.
Gewijzigd op 05/05/2012 21:06:15 door Jeroen VD
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:31:09
Quote Anchor link
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

05/05/2012 19:32:36
Quote Anchor link
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)
 
Dave L

Dave L

05/05/2012 19:38:24
Quote Anchor link
Ik spreek ook vanuit een leven met ADHD en autisme. Dan hebben nieuwe leermomenten in je leven ook aparte uitwerkingen :P
 
Jens erd

Jens erd

05/05/2012 21:02:32
Quote Anchor link
Jeroen vd op 05/05/2012 19:17:48:
@patrick:
$i != 5 levert false op wanneer $i gelijk is aan 5, anders false


Pardon?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

05/05/2012 21:05:03
Quote Anchor link
Ok, klein foutje, anders true. Zal het aanpassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/05/2012 23:40:46
Quote Anchor link
Dave L op 05/05/2012 19:31:09:
Zo leer je iedere dag weer nieuwe geile shit

Patrick vd Pols op 05/05/2012 19:32:36:
Ben nog niet op het punt dat ik een harde plasser krijg van goed functionerende php code, maar idd weer wat geleerd! ;)

Haha, +1 voor Patrick :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/06/2012 12:13:29
Quote Anchor link
ik heb ook een foto-upoad script van Cynthia Fridsma
en daar zit ook een filter in die kijkt of het een jpg, png, gif is maar daarmee kun je ook een php mee uploaden heb ik gemerkt ik had eeb script op geslagen als jpg
en dat werd mooi geupload. dus werkt zo;n filter niet alleen als iets upload met een andere extentie dan wel.
want hoe wil een filter zien of jpg geen foto inhoud maat gewoon text is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.