Beveiligd gedeelte via login-link?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »
Ward Pauwels

ward Pauwels

20/11/2013 16:23:53
Quote Anchor link
LET OP: DIT IS ENKEL EEN DENKPISTE GEEN ANTWOORD, MOGELIJK ZEER ONVEILIG

Hallo allemaal,

In mijn zoektocht naar een manier waarop onze crew (+-500 personen) zijn/haar gegevens kan updaten en bepaalde info moet doorgeven kwam ik op het volgende idee. Nu had ik graag geweten of dit wel veilig genoeg is en of dat iemand hiervoor een betere oplossing weet?

--Korte schets waarom we dit zo willen doen--
Contactmoment met elke "bezoeker/crew" slechts gedurende 2 welbepaalde maanden/jaar.
Telkens lange periode tussen twee bezoeken van de pagina (na die 2 maanden, 10 maanden geen contactmomenten nodig)
--Probleem stelling--
Veel verloren passwoorden, veel kans op vergeten gebruikersnamen etc…
--Het idee--
Persoonlijke link naar elk crewlid sturen: http://mijnsite.be?crewid=code
!! Uiteraard zou het zo maar al te makkelijk zijn om andere gegevens te kunnen zoeken dan van de persoon zelf. Dus kwam ik op volgend idee:
Genereer de unieke codes per gebruiker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require config.php;//db connection
$result = Mysql_query(SELECT id,geboortedatum,naam FROM tblCrew);
while($row=mysql_fetch_array($result))
{

    //variabelen meteen omzetten naar salt
    $name=sha1($row['naam']);
    $id = $row[id]; //deze hebben we later nog nodig
    $salt_id = sha1($id);
    $date = sha1($row['geboortedatum']);
    //nieuwe “salt” maken op basis van data, als voorbeeld telkens de eerste 4 tekens
    $seclog = substr($name, 0, 4);
    $seclog .= substr($salt_id, 0,4);
    $seclog .= substr($date, 0,4);
    $update= mysql_query("UPDATE tblCrew SET log_key='".$seclog."' WHERE id='".$id."'");
}

?>

Deze wordt dan gemaild naar de uiteindelijk gebruikers:
“Uw persoonlijke link: http://mijnsite.be?crewid=8cb2274c6412
Deze link zou dan elke 30 dagen vernieuwd worden of op het moment dat zijn/haar gegevens werden aangepast.
Lijkt jullie dit wat of zeggen jullie “NOT DONE!”

Ik hoor het graag.
Groeten
Ward
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:45:05
 
Local Dev

Local Dev

20/11/2013 20:00:11
Quote Anchor link
Ik zou het niet zo aanpakken.

Ik zou ieder crewlid een eigen code geven (personeelsnummer of iets dergelijks), dit kunnen ze gebruiken als inlog naam, ze per brief een tijdelijk wachtwoord sturen (waarbij ze alleen wat aan het wachtwoord hebben als ze ook hun personeelsnummer hebben), hiermee kunnen ze eenmalig inloggen, hierbij worden ze bij de eerste keer inloggen gedwongen worden om het wachtwoord te wijzigen, en hun gegevens in te voeren.

Kan hier eventueel bij helpen.
Gewijzigd op 20/11/2013 20:00:45 door Local Dev
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

21/11/2013 09:58:52
Quote Anchor link
Bedankt voor het antwoord. Wij hadden vroeger al een gelijkaardig systeempje zoals je zegt. We merkten echter dat ongeveer 99% van de crew het jaar nadien opnieuw opzoek moet naar zijn inlog naam en passwoord.

Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Mijn inziens kan ik dit volledig dichtspijkeren en is de veiligheid van onze bestanden niet ingevaar. Of denk jij eranders over?
 
Michael -

Michael -

21/11/2013 14:50:37
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen:
Houd het e-mailadres aan als inlog naam. Deze zullen ze niet (snel) vergeten.
Genereer een wachtwoord, die ze bij inloggen moeten/kunnen wijzigen.
Maak een wachtwoord-vergeten link die een nieuw wachtwoord naar hun e-mailadres stuurt.

Als ze alleen 1 x per jaar een formulier moeten invullen zou je hier een id voor kunnen aanmaken en deze verwijderen als het formulier is ingevuld. Op het moment dat dit formulier weer moeten worden ingevuld moet je er dan voor zorgen dat er voor iedereen zo'n link met uniek nummer in hun postvak ligt. Dit is dan tegelijkertijd een herinnering.
Zodra deze link toegang geeft tot persoonlijke/privacy gegevens zal ik dit toch afraden.
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

22/11/2013 09:19:55
Quote Anchor link
Michael

Dat lijkt me inderdaad het veiligste. Jammer dat het enkel altijd via een loginscript moet lopen. Uiteraard is dat veilig (mits goede scripting) maar ik vraag me toch af of ik ooit mijn heilig koe ga vinden ;) Wanneer dat gebeurt dan horen jullie het wel.

Bedankt voor de respons, topic closed

Groeten
Ward
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/11/2013 11:53:58
Quote Anchor link
Ja, ik zou ook gewoon kiezen om het e-mail adres als login te kunnen gebruiken.

Er zijn een aantal websites waarbij ik, elke keer, een nieuw paswoord laat genereren, wegens username en/of paswoord vergeten.
Die hebben dan zo'n vreemd beleid van speciale karakters, dat het niet past in mijn lijstje van "te onthouden" gegevens.

Als je de username al niet moet te onthouden, maar enkel een e-mail adres, moet je maar de helft onthouden.
 
Tim Klein

Tim Klein

24/11/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Wat misschien ook een id is is het volgende:
1. gebruiker logt in met e-mail (staat vast in database)
2. gebruiker krijgt een wachtwoord in de mailbox, waar een wachtwoord in staat, b.v. 2 weken geldig.
3. Na 2 weken wordt het wachtwoord automatisch verwijdert uit de database

Groet,
Tim
 
Machiel K

Machiel K

25/11/2013 12:51:48
Quote Anchor link
Ward Pauwels op 21/11/2013 09:58:52:
Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Dit klinkt al beter. Ik zou het dan als volgt doen:
Persoonlijke link > je krijgt een pagina met invulformulier > je kan je gegevens veranderen > er wordt een e-mail naar je verzonden die vraagt om bevestiging ( > je krijgt een mail dat de wijzigingen daadwerkelijk veranderd zijn).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.