Beveiligd gedeelte via login-link?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Ward Pauwels

ward Pauwels

20/11/2013 16:23:53
Quote Anchor link
LET OP: DIT IS ENKEL EEN DENKPISTE GEEN ANTWOORD, MOGELIJK ZEER ONVEILIG

Hallo allemaal,

In mijn zoektocht naar een manier waarop onze crew (+-500 personen) zijn/haar gegevens kan updaten en bepaalde info moet doorgeven kwam ik op het volgende idee. Nu had ik graag geweten of dit wel veilig genoeg is en of dat iemand hiervoor een betere oplossing weet?

--Korte schets waarom we dit zo willen doen--
Contactmoment met elke "bezoeker/crew" slechts gedurende 2 welbepaalde maanden/jaar.
Telkens lange periode tussen twee bezoeken van de pagina (na die 2 maanden, 10 maanden geen contactmomenten nodig)
--Probleem stelling--
Veel verloren passwoorden, veel kans op vergeten gebruikersnamen etc…
--Het idee--
Persoonlijke link naar elk crewlid sturen: http://mijnsite.be?crewid=code
!! Uiteraard zou het zo maar al te makkelijk zijn om andere gegevens te kunnen zoeken dan van de persoon zelf. Dus kwam ik op volgend idee:
Genereer de unieke codes per gebruiker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require config.php;//db connection
$result = Mysql_query(SELECT id,geboortedatum,naam FROM tblCrew);
while($row=mysql_fetch_array($result))
{

    //variabelen meteen omzetten naar salt
    $name=sha1($row['naam']);
    $id = $row[id]; //deze hebben we later nog nodig
    $salt_id = sha1($id);
    $date = sha1($row['geboortedatum']);
    //nieuwe “salt” maken op basis van data, als voorbeeld telkens de eerste 4 tekens
    $seclog = substr($name, 0, 4);
    $seclog .= substr($salt_id, 0,4);
    $seclog .= substr($date, 0,4);
    $update= mysql_query("UPDATE tblCrew SET log_key='".$seclog."' WHERE id='".$id."'");
}

?>

Deze wordt dan gemaild naar de uiteindelijk gebruikers:
“Uw persoonlijke link: http://mijnsite.be?crewid=8cb2274c6412
Deze link zou dan elke 30 dagen vernieuwd worden of op het moment dat zijn/haar gegevens werden aangepast.
Lijkt jullie dit wat of zeggen jullie “NOT DONE!”

Ik hoor het graag.
Groeten
Ward
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 16:45:11
 
Local Dev

Local Dev

20/11/2013 20:00:11
Quote Anchor link
Ik zou het niet zo aanpakken.

Ik zou ieder crewlid een eigen code geven (personeelsnummer of iets dergelijks), dit kunnen ze gebruiken als inlog naam, ze per brief een tijdelijk wachtwoord sturen (waarbij ze alleen wat aan het wachtwoord hebben als ze ook hun personeelsnummer hebben), hiermee kunnen ze eenmalig inloggen, hierbij worden ze bij de eerste keer inloggen gedwongen worden om het wachtwoord te wijzigen, en hun gegevens in te voeren.

Kan hier eventueel bij helpen.
Gewijzigd op 20/11/2013 20:00:45 door Local Dev
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

21/11/2013 09:58:52
Quote Anchor link
Bedankt voor het antwoord. Wij hadden vroeger al een gelijkaardig systeempje zoals je zegt. We merkten echter dat ongeveer 99% van de crew het jaar nadien opnieuw opzoek moet naar zijn inlog naam en passwoord.

Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Mijn inziens kan ik dit volledig dichtspijkeren en is de veiligheid van onze bestanden niet ingevaar. Of denk jij eranders over?
 
Michael -

Michael -

21/11/2013 14:50:37
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen:
Houd het e-mailadres aan als inlog naam. Deze zullen ze niet (snel) vergeten.
Genereer een wachtwoord, die ze bij inloggen moeten/kunnen wijzigen.
Maak een wachtwoord-vergeten link die een nieuw wachtwoord naar hun e-mailadres stuurt.

Als ze alleen 1 x per jaar een formulier moeten invullen zou je hier een id voor kunnen aanmaken en deze verwijderen als het formulier is ingevuld. Op het moment dat dit formulier weer moeten worden ingevuld moet je er dan voor zorgen dat er voor iedereen zo'n link met uniek nummer in hun postvak ligt. Dit is dan tegelijkertijd een herinnering.
Zodra deze link toegang geeft tot persoonlijke/privacy gegevens zal ik dit toch afraden.
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

22/11/2013 09:19:55
Quote Anchor link
Michael

Dat lijkt me inderdaad het veiligste. Jammer dat het enkel altijd via een loginscript moet lopen. Uiteraard is dat veilig (mits goede scripting) maar ik vraag me toch af of ik ooit mijn heilig koe ga vinden ;) Wanneer dat gebeurt dan horen jullie het wel.

Bedankt voor de respons, topic closed

Groeten
Ward
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/11/2013 11:53:58
Quote Anchor link
Ja, ik zou ook gewoon kiezen om het e-mail adres als login te kunnen gebruiken.

Er zijn een aantal websites waarbij ik, elke keer, een nieuw paswoord laat genereren, wegens username en/of paswoord vergeten.
Die hebben dan zo'n vreemd beleid van speciale karakters, dat het niet past in mijn lijstje van "te onthouden" gegevens.

Als je de username al niet moet te onthouden, maar enkel een e-mail adres, moet je maar de helft onthouden.
 
Tim Klein

Tim Klein

24/11/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Wat misschien ook een id is is het volgende:
1. gebruiker logt in met e-mail (staat vast in database)
2. gebruiker krijgt een wachtwoord in de mailbox, waar een wachtwoord in staat, b.v. 2 weken geldig.
3. Na 2 weken wordt het wachtwoord automatisch verwijdert uit de database

Groet,
Tim
 
Machiel K

Machiel K

25/11/2013 12:51:48
Quote Anchor link
Ward Pauwels op 21/11/2013 09:58:52:
Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Dit klinkt al beter. Ik zou het dan als volgt doen:
Persoonlijke link > je krijgt een pagina met invulformulier > je kan je gegevens veranderen > er wordt een e-mail naar je verzonden die vraagt om bevestiging ( > je krijgt een mail dat de wijzigingen daadwerkelijk veranderd zijn).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.