Beveiligd gedeelte via login-link?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »
Ward Pauwels

ward Pauwels

20/11/2013 16:23:53
Quote Anchor link
LET OP: DIT IS ENKEL EEN DENKPISTE GEEN ANTWOORD, MOGELIJK ZEER ONVEILIG

Hallo allemaal,

In mijn zoektocht naar een manier waarop onze crew (+-500 personen) zijn/haar gegevens kan updaten en bepaalde info moet doorgeven kwam ik op het volgende idee. Nu had ik graag geweten of dit wel veilig genoeg is en of dat iemand hiervoor een betere oplossing weet?

--Korte schets waarom we dit zo willen doen--
Contactmoment met elke "bezoeker/crew" slechts gedurende 2 welbepaalde maanden/jaar.
Telkens lange periode tussen twee bezoeken van de pagina (na die 2 maanden, 10 maanden geen contactmomenten nodig)
--Probleem stelling--
Veel verloren passwoorden, veel kans op vergeten gebruikersnamen etc…
--Het idee--
Persoonlijke link naar elk crewlid sturen: http://mijnsite.be?crewid=code
!! Uiteraard zou het zo maar al te makkelijk zijn om andere gegevens te kunnen zoeken dan van de persoon zelf. Dus kwam ik op volgend idee:
Genereer de unieke codes per gebruiker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require config.php;//db connection
$result = Mysql_query(SELECT id,geboortedatum,naam FROM tblCrew);
while($row=mysql_fetch_array($result))
{

    //variabelen meteen omzetten naar salt
    $name=sha1($row['naam']);
    $id = $row[id]; //deze hebben we later nog nodig
    $salt_id = sha1($id);
    $date = sha1($row['geboortedatum']);
    //nieuwe “salt” maken op basis van data, als voorbeeld telkens de eerste 4 tekens
    $seclog = substr($name, 0, 4);
    $seclog .= substr($salt_id, 0,4);
    $seclog .= substr($date, 0,4);
    $update= mysql_query("UPDATE tblCrew SET log_key='".$seclog."' WHERE id='".$id."'");
}

?>

Deze wordt dan gemaild naar de uiteindelijk gebruikers:
“Uw persoonlijke link: http://mijnsite.be?crewid=8cb2274c6412
Deze link zou dan elke 30 dagen vernieuwd worden of op het moment dat zijn/haar gegevens werden aangepast.
Lijkt jullie dit wat of zeggen jullie “NOT DONE!”

Ik hoor het graag.
Groeten
Ward
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 05:08:32
 
Local Dev

Local Dev

20/11/2013 20:00:11
Quote Anchor link
Ik zou het niet zo aanpakken.

Ik zou ieder crewlid een eigen code geven (personeelsnummer of iets dergelijks), dit kunnen ze gebruiken als inlog naam, ze per brief een tijdelijk wachtwoord sturen (waarbij ze alleen wat aan het wachtwoord hebben als ze ook hun personeelsnummer hebben), hiermee kunnen ze eenmalig inloggen, hierbij worden ze bij de eerste keer inloggen gedwongen worden om het wachtwoord te wijzigen, en hun gegevens in te voeren.

Kan hier eventueel bij helpen.
Gewijzigd op 20/11/2013 20:00:45 door Local Dev
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

21/11/2013 09:58:52
Quote Anchor link
Bedankt voor het antwoord. Wij hadden vroeger al een gelijkaardig systeempje zoals je zegt. We merkten echter dat ongeveer 99% van de crew het jaar nadien opnieuw opzoek moet naar zijn inlog naam en passwoord.

Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Mijn inziens kan ik dit volledig dichtspijkeren en is de veiligheid van onze bestanden niet ingevaar. Of denk jij eranders over?
 
Michael -

Michael -

21/11/2013 14:50:37
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen:
Houd het e-mailadres aan als inlog naam. Deze zullen ze niet (snel) vergeten.
Genereer een wachtwoord, die ze bij inloggen moeten/kunnen wijzigen.
Maak een wachtwoord-vergeten link die een nieuw wachtwoord naar hun e-mailadres stuurt.

Als ze alleen 1 x per jaar een formulier moeten invullen zou je hier een id voor kunnen aanmaken en deze verwijderen als het formulier is ingevuld. Op het moment dat dit formulier weer moeten worden ingevuld moet je er dan voor zorgen dat er voor iedereen zo'n link met uniek nummer in hun postvak ligt. Dit is dan tegelijkertijd een herinnering.
Zodra deze link toegang geeft tot persoonlijke/privacy gegevens zal ik dit toch afraden.
 
Ward Pauwels

ward Pauwels

22/11/2013 09:19:55
Quote Anchor link
Michael

Dat lijkt me inderdaad het veiligste. Jammer dat het enkel altijd via een loginscript moet lopen. Uiteraard is dat veilig (mits goede scripting) maar ik vraag me toch af of ik ooit mijn heilig koe ga vinden ;) Wanneer dat gebeurt dan horen jullie het wel.

Bedankt voor de respons, topic closed

Groeten
Ward
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/11/2013 11:53:58
Quote Anchor link
Ja, ik zou ook gewoon kiezen om het e-mail adres als login te kunnen gebruiken.

Er zijn een aantal websites waarbij ik, elke keer, een nieuw paswoord laat genereren, wegens username en/of paswoord vergeten.
Die hebben dan zo'n vreemd beleid van speciale karakters, dat het niet past in mijn lijstje van "te onthouden" gegevens.

Als je de username al niet moet te onthouden, maar enkel een e-mail adres, moet je maar de helft onthouden.
 
Tim Klein

Tim Klein

24/11/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Wat misschien ook een id is is het volgende:
1. gebruiker logt in met e-mail (staat vast in database)
2. gebruiker krijgt een wachtwoord in de mailbox, waar een wachtwoord in staat, b.v. 2 weken geldig.
3. Na 2 weken wordt het wachtwoord automatisch verwijdert uit de database

Groet,
Tim
 
Machiel K

Machiel K

25/11/2013 12:51:48
Quote Anchor link
Ward Pauwels op 21/11/2013 09:58:52:
Ik denk dat ik het als volgt ga oplossen:
Personal link ?myid=amlkjfdiupaoeraoiezr -> invulformuliertjef/webpagina -> wanneer wijzigingen zijn opgeslagen "bedankt" -> nieuwe mail naar persoon met nieuwe link + overzicht van de wijzigingen.

Dit klinkt al beter. Ik zou het dan als volgt doen:
Persoonlijke link > je krijgt een pagina met invulformulier > je kan je gegevens veranderen > er wordt een e-mail naar je verzonden die vraagt om bevestiging ( > je krijgt een mail dat de wijzigingen daadwerkelijk veranderd zijn).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.