bizar probleem parent::__construct

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 01:54:59
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik zit met een vervelend bizar probleem dat ik al werkend heb gezien bij iemand anders zijn code.

ik heb een main controller die de view init

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
class TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        $this->view = new TESS_view();
    }

    
    public function load($model)
    {

        require 'application/models/' . $model . '.php';
        $this->model = new $model;
    }
}

?>


ik heb andere child constructors! De view word prima geinjecteerd door parent::__construct

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        parent::__construct();
    
        $this->view->load('index/index');
    }

    
    public function anthony()
    {

    }    
}

?>


Wat is nu het probleem ik kan geen variable aanmaken in childs voor de view

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $this->view->naam = 'weetikwie'; ?>


werkt niet. ik krijg steeds undefined variable op de error.
maar als ik dit doe in de main controller lukt dat wel???

waarom kunnen de childs dit niet als parrent construct word? hoe kan ik dit het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:21:44
 
Erwin H

Erwin H

18/06/2013 02:27:30
Quote Anchor link
Dit heeft niets met 'bizar' te maken. In je parent heb je $this->view niet gedefinieerd. Die variabele wordt dus runtime aan gemaakt en is daarmee private geworden. Descending classes kunnen die variabele dus niet gebruiken. Leer de verschillen tussen private, protected en public, dan is dit niet meer 'bizar'.
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2013 07:38:08
Quote Anchor link
En gebruik ook een autoloader.
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 09:23:31
Quote Anchor link
protected of public maken van view werkt niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 09:56:37
Quote Anchor link
Probeer zo eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class TESS_controller{
    
    protected $view;    

    public function __construct()
    {

        $this->view = new TESS_view();
    }

    
    public function load($model)
    {

        require 'application/models/' . $model . '.php';
        $this->model = new $model;
    }
}

?>
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 10:04:22
Quote Anchor link
heb ik al geprobeerd werkt niet

in de main controller kan ik dus vars on the fly maken

$this->view->nummer = 8 geen probleem

maar in de childcomtrollers krijg ik steeds undefined variable TESS_view::nummer.

terwijl ik op de tutorial die gast hetzelfde zie doen in de childs met dezelfde code ongeveer denk ik.

ligt dat aan men instellingen ofzo? ik zie anders geen uitweg?

tenzij de views telkens op te roepen in de child controllers in plaats van in de main controller

maar dan heeft die ook geen nut meer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 10:14:31
Quote Anchor link
Laat (de code) eens zien hoe je dat doet vanuit de child controller.
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 10:22:12
Quote Anchor link
stel ik surf naar index/test, word mijn test functie aangeroepen

die zegt dat $this->view->naam gelijk aan men modal die bv Anthony returned

variable $this->view->naam blijft leeg NULL;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        parent::__construct();
    
        $this->view->load('index/index');
        
    }
    
    
    public function test()
    {

        $this->view->naam = $this->model->Getnaam();
    }
}

?>



Toevoeging op 18/06/2013 10:22:44:

doe ik dit inde main werkt het wel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 10:26:11
Quote Anchor link
Net had je het over een foutmelding die je kreeg, nu heb je het over een variabele die NULL is. Dat zijn 2 verschillende dingen. En waar roep je die $this->view->naam op?
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 10:48:16
Quote Anchor link
in de client index

print $this->naam;

alles werkt als ik de view in elke controller aanmaak

dus elke keer $this->view = new TESS_view;

maar ik wil dat in men main doen daarvoor dient deze tog.

ik begrijp het echt niet. ik zie mensen dit doen. ben al van gisteren middag bezig dit op te lossen maar in vind geen oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 10:49:58
Quote Anchor link
$this->naam is iets anders dan $this->view->naam.

Plaats nu eens gewoon even al je code inclusief de code waar het misgaat.
 
Erwin H

Erwin H

18/06/2013 11:25:15
Quote Anchor link
Anthony de meulemeester op 18/06/2013 10:04:22:
in de main controller kan ik dus vars on the fly maken

Om te beginnen moet je dat helemaal niet doen 'vars on the fly' aanmaken. Niet alleen een slechte gewoonte, ook is het dan helemaal niet mogelijk om buiten het object die variabelen nog aan te roepen. Nogmaals, omdat ze dan private worden.
Anthony de meulemeester op 18/06/2013 10:48:16:
ik begrijp het echt niet. ik zie mensen dit doen.

Dat lijkt me dus klinklare onzin, dat kan namelijk helemaal niet. Alleen BINNEN een object, hoewel het dan nog steeds een slechte gewoonte blijft.
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 11:26:51
Quote Anchor link
index model

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php


class index_model{
    
    public function __construct()
    {

        print 'here is the index_model <br>';
    }

    
    public function test()
    {

        return 'ik ben een vis';
    }
}

?>


index controller

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        parent::__construct();
        
    }
    
    
    public function index()
    {

        $this->view->load('index/index');
        $this->view->naam = $this->model->test();
    }

    
}

?>


main controller

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        $this->view = new TESS_view();
    }

    
    public function load($model)
    {

        
            require 'application/models/' . $model . '.php';
            $this->model = new $model;
        
    }

}

?>


en de client side index
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
<div class="container margintop">
<
div class="modal-header">
<
h3>Tess php framework</h3>
<
/div>

[
code]<?php print $this->naam ?>

</div>
?>




Toevoeging op 18/06/2013 11:28:40:

error = Notice: Undefined property: TESS_view::$naam in C:\xampp\htdocs\tess-framework\application\views\index\index.php on line 6
Gewijzigd op 18/06/2013 11:27:23 door anthony de meulemeester
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 11:29:11
Quote Anchor link
@Erwin: wat bedoel je met dat variabelen private worden? Variabelen worden toch niet vanzelf private?

Toevoeging op 18/06/2013 11:40:43:

Je hebt je model niet gedeclareerd terwijl je die wel aanspreekt: $this->model->test();

Daarnaast moet je ook je prooperties in je classes declareren.
 
Wouter J

Wouter J

18/06/2013 11:46:16
Quote Anchor link
Quote:
wat bedoel je met dat variabelen private worden? Variabelen worden toch niet vanzelf private?
- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/bizar-probleem-parentconstruct/91205/last/#sthash.6X6C8u7O.dpuf

ik dacht ook dat ze standaard public worden. Werden ze maar private...
 
Erwin H

Erwin H

18/06/2013 11:49:12
Quote Anchor link
woops...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class Test{
  public function __construct(){
    $this->naam = 'ikke';
  }
}


$test = new Test();
echo $test->naam;
?>

Levert dus inderdaad wel 'ikke' op. Dat stuk van de private mag je dus vergeten inderdaad :-)
Neemt niet weg dat het 'on the fly' aanmaken van allerlei variabelen in een class een slecht gewoonte is.... Je object krijgt er namelijk allerlei onvoorziene gegevens bij die het verder niet zal managen, immers, het object zelf weet niet eens dat het er is. Voor jezelf is het ook zeer ongewis welke variabelen er op welk moment allemaal bestaan en debuggen wordt dan ook een ramp.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 11:50:06
Quote Anchor link
Wouter J op 18/06/2013 11:46:16:
Quote:
wat bedoel je met dat variabelen private worden? Variabelen worden toch niet vanzelf private?
- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/bizar-probleem-parentconstruct/91205/last/#sthash.6X6C8u7O.dpuf

ik dacht ook dat ze standaard public worden. Werden ze maar private...

Ja, dat zou wel gaaf zijn :-)

Offtopic:

Sinds wanneer is dat fijne (ahum) "See more at: ..." regeltje weer terug? Irritant...




Toevoeging op 18/06/2013 11:50:57:

Erwin H op 18/06/2013 11:49:12:
woops...

inderdaad, hehehe ;-)
 
Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

18/06/2013 11:53:05
Quote Anchor link
maar hoe kan dit nu?

kijk nu inject ik view in elke controller

ik krijg nu op men scherm

Notice: Undefined property: TESS_view::$naam in C:\xampp\htdocs\tess-framework\application\views\index\index.php on line 6 -

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        
        $this->view = new TESS_view();
        //$this->view->naam = 'ikke';
    }    
    
    public function index()
    {

        $this->view->load('index/index');
        $this->view->naam = 'anthony';
        
    }
}

?>


steek ik het in de constructer krijg ik 'ikke ' op men scherm.

in de constructor werkt het. was da nu weer alemaal;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
class Index extends TESS_controller{
    
    public function __construct()
    {

        
        $this->view = new TESS_view();
        $this->view->naam = 'ikke';
    }
    
    
    public function index()
    {

        $this->view->load('index/index');
        //$this->view->naam = 'anthony';
    
    
    }    
}

?>


Toevoeging op 18/06/2013 11:57:43:

ik kan dus enkel in de constructor $this->view aanpassen.

raar
Gewijzigd op 18/06/2013 11:53:56 door anthony de meulemeester
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 12:35:35
Quote Anchor link
Draai de regels eens om:

NIET:

$this->view->load('index/index');
$this->view->naam = 'anthony';

MAAR:

$this->view->naam = 'anthony';
$this->view->load('index/index');
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/06/2013 12:52:08
Quote Anchor link
Dat is helemaal niet raar, je kan alleen in een constructor variabelen van een object aanmaken.
Blijkbaar bestaat de variabele naam niet in het view object.
Maar let op wat je nu aan het doen bent, want dit kan dus wel!:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function index() {
    $this->view = 'Anthony';
}

?>

Met alle gevolgen van dien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/06/2013 13:07:46
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 18/06/2013 12:52:08:
Dat is helemaal niet raar, je kan alleen in een constructor variabelen van een object aanmaken.

Huh? Wat bedoel jij nu?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.