bon printen uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:03:09
Quote Anchor link
hallo ik heb al vaker voor deze opdracht om hulp gevraagd op phphulp en er was altijd goede hulp van de mensen hier, dus nu weer een vraag!

ik wil graag voor de klant die gegeten heeft een bon weergeven om deze vervolgens uit te printen nu heb ik dit maar krijg ik de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected $end in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/italianrestaurant/admin.php on line 341

bon maken <br/>
<label>klant nummer</label><input type="text" name="klant"/><br/>
<input type="submit" name="bon" value="bon maken" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE klant='$reservering_id'");

$bon=0;

while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
  print "$datum, klant_ID: $klant tafel: $tafel <br/> gerechten: $gerecht, $gerecht2, $gerecht3, $gerecht4, $gerecht6, $gerecht7, $gerecht8 <br/><br/>";
  
  $bon++;
        
        }

    
    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:41:47
 
Roel -

Roel -

12/01/2012 21:04:57
Quote Anchor link
Je hebt je if op regel 4 niet afgesloten. Zet nog een } op regel 32 en hij doet het weer. Overigens heb je veel te veel variabelen aangemaakt, dat is nergens voor nodig.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:28:47
Quote Anchor link
dankjewel ik keek er helemaal overheen, en zag ook dat de while helemaal niet erin hoeft.

ja ik zal vast wel teveel variabelen hebben maar ik ben php nog maar aan het leren zit op school en weet nog niet alles makkelijk op te schrijven :)

ik heb nu dit en ik krijg als error resource id #4...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE reservering_id='$klant'");
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
echo  $result;
  
        
        
    }

    
    ?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/01/2012 21:43:47
Quote Anchor link
Waarom echo je $result?
Ik zou verwachten dat je bv echo $datum doet of echo $gerecht.
Waarom maak je al die variabelen aan?
Gebruik geen *
Bouw foutafhandeling in.
Variabelen buiten quotes.
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 22:59:02
Quote Anchor link
Je krijgt die error denk ik omdat je na het verwijderen van je while loop geen fetch meer doet. Dus "$row = mysql_fetch_assoc($result)" heb je nog wel nodig voor je die $row kunt aanspreken.
 
Reshad F

Reshad F

13/01/2012 09:26:09
Quote Anchor link
ik heb het even opnieuw opgebouwd met foutafhandelingen d.m.v een tut op phphulp, en heb het zover nodig al aangepast maar nu krijg ik alles heel lelijk achter elkaar...

hier de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {

# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()
$sql_get_user =    "SELECT *
                    FROM reservering
                    WHERE reservering_id='"
.mysql_real_escape_string($_POST['reservering_id'])."'
                   "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
}

elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen klant met dit klanten id!';
}

else
{
    # Hier is er wel een rij dus ->
    
    #we kunnen onze naam uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc

    $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
    
    echo $row_user['reservering_id'];
    echo $row_user['datum1'];
    echo $row_user['tijd'];
    echo $row_user['aantal'];
    echo $row_user['tafel'];
    echo $row_user['gerecht'];
    echo $row_user['gerecht2'];
    echo $row_user['gerecht3'];
    echo $row_user['gerecht4'];
    echo $row_user['gerecht5'];
    echo $row_user['gerecht6'];
    echo $row_user['gerecht7'];
    echo $row_user['gerecht8'];
}
    }

?>


en nu zal deze vraag denk ik hier niet meer thuis horen maar iemand enig idee hoe ik dit gelijk in een nieuwe pagina krijg als een bon? om het uit te printen
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 13:06:20
Quote Anchor link
En om een beetje offtopic te gaan. Je database ziet er niet bepaald genormaliseerd uit, gerecht1 gerecht2 etc. Hier zou ik ook eens naar kijken als ik jou was. Denk dan bijv aan een tabel die uit de kolommen klant en gerecht bestaat. Hier kunnen dan een variabel aantal gerechten per klant in komen.
 

13/01/2012 16:22:18
Quote Anchor link
Ik zou m'n tabellen er zo uit laten zien...
Tabel gerechten
- Uniek id
- Naam van het gerecht
- Prijs

Tabel met de klant
- Gerecht (Uniek id)
- Naam v/d personen
- Datum

- Eventueel een reserveer datum die je dan update als je de bon uitprint

En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!

Ook zou ik wel nog kijken of $klant wel bestaat, want dit is waarschijnlijk een invoerveld.

Dan kun je met HTML de bon tonen (opmaak) en die dan uitprinten (misschien met JavaScript of jQuery).
Gewijzigd op 13/01/2012 16:24:57 door
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 16:42:37
Quote Anchor link
Aaron - op 13/01/2012 16:22:18:
En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!


Tenzij ik je verkeerd begrijp, maar volgens mij niet, is dit een slecht voorbeeld. Hetgeen ik eerder zei is precies wat jij hier nog een keer doet en zeker geen genormaliseerd database model. Elke kolom uit een rij bevat 1 (één) gegeven en nooit meer dan dat.

Het idee zou als volgt kunnen zijn (ik zie originele voorbeeld bij de reply niet dus het gaat om het idee)

Reservering
id (uniek id voor de reservering)
naam (wie heeft de reservering geboekt)
aantal personen (spreekt voor zich)
datum (voor wanneer en welke tijd is deze reservering geboekt)

Gerecht
id (uniek id voor het gerecht)
naam (naam van het gerecht)
prijs (prijs van het gerecht)

reservering_gerecht (sorry weet even geen betere naam)
reservering id
gerecht id

De laatste tabel koppelt de reserving met bestelde gerechten. Een reservering komt er dus meerdere keren in te staan met al dan niet dezelfde gerechten. Een paar simpele queries geven de gewenste gegevens zoals een lijst met bestelde gerechten met hun individuele prijs en een totaal prijs.

Deze tabellen zijn uiteraard aan te passen om missende gegevens te plaatsen maar het idee mag duidelijk zijn. Op deze manier splits je gegevens, en is alles goed en duidelijk beheerbaar.
Gewijzigd op 13/01/2012 16:45:28 door Jurgen B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.