bon printen uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:03:09
Quote Anchor link
hallo ik heb al vaker voor deze opdracht om hulp gevraagd op phphulp en er was altijd goede hulp van de mensen hier, dus nu weer een vraag!

ik wil graag voor de klant die gegeten heeft een bon weergeven om deze vervolgens uit te printen nu heb ik dit maar krijg ik de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected $end in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/italianrestaurant/admin.php on line 341

bon maken <br/>
<label>klant nummer</label><input type="text" name="klant"/><br/>
<input type="submit" name="bon" value="bon maken" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE klant='$reservering_id'");

$bon=0;

while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
  print "$datum, klant_ID: $klant tafel: $tafel <br/> gerechten: $gerecht, $gerecht2, $gerecht3, $gerecht4, $gerecht6, $gerecht7, $gerecht8 <br/><br/>";
  
  $bon++;
        
        }

    
    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 18:04:19
 
Roel -

Roel -

12/01/2012 21:04:57
Quote Anchor link
Je hebt je if op regel 4 niet afgesloten. Zet nog een } op regel 32 en hij doet het weer. Overigens heb je veel te veel variabelen aangemaakt, dat is nergens voor nodig.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:28:47
Quote Anchor link
dankjewel ik keek er helemaal overheen, en zag ook dat de while helemaal niet erin hoeft.

ja ik zal vast wel teveel variabelen hebben maar ik ben php nog maar aan het leren zit op school en weet nog niet alles makkelijk op te schrijven :)

ik heb nu dit en ik krijg als error resource id #4...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE reservering_id='$klant'");
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
echo  $result;
  
        
        
    }

    
    ?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/01/2012 21:43:47
Quote Anchor link
Waarom echo je $result?
Ik zou verwachten dat je bv echo $datum doet of echo $gerecht.
Waarom maak je al die variabelen aan?
Gebruik geen *
Bouw foutafhandeling in.
Variabelen buiten quotes.
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 22:59:02
Quote Anchor link
Je krijgt die error denk ik omdat je na het verwijderen van je while loop geen fetch meer doet. Dus "$row = mysql_fetch_assoc($result)" heb je nog wel nodig voor je die $row kunt aanspreken.
 
Reshad F

Reshad F

13/01/2012 09:26:09
Quote Anchor link
ik heb het even opnieuw opgebouwd met foutafhandelingen d.m.v een tut op phphulp, en heb het zover nodig al aangepast maar nu krijg ik alles heel lelijk achter elkaar...

hier de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {

# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()
$sql_get_user =    "SELECT *
                    FROM reservering
                    WHERE reservering_id='"
.mysql_real_escape_string($_POST['reservering_id'])."'
                   "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
}

elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen klant met dit klanten id!';
}

else
{
    # Hier is er wel een rij dus ->
    
    #we kunnen onze naam uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc

    $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
    
    echo $row_user['reservering_id'];
    echo $row_user['datum1'];
    echo $row_user['tijd'];
    echo $row_user['aantal'];
    echo $row_user['tafel'];
    echo $row_user['gerecht'];
    echo $row_user['gerecht2'];
    echo $row_user['gerecht3'];
    echo $row_user['gerecht4'];
    echo $row_user['gerecht5'];
    echo $row_user['gerecht6'];
    echo $row_user['gerecht7'];
    echo $row_user['gerecht8'];
}
    }

?>


en nu zal deze vraag denk ik hier niet meer thuis horen maar iemand enig idee hoe ik dit gelijk in een nieuwe pagina krijg als een bon? om het uit te printen
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 13:06:20
Quote Anchor link
En om een beetje offtopic te gaan. Je database ziet er niet bepaald genormaliseerd uit, gerecht1 gerecht2 etc. Hier zou ik ook eens naar kijken als ik jou was. Denk dan bijv aan een tabel die uit de kolommen klant en gerecht bestaat. Hier kunnen dan een variabel aantal gerechten per klant in komen.
 

13/01/2012 16:22:18
Quote Anchor link
Ik zou m'n tabellen er zo uit laten zien...
Tabel gerechten
- Uniek id
- Naam van het gerecht
- Prijs

Tabel met de klant
- Gerecht (Uniek id)
- Naam v/d personen
- Datum

- Eventueel een reserveer datum die je dan update als je de bon uitprint

En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!

Ook zou ik wel nog kijken of $klant wel bestaat, want dit is waarschijnlijk een invoerveld.

Dan kun je met HTML de bon tonen (opmaak) en die dan uitprinten (misschien met JavaScript of jQuery).
Gewijzigd op 13/01/2012 16:24:57 door
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 16:42:37
Quote Anchor link
Aaron - op 13/01/2012 16:22:18:
En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!


Tenzij ik je verkeerd begrijp, maar volgens mij niet, is dit een slecht voorbeeld. Hetgeen ik eerder zei is precies wat jij hier nog een keer doet en zeker geen genormaliseerd database model. Elke kolom uit een rij bevat 1 (één) gegeven en nooit meer dan dat.

Het idee zou als volgt kunnen zijn (ik zie originele voorbeeld bij de reply niet dus het gaat om het idee)

Reservering
id (uniek id voor de reservering)
naam (wie heeft de reservering geboekt)
aantal personen (spreekt voor zich)
datum (voor wanneer en welke tijd is deze reservering geboekt)

Gerecht
id (uniek id voor het gerecht)
naam (naam van het gerecht)
prijs (prijs van het gerecht)

reservering_gerecht (sorry weet even geen betere naam)
reservering id
gerecht id

De laatste tabel koppelt de reserving met bestelde gerechten. Een reservering komt er dus meerdere keren in te staan met al dan niet dezelfde gerechten. Een paar simpele queries geven de gewenste gegevens zoals een lijst met bestelde gerechten met hun individuele prijs en een totaal prijs.

Deze tabellen zijn uiteraard aan te passen om missende gegevens te plaatsen maar het idee mag duidelijk zijn. Op deze manier splits je gegevens, en is alles goed en duidelijk beheerbaar.
Gewijzigd op 13/01/2012 16:45:28 door Jurgen B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.