Directory Password protect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

30/06/2015 20:40:55
Quote Anchor link
Ik heb een vraag over passwords.
Stel je voor, ik maak nou een pagina aan, website.nl/pagina/
Als ik deze directory beveilig met een wachtwoord op de directory via hosting, Is dit veilig?
Kunnen mensen nog steeds op deze pagina komen zonder wachtwoord?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 07:09:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 20:52:51
Quote Anchor link
In de praktijk is het veilig, tenzij je een lek op je website heb waarmee je bestanden kan includeren (ook Local File Inclusion genoemd, of LFI) ) via aanpasbare waardes (zoals $_GET en $_POST).
 

30/06/2015 21:04:03
Quote Anchor link
En bedoel je met website de hele website of alleen de map /pagina?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
De hele website, en als het helemaal tegenvalt de hele server....

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php "include/".include($_GET['filename'].".php"); ?>

En dan zou je het via deze URL de inhoud kunnen ophalen:
http: //vulnerable_host/preview.php?file=topsecret/index

Dus mocht je gebruik maken van een pagina-systeem om via $_GET de pagina's in te laden, wees dan vooral goed op je hoede!
Gewijzigd op 30/06/2015 21:10:20 door - Ariën -
 

30/06/2015 21:10:02
Quote Anchor link
Bedankt voor je reacties, ik weet voldoende.

Is er een betere manier om zo een pagina te beveiligen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:15:17
Quote Anchor link
Laten we beginnen met het volgende:

WAT probeer je precies te beveiligen?
- bestanden in een directory
- toegang tot scripts die je in staat stellen om "administratieve taken" uit te voeren
- iets anderes?

WAARTEGEN dient dit beveiligd te worden?
- ongeauthoriseerd opvragen (van bijvoorbeeld afbeeldingen of andere documenten)
- ongeauthoriseerd uitvoeren (van de eerdergenoemde "administratieve taken")
- iets anders?
Gewijzigd op 30/06/2015 21:16:52 door Thomas van den Heuvel
 

30/06/2015 21:21:33
Quote Anchor link
ik zal het even uitleggen.
Ik wil dat elke klant een eigen pagina heeft voor zijn/haar info te bekijken.
bijvoorbeeld:

website.nl/klanten/klant1/
website.nl/klanten/klant2/
website.nl/klanten/klant3/

elke klant heeft dan dus zijn eigen index.html waar zijn/haar informatie op staat, waar hij op kan inloggen.
deze paginas hebben elk dus hun eigen wachtwoord.

Ik kies hiervoor omdat ik niet met mysql wil werken.

Hebben jullie betere ideeen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:21:57
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:10:02:
Bedankt voor je reacties, ik weet voldoende.

Is er een betere manier om zo een pagina te beveiligen?

Ik zeg niet dat de manier slecht is, zolang je maar goed orde op zaken stelt en geen gaten in de beveiliging hebt.

Als je echt niet vertrouwt moet je maar een loginsysteem met sessies bouwen, en ja, ook dat is helaas weer te hacken via Cross Site Scripting (XSS). Dus blijf altijd op je hoede en zorg dat je veilig programmeert.

Trouwens, ga je echt serieus voor elke klant een eigen website aanmaken? Het klinkt zeker niet erg handig.
En wat is er mis met MySQL?
Gewijzigd op 30/06/2015 21:23:51 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:26:53
Quote Anchor link
Als klanten elk hun eigen persoonlijke pagina hebben (dit is dus afgeschermd) wat maakt de URL dan uit? :/

Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:21:33:
Ik kies hiervoor omdat ik niet met mysql wil werken.

Dat mag, maar dan maak je het jezelf wel verdomd moeilijk? Hoe wil je dit gaan beheren dan?

Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:21:33:
Hebben jullie betere ideeen?

Wel iets in de vorm van een database gebruiken zodat je informatie gestructureerd kunt opslaan.

EDIT: kun je niet beter 1 voordeur hebben?
/klanten/login
of zelfs
/klanten
?
Gewijzigd op 30/06/2015 21:28:44 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:27:55
Quote Anchor link
Er is anders ook MsSQL, PostgreSQL, Filemaker, Oracle etc... ;-)
 

30/06/2015 21:32:14
Quote Anchor link
Dit doe ik omdat mijn klantenkring erg beperkt is. (40-50 klanten)
Ik ben niet de beste met php/mysql, ik heb enkele leden systemen geprobeerd,
De systemen op internet verkrijgbaar functioneerde niet.
Vanalles geprobeerd uiteraard om het werkend te krijgen maar het waren allemaal oude systemen van 10 jaar oud vol met sql injection.

Daarom heb ik ervoor gekozen om het zo te doen, het is stukken makkelijker voor mij, omdat ik html wel heel goed beheers.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:35:01
Quote Anchor link
Met 40/50 klanten zou een database al zeker op zijn plaats zijn als je alles makkelijk beheerbaar wilt houden, zonder dubbele code of bestanden.

Dat je HTML goed beheerst staat er los van, het gaat erom dat je het niet te complex maakt voor je eigen.
 

30/06/2015 21:37:42
Quote Anchor link
kunnen jullie een redelijk ledensysteem aanraden wat ik kan aanpassen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:39:09
Quote Anchor link
Deze keuze heeft wel consequenties:
- klanten kunnen hun eigen contactgegevens waarschijnlijk niet wijzigen als er niets dynamisch aan deze pagina's is
- als je een layoutwijziging doorvoert en je van losse HTML-bestanden gebruik maakt mag je deze wijziging X <aantal klanten> uitvoeren.

De winst die je nu pakt met een eenvoudige oplossing gaat straks mogelijk in (de moeite die je moet steken in) het onderhoud zitten.

Een oplossing moet zo simpel mogelijk zijn, maar niet simpeler.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:42:44
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:37:42:
kunnen jullie een redelijk ledensysteem aanraden wat ik kan aanpassen?

Inkoppetje: Elke? Als je maar goed checkt of het veilig is.
 

30/06/2015 21:43:31
Quote Anchor link
De ledensystemen die ik kon vinden op sitemasters.be werkten allemaal niet, waren allemaal verouderd
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/06/2015 21:47:15
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:43:31:
De ledensystemen die ik kon vinden op sitemasters.be werkten allemaal niet, waren allemaal verouderd

Misschien zal ik die eens wat op gaan schonen :]. Of iig markeren als zijnde verouderd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 21:48:08
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 30/06/2015 21:43:31:
De ledensystemen die ik kon vinden op sitemasters.be werkten allemaal niet, waren allemaal verouderd

Dan pas je het toch aan? Wat je trouwens zoekt is een CRM-systeem om de informatie over je klanten gestructureerd bij te houden, waarbij de klant inzicht heeft in zijn eigen gegevens.

Ik denk niet dat je hierin iets kant en klaars zal vinden. Maar zelf bouwen is natuurlijk een leuke uitdaging.
 

30/06/2015 22:01:18
Quote Anchor link
Een crm systeem voor mijzelf heb ik, maar hier kan een klant niet op inloggen.
Het is inderdaad een uitdaging ja :D


Toevoeging op 30/06/2015 22:25:49:

Heeft niemand een leuk werkend membersysteem liggen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 22:32:01
Quote Anchor link
Ik heb ooit eentje gebouwd waarbij je kan kiezen op welke locaties je wilt uitloggen, maar je moet er zelf wel het aan en ander aan verbouwen, denk ik. Het is wel een projectje van 8 jaar geleden, maar met SQL injection preventie.
 

01/07/2015 14:02:28
Quote Anchor link
Klinkt goed, Hoeveel wil je er voor hebben?


Toevoeging op 01/07/2015 14:23:50:

- Aar - op 30/06/2015 21:07:22:
De hele website, en als het helemaal tegenvalt de hele server....

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php "include/".include($_GET['filename'].".php"); ?>

En dan zou je het via deze URL de inhoud kunnen ophalen:
http: //vulnerable_host/preview.php?file=topsecret/index


Hier wou ik nog even op terug komen.
De hele website bestaat uit html en css maar heb wel een contact systeem met php.

Hoe kan dit beter?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    foreach ($_GET as $k => $v) {
        if (!is_array($v)) {
            $return[ $k ] = clean_value($v);
        }
    }
    
    //en dan post!
    foreach ($_POST as $k => $v) {
        if (!is_array($v)) {
            $return[ $k ] = clean_value($v);
        }
    }
    return $return;
Gewijzigd op 01/07/2015 14:24:27 door
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.