Fatal error: Class 'mysqli' not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 21:21:18
Quote Anchor link
Wanneer ik de volgende methode uitvoer krijg ik de volgende foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function Connect()
        {

            $mysqli = new mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {

                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
        }
    }
}

?>


Fatal error: Class 'TEST\mysqli' not found op regel 8'

mysqli is wel geïnstalleerd. Dit heb ik ook gecontroleerd. Waar zit hier de fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:03:19
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:37:35
Quote Anchor link
Omdat je Namespaces gebruikt zoekt php de class mysqli in je eigen namespace TEST.
Daar is de class echter niet te vinden. De class is in de global namespace te vinden.
en dat kun je aangeven door voor de classnaam een \ te schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new \mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
?>


Je krijgt dit met alle standaard PHP classes zoals bijvoorbeeld ook DateTime.
Gewijzigd op 20/11/2014 21:38:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:09:49
Quote Anchor link
Ok het probleem met de namespace heb ik inmiddels opgelost. Nu zit ik met het volgende probleem.
Wanneer ik een connectie wil openen op de volgende manier krijg ik de volgende foutmelding:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function ConnectieOpenen()
        {
            $mysqli = new \mysqli('localhost', '**', '**', '**');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {
                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
            return $mysqli;
        }
    }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
namespace TEST
{
    include ('DB_Connectie.php');
    
    class DL_Account extends BL_Account
    {    
        public function SelectAllAccounts()
        {            
            $DB_Connectie = new DB_Connectie();
            $DB_Connectie->ConnectieOpenen();
            $result = mysqli_query($mysqli, "SelectAllAccounts") or die("Query fail: " . mysqli_error());                        
            return $result;    
        }
    }
}


Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in ... on line 11

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in ... on line 11
Query fail:
Gewijzigd op 20/11/2014 22:16:50 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 22:14:32
Quote Anchor link
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:24:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 22:14:32:
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)


Hierop krijg ik nu de volgende foutmelding:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in ... on line 11
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:30:37
Quote Anchor link
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:36:57
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.


Oke ik zie het al inderdaad;) Het werkt
Gewijzigd op 20/11/2014 22:52:55 door Danny van Kempen
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:44:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
  = ...
$dl_account = ...

$dl_account->sellectAllAccounts($mysqli);

?>


Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
= ...
$dl_account = new DL_Account($mysqli, ...);

$dl_account->sellectAllAccount();

?>


Of iets vergelijkbaars
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:53:24
Quote Anchor link
Ok ja het werkt. Was iets te snel met reageren;) Toch heel erg bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.


Hmmm Dos oké ik had al eerder op dit board dezelfde opmerking gelezen. Blijkt dus dat het wel kan werken maar vindt je het netjes? Ik zou dan toch voor één van de twee kiezen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

21/11/2014 09:32:20
Quote Anchor link
Netjes is inderdaad iets anders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.