Fatal error: Class 'mysqli' not found

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 21:21:18
Quote Anchor link
Wanneer ik de volgende methode uitvoer krijg ik de volgende foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function Connect()
        {

            $mysqli = new mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {

                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
        }
    }
}

?>


Fatal error: Class 'TEST\mysqli' not found op regel 8'

mysqli is wel geïnstalleerd. Dit heb ik ook gecontroleerd. Waar zit hier de fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 15:23:31
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:37:35
Quote Anchor link
Omdat je Namespaces gebruikt zoekt php de class mysqli in je eigen namespace TEST.
Daar is de class echter niet te vinden. De class is in de global namespace te vinden.
en dat kun je aangeven door voor de classnaam een \ te schrijven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new \mysqli('localhost', 'gegevens', 'wachtwoord', 'gegevens');
?>


Je krijgt dit met alle standaard PHP classes zoals bijvoorbeeld ook DateTime.
Gewijzigd op 20/11/2014 21:38:29 door Frank Nietbelangrijk
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:09:49
Quote Anchor link
Ok het probleem met de namespace heb ik inmiddels opgelost. Nu zit ik met het volgende probleem.
Wanneer ik een connectie wil openen op de volgende manier krijg ik de volgende foutmelding:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
namespace TEST
{
    class DB_Connectie
    {
        public function ConnectieOpenen()
        {
            $mysqli = new \mysqli('localhost', '**', '**', '**');
            $mysqli->set_charset("utf8");
            if(mysqli_connect_errno())
            {
                trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
            }
            return $mysqli;
        }
    }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
namespace TEST
{
    include ('DB_Connectie.php');
    
    class DL_Account extends BL_Account
    {    
        public function SelectAllAccounts()
        {            
            $DB_Connectie = new DB_Connectie();
            $DB_Connectie->ConnectieOpenen();
            $result = mysqli_query($mysqli, "SelectAllAccounts") or die("Query fail: " . mysqli_error());                        
            return $result;    
        }
    }
}


Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in ... on line 11

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in ... on line 11
Query fail:
Gewijzigd op 20/11/2014 22:16:50 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 22:14:32
Quote Anchor link
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:24:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 22:14:32:
Je kunt mysqli op twee manieren gebruiken:

1. object oriënted
2. procedureel

Jij gebruikt beiden door elkaar en dat gaat niet werken.

Regel 11 zal iets worden als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
->query("SelectAllAccounts");
?>


(niet getest)


Hierop krijg ik nu de volgende foutmelding:
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in ... on line 11
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:30:37
Quote Anchor link
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:36:57
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.

Wat niet werkt is een variabele gedefineerd in een scope gebruiken in een hele andere scope.
http://php.net/manual/en/language.variables.scope.php

Hoe kom je dan aan je connectie? Geef de connectie mee als argument aan de selectAllAccounts() methode, of aan de constructor van de class.


Oke ik zie het al inderdaad;) Het werkt
Gewijzigd op 20/11/2014 22:52:55 door Danny van Kempen
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/11/2014 22:44:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
  = ...
$dl_account = ...

$dl_account->sellectAllAccounts($mysqli);

?>


Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$mysqli
= ...
$dl_account = new DL_Account($mysqli, ...);

$dl_account->sellectAllAccount();

?>


Of iets vergelijkbaars
 
Danny van Kempen

Danny van Kempen

20/11/2014 22:53:24
Quote Anchor link
Ok ja het werkt. Was iets te snel met reageren;) Toch heel erg bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dos Moonen op 20/11/2014 22:30:37:
Tuurlijk werkt dat wel. de procedurele MySQLi manier is een wrapper om de object oriënted manier.


Hmmm Dos oké ik had al eerder op dit board dezelfde opmerking gelezen. Blijkt dus dat het wel kan werken maar vindt je het netjes? Ik zou dan toch voor één van de twee kiezen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

21/11/2014 09:32:20
Quote Anchor link
Netjes is inderdaad iets anders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.