Formulier vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul prive

paul prive

25/07/2011 12:49:26
Quote Anchor link
Beste
ik heb dit formulier in elkaar gestoken en dit werkt naar behoren,

alleen zou ik graag willen dat het stuk validatie regel 41 tot 187 ergens anders willen hebben alleen weet niet hoe ik dit het best kan doen.

ook had ik graag deze validatie via Ajax laten lopen maar zou niet weten hoe ik dit moet aanpakken, vooral op het vlak van email.

hoe kan ik de gegevens die de klant heeft ingevoerd na het versturen als overzicht laten weergeven en als de klant dit wederom bevestigd dat dan de gegevens pas in de DB worden opgeslagen.

Code verwijderd. Plaats slechts relevante code. 786 regels gaan mensen niet doorspitten en is niet relevant.[/modedit]
Gewijzigd op 25/07/2011 13:08:54 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 13:31:23
 
Sven b

Sven b

25/07/2011 14:48:44
Quote Anchor link
Deze vraag heb je ook op een andere forum geplaatst! Misschien is het handig om die tips mee te nemen en niet zomaar overal om hulp gaan roepen. Ik heb je genoeg tips gegeven.

Toevoeging op 25/07/2011 14:50:06:

http://www.pfz.nl/forum/topic/4862-formulier-vraagje/
 
Paul prive

paul prive

25/07/2011 15:04:24
Quote Anchor link
Inderdaad ik heb dezelfde vraag op een ander forum geplaatst.
en begrijp me niet verkeerd de tips pak ik zeker mee.

@Bas zeer vriendelijk om de code te verwijderen. mijn vraag is gebaseerd op dit script, bezorg dan een mogelijkheid zodat ik de code hier toch kan presenteren en mijn vraag beantwoord kan worden.
 
Sven b

Sven b

25/07/2011 15:11:25
Quote Anchor link
http://pastebin.com/

Dit is een manier... waarom plaats je twee keer dezelfde vraag? Als je de tips meeneemt hoef je niet 2x dezelde vraag stellen en kan je de eerst volgende keer meer gerichte vragen stellen, want het lijkt er nu op dat andere leden met een oplossing voor jou moeten komen..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2011 15:15:25
Quote Anchor link
Waar kan je geen relevante code tonen? beter dan op pastebin gooien.
 
The Force

The Force

25/07/2011 15:15:47
Quote Anchor link
Slotje?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/07/2011 15:37:39
Quote Anchor link
The Force op 25/07/2011 15:15:47:
Slotje?

Omdat een vraag ook op een ander forum gesteld is? Nee, dat lijkt me geen reden voor een slotje.

@Paul: plaats alleen relevante code en niet het hele script. Jij heb een vraag over de validatie in je script, laat daar dan de code van zien. De rest is, zeker in eerste instantie, overbodig...
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 12:06:35
Quote Anchor link
Ik heb via een tutorial het volgend formulier in elkaar gezet
http://pastebin.com/yUC2fner formulier
http://pastebin.com/dYLXVVrk validation
http://pastebin.com/6JDTsqQB headerform.php

Als ik nu op op submit klik zou ik na het validatie process de melding moeten krijgen dat bepaalde velden niet ingevuld zijn en dit gebeurd nu niet wat doe ik verkeerd.

Ik zou ook graag de mogelijkheid willen om een 2de of 3de hond van de zelfde eigenaar in te voeren.

Ik zou ook graag een overzicht willen laten zien als de klant op submit klikt voordat de gegevens opgeslagen worden in de database. hoe kan ik dit realiseren?

en hoe kan ik deze gegevens vervolgens opslaan in een database?


in 2de instantie zit ik met de volgende vragen,

weet iemand van jullie een goed script die me toe staat om reservaties te maken en te kijken of er nog kennels beschikbaar zijn voor een bepaalde periode?

een zoekfunctie om reservaties op te zoeken en af te printen bij aankomst
de mogelijkheid om alles in 2 talen nl/fr weer te geven

alvast bedankt voor jullie reactie
Gewijzigd op 26/07/2011 12:08:31 door paul prive
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2011 12:18:12
Quote Anchor link
Quote:
@Paul: plaats alleen relevante code en niet het hele script. Jij heb een vraag over de validatie in je script, laat daar dan de code van zien. De rest is, zeker in eerste instantie, overbodig...

Relevante code kun je gewoon hier in je topic plaatsen. Code op externe locaties nodigt niet uit om er naar te kijken...

Quote:
Als ik nu op op submit klik zou ik na het validatie process de melding moeten krijgen dat bepaalde velden niet ingevuld zijn en dit gebeurd nu niet wat doe ik verkeerd.

Je methode van valideren klopt niet. In het eerste if-statement controleer je of al die variabelen bestaan en vervolgens ga je in afzonderlijke if-statements controleren of die variabelen niet bestaan. Die statements zullen nooit naar true evalueren omdat je immers al gecontroleerd hebt dat die variabelen bestaan. Kijk eens naar dit script als voorbeeld van hoe je een formulier kunt opbouwen en valideren.

Quote:
Ik zou ook graag de mogelijkheid willen om een 2de of 3de hond van de zelfde eigenaar in te voeren.

Kwestie van formulier uitbreiden? En natuurlijk de validatie daarop aanpassen...

Quote:
en hoe kan ik deze gegevens vervolgens opslaan in een database?

SQL beginnershandleiding

Quote:
in 2de instantie zit ik met de volgende vragen,

Ik zou eerst eens beginnen met bovenstaande. Daar heb je nog genoeg werk aan...
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 12:53:05
Quote Anchor link
wat ik niet begrijp is wanneer ik het origineel script gebruik alles wel correct werkt, alleen wanneer ik dit script aanpas naar mijn wensen lukt het niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  &&
   isset($_POST['name'], $_POST['email'], $_POST['address1'], $_POST['address2'], $_POST['towncity'], $_POST['postcode']) )
   {

  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();

  //  Een naam bevat letters en spaties (minimaal 3)
  if ( !isset($_POST['name']) or !preg_match( '~^[\w ]{3,}$~', $_POST['name'] ) ) {
    $aErrors['name'] = 'Please fill in your name';
  }


  //  Een email-adres is wat ingewikkelder
  if ( !isset($_POST['email']) or !preg_match( '~^[a-z0-9][a-z0-9_.\-]*@([a-z0-9]+\.)*[a-z0-9][a-z0-9\-]+\.([a-z]{2,6})$~i', $_POST['email'] ) ) {
    $aErrors['email'] = 'Please fill in your e-mail address';
  }


  //  Een adres heeft letters, cijfers, spaties (minimaal 5)
  if ( !isset($_POST['address1']) or !preg_match( '~^[\w\d ]{5,}$~', $_POST['address1'] ) ) {
    $aErrors['address1'] = 'Please fill in your adress';
  }


  //  Een adres heeft letters, cijfers, spaties (niet verplicht)
  if ( !isset($_POST['address2']) or !preg_match( '~^([\w\d ]{5,})?$~', $_POST['address2'] ) ) {
    $aErrors['address2'] = 'Please fill in your adress';
  }


  //  Een plaatsnaam heeft letters, spaties en misschien een apostrof
  if ( !isset($_POST['towncity']) or !preg_match( '~^[\w\d\' ]*$~', $_POST['towncity'] ) ) {
    $aErrors['towncity'] = 'Please fill in your town/city';
  }


  //  Een postcode heeft vier cijfers, eventueel een spatie, en twee cijfers
  if ( !isset($_POST['postcode']) or !preg_match( '~^\d{4} ?[a-zA-Z]{2}$~', $_POST['postcode'] ) ) {
    $aErrors['postcode'] = 'Please fill in your postal code';
  }

  
  if ( count($aErrors) == 0 ) {
    //  We hebben alle gegevens

    //  Gegevens verwerken!
    
    //  Volgende pagina aub

    header('Location: http://);
    die();
  }
  
}


/************************************************************************************************************
* Hier kunnen we een hele grote streep trekken. Alles wat hierboven was, was verwerking van de data, acties *
* bepalen etc. Alles wat hieronder staat, draait alleen maar om de uitvoer en de feedback. Niets hieronder  *
* schrijft dingen naar de database, niets hierboven schrijft iets naar het scherm. Zo houden we het model   *
* van de pagina gescheiden van de weergave!                                                                 *
************************************************************************************************************/


?>


dit is het complete script dat wel correct werkt

dit even ter illustratie
http://pastebin.com/h3Wc9hvR

dus ik moet wat verkeerd gedaan hebben maar weet niet wat.
Gewijzigd op 26/07/2011 12:54:22 door paul prive
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2011 12:54:55
Quote Anchor link
Wat pas je dan aan?
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 12:58:18
Quote Anchor link
dit is mijn aanpassing

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
<?php
if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  &&
   isset($_POST['name'], $_POST['lastname'], $_POST['email'], $_POST['address1'], $_POST['towncity'], $_POST['postcode'], $_POST['phone'], $_POST['dogname'], $_POST['chip'], $_POST['ras'], $_POST['weight'], $_POST['gender'], $_POST['dinner'], $_POST['socialdog'], $_POST['socialhuman'], $_POST['flea'], $_POST['carre'], $_POST['parvovirose'], $_POST['hepatitis'], $_POST['kennelhoest'] ) )
   {

  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();

  //  Een naam bevat letters en spaties (minimaal 3)
  if ( !isset($_POST['name']) or !preg_match( '~^[\w ]{3,}$~', $_POST['name'] ) ) {
    $aErrors['name'] = 'Uw voornaam moet ingevuld zijn';
  }

  //  Een achternaam bevat letters en spaties (minimaal 3)
  if ( !isset($_POST['lastname']) or !preg_match( '~^[\w ]{3,}$~', $_POST['lastname'] ) ) {
    $aErrors['lastname'] = 'Uw Achternaam moet ingevuld zijn';
  }


  //  Een email-adres is wat ingewikkelder
  if ( !isset($_POST['email']) or !preg_match( '~^[a-z0-9][a-z0-9_.\-]*@([a-z0-9]+\.)*[a-z0-9][a-z0-9\-]+\.([a-z]{2,6})$~i', $_POST['email'] ) ) {
    $aErrors['email'] = 'Uw email adres moet ingevuld zijn';
  }


  //  Een adres heeft letters, cijfers, spaties (minimaal 5)
  if ( !isset($_POST['address1']) or !preg_match( '~^[\w\d ]{5,}$~', $_POST['address1'] ) ) {
    $aErrors['address1'] = 'Uw adres moet ingevuld zijn';
  }

  //  Een plaatsnaam heeft letters, spaties en misschien een apostrof
  if ( !isset($_POST['towncity']) or !preg_match( '~^[\w\d\' ]*$~', $_POST['towncity'] ) ) {
    $aErrors['towncity'] = 'Uw woonplaats moet ingevuld zijn';
  }


  //  Een postcode heeft vier cijfers, eventueel een spatie, en twee cijfers
  if ( !isset($_POST['postcode']) or !preg_match( '~^\d{4}~', $_POST['postcode'] ) ) {
    $aErrors['postcode'] = 'Uw postcode moet ingevuld zijn';
  }

  //  Een telefoonnummer heeft minimaal 2 cijfers, eventueel een spatie, gevolgd door 9 cijfers
  if ( !isset($_POST['phone']) or !preg_match('^[0-9]{10}$^', $_POST['phone'] ) ) {
    $aErrors['phone'] = 'Uw telefoon/gsm nummer moet ingevuld zijn';
  }

  //  Een hondenaam bevat letters en spaties (minimaal 3)
  if ( !isset($_POST['dogname']) or !preg_match( '~^[\w ]{2,}$~', $_POST['dogname'] ) ) {
    $aErrors['dogname'] = 'de naam van uw hond ingevuld zijn';
  }

 //  Een chipnummer heeft letters, cijfers, spaties (minimaal 5)
  if ( !isset($_POST['chip']) or !preg_match( '~^[\w\d ]{5,}$~', $_POST['chip'] ) ) {
    $aErrors['chip'] = 'Het chipnummer moet ingevuld zijn';
  }

//  Een rasnaam bevat letters en spaties (minimaal 3)
  if ( !isset($_POST['ras']) or !preg_match( '~^[\w ]{3,}$~', $_POST['ras'] ) ) {
    $aErrors['ras'] = 'Het ras van uw hond moet ingevuld zijn';
  }

 //  het gewicht heeft vier cijfers, eventueel een spatie, en twee letters
  if ( !isset($_POST['weight']) or !preg_match( '~^\d{2} ?[a-zA-Z]{2}$~', $_POST['weight'] ) ) {
    $aErrors['weight'] = 'het gewicht moet ingevuld zijn';
  }

  // geslacht
    if(!isset($_POST['gender'])){
        $aErrors['gender'] = "Geslacht moet ingevuld zijn.";
  }

 // voeding
    if(!isset($_POST['dinner'])){
        $aErrors['dinner'] = "Voeding moet ingevuld zijn";
 }

 // Sociaal met honden
    if(!isset($_POST['socialdog'])){
        $aErrors['socialdog'] = "Sociaal met honden moet ingevuld zijn";
 }

 // Sociaal met mensen
    if(!isset($_POST['socialhuman'])){
        $aErrors['socialhuman'] = "Sociaal met mensen moet ingevuld zijn";
 }


  // ontvlooid
    if(!isset($_POST['flea'])){
        $aErrors['flea'] = "ontvlooid moet ingevuld zijn";
 }

 // Carré
    if(!isset($_POST['carre'])){
        $aErrors['carre'] = "Carré moet ingevuld zijn";
 }

 // parvovirose
    if(!isset($_POST['parvovirose'])){
        $aErrors['parvovirose'] = "parvovirose moet ingevuld zijn";
 }

 // hepatitis
    if(!isset($_POST['hepatitis'])){
        $aErrors['hepatitis'] = "Hepatitis moet ingevuld zijn";
 }

 //Kennelhoest
    if(!isset($_POST['kennelhoest'])){
        $aErrors['kennelhoest'] = "Kennelhoest moet ingevuld zijn";
 }



  if ( count($aErrors) == 0 ) {
    //  We hebben alle gegevens

    //  Gegevens verwerken!
    
    //  Volgende pagina aub

    header('Location: http://');
    die();
  }
  
}


/************************************************************************************************************
* Hier kunnen we een hele grote streep trekken. Alles wat hierboven was, was verwerking van de data, acties *
* bepalen etc. Alles wat hieronder staat, draait alleen maar om de uitvoer en de feedback. Niets hieronder  *
* schrijft dingen naar de database, niets hierboven schrijft iets naar het scherm. Zo houden we het model   *
* van de pagina gescheiden van de weergave!                                                                 *
************************************************************************************************************/


?>
Gewijzigd op 26/07/2011 12:58:52 door paul prive
 
- SanThe -

- SanThe -

26/07/2011 12:59:19
Quote Anchor link
En wat werkt er niet en wat wel?
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 13:01:28
Quote Anchor link
zoals eerder gezegd als ik nu het formulier submit krijg ik niet de melding dat de niet ingevulde verplichte velden ingevuld dienen te worden

terwijl dat bij het origineel wel het geval is

ik doe dus iets verkeerd maar ik weet niet wat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2011 13:07:03
Quote Anchor link
Bestaan die velden wel?

Wat zegt een print_r($_POST);
 
- SanThe -

- SanThe -

26/07/2011 13:08:48
Quote Anchor link
Heb je wel een echo in een foreach() ergens?
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 13:17:17
Quote Anchor link
waar moet ik deze invoeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/07/2011 13:22:25
Quote Anchor link
Alle fouten die gevonden zijn in de validatie, worden in een array verzameld.
Deze array moet je wel doorlopen d.m.v. een foreach().
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 13:22:57
Quote Anchor link
die staat in mijn formulier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<form action="contact.php" method="post" class="cmxform">
      <?php
      if ( isset($aErrors) and count($aErrors) > 0 ) {
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul>';
      }

      ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

26/07/2011 13:23:44
Quote Anchor link
- Aar - op 26/07/2011 13:07:03:
Bestaan die velden wel?

Wat zegt een print_r($_POST);


Op de eerste regel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>' . print_r($_POST, true) . '</pre>';
?>
Gewijzigd op 26/07/2011 13:23:58 door - SanThe -
 
Paul prive

paul prive

26/07/2011 13:28:17
Quote Anchor link
SanThe moet ik deze op de eerste regel van de code die ik om 12u58 gepost heb in voeren?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.