.htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

16/03/2012 17:25:51
Quote Anchor link
hallo,

ik wil graag de urls van mijn website wijzigen d.m.v. Mod rewrite en ik heb een tut op phptuts gevolgd.
alleen is mijn probleem nu dat ik nooit met een .htaccess bestand gewerkt heb en de link op phptuts voor uitleg geraadpleegd maar deze bestaat niet meer.

dus mijn vraag nu bestaat een .htaccess al gelijk op een webserver of maak ik dit gewoon aan met een leeg document door deze .htaccess te noemen ?

en zouden er meer dingen in moeten staan behalve hetgeen wat op phptuts staat?

bij voorbaat dank voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:43:03
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2012 17:28:24
Quote Anchor link
Reshadd farid op 16/03/2012 17:25:51:
... of maak ik dit gewoon aan met een leeg document door deze .htaccess te noemen ...


Correct.
Gewijzigd op 16/03/2012 17:31:19 door - SanThe -
 
Reshad F

Reshad F

16/03/2012 18:25:22
Quote Anchor link
en hoef ik alleen de stuff van de mod_rewrite in te vullen? verder niks?

dus voorbeeld:

mijn url is: http://reshadfarid.nl/index.php?page=1

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ ?page=1

is mijn htaccess dan goed?
Gewijzigd op 16/03/2012 18:30:33 door Reshad F
 
Eddy E

Eddy E

16/03/2012 19:29:34
Quote Anchor link
Ja, prima. Heb je al getest?
Let wel dat je nu (bijna) alles doorstuurt naar ?page=1

page is dus niet page.php
=1 is dus niet =$1

Test het eens?
 
Reshad F

Reshad F

16/03/2012 20:13:37
Quote Anchor link
ik heb dit al getest ( ik heb deze enkel en alleen deze code in mijn .htaccess bestand )

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=1

en ik krijg nog steeds dezelfde url..
de module staat wel aan bij de provider waar ik host dat heb ik gezien d.m.v. phpinfo()

mis ik iets? of doe ik nu iets fout?
en moet ik nu voor elke link een regel maken nee toch?
 
Eddy E

Eddy E

18/03/2012 10:40:39
Quote Anchor link
Ja, je doet iets fout.

Kijk eens naar mijn bericht.
En tel dan het aantal dollartekens in jouw code.


Je mist er dus één.

FOUT:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=1


GOED:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^/(.*)/$ index.php?page=$1
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2012 11:29:49
Quote Anchor link
En je weet dat HTACCESS niet index.php?page=1 ombouwt naar /1/ maar /1/ ombouwt naar index.php?page=1?

Hiermee bedoel ik:
Met deze htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule new.html old.html


Is het niet zo dat als je naar site.nl/old.html gaat de url wordt vervangen door site.nl/new.html, maar het is zo dat als je naar site.nl/new.html gaat je de content te zien krijgt van old.html.


Verder zou ik altijd adviseren om de Rules wat stricter te maken. Als je wilt dat het alleen cijfers bevat doe je iets als: \d*? en niet .*?
Ook kun je het beste lazy matches gebruiken (dus met ? erachter) anders kom je in de knoei als je meerdere / in een url propt.
Gewijzigd op 18/03/2012 11:31:35 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

19/03/2012 11:02:39
Quote Anchor link
Ik heb nog niks kunnen uitproberen maar dank voor jullie reacties, wouter mijn bedoeling is dat de cojfers bijv gewoon seo vriendelijk worden bijv mijndomein.nl/contact zoiets. Het liefst
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:14:05
Quote Anchor link
*bump* ik heb het nog steeds niet voor elkaar gekregen om mijn urls te veranderen van

dit: website/index.php?page=1
naar: website/home

kan iemand me hier nog mee helpen misschien?

bij voorbaat dank!

dit is wat ikk nu gebruik


RewriteEngine on

RewriteRule ^home.html$ index.php?page=1
RewriteRule ^about.html$ index.php?page=2
RewriteRule ^contact.html$ index.php?page=3
RewriteRule ^code.html$ index.php?page=4
RewriteRule ^sitemap.html$ index.php?page=5
Gewijzigd op 06/04/2012 14:26:21 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 14:30:01
Quote Anchor link
Reshadd, nogmaals je begrijpt dat htaccess anders werkt dan je nu denkt?

Hoe htaccess werkt:
Je hebt bijv. deze rule:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^(.*?)/(.*?)/$ show_post.php?cat=$1&slug=$2

Als je nu naar domein.nl/html/lorem-ipsum gaat dan gaat deze url eerst naar de htaccess. Deze denkt, hé dat is deze rule. Vervolgens laat hij niet domein.nl/html/lorem-ipsum/index.html zien, maar show_post.php?cat=html&slug=lorem-ipsum.

Als je nu naar domein.nl/show_post.php?cat=html&slug=lorem-ipsum gaat gebeurd er niks bijzonders. Het matched geen één htaccess rule en dus laat hij gewoon de pagina zien.

Ik heb het idee dat jij nog steeds denkt dat als je naar domein.nl/show_post.php?cat=html&slug=lorem-ipsum gaat je dan doorgelinkt wordt naar domein.nl/html/lorem-ipsum/, zo werkt het dus niet.

Mocht ik dit verkeerd denken en heb je het al wel door, is htaccess mod_rewrite wel geïnstalleerd op je server? Als je phpinfo() toont op een pagina staat hier dan bij apache > modules wel mod_rewrite tussen? En staan .htaccess wel in de root? Heb je wel een bestand .htaccess (dus zonder bestandsnaam, alleen met extensie)?

Kun je anders een online voorbeeld geven?
Gewijzigd op 06/04/2012 14:30:37 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:40:57
Quote Anchor link
ik weet wel hoe het werkt alleen weet ik niet hoe een htaccess in te stellen.. volgens mij staat de module mod_rewrite gewoon aan op mijn server zie hier phpinfo

Ja, ik heb het .htaccess genoemd ( dus niks ervoor )
in de root, is dit op de server de map waarin alle pagina's ook staan? of zelfs daarvoor?

waar wil je precies een online voorbeeld van?

p.s. ik gebruik dit om mijn urls goed te zetten.
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 14:43:24
Quote Anchor link
Het kan aan mij liggen, maar hier werkt het uitstekend. Je bouwt met je htaccess about.html om naar index.php?page=2 en dat is ook precies wat er gebeurd: http://reshadfarid.nl/about.html
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:46:22
Quote Anchor link
ja ik wil het juist andersom, ik wil dat als ik naar index.php?page=2 ga ( omdat dit de eigenlijke link is) dat er dan about.html geschreven wordt.
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 14:49:07
Quote Anchor link
En dat is dus precies wat ik uitleg, zo werkt htaccess niet. Je moet nu gewoon zorgen dat je nooit meer index.php?page=2 hebt, maar altijd gewoon direct naar about.html linkt (of een andere).

En als je dit wilt voor Google is het beter om redirect 503 (?)301 pagina's te maken, hierdoor veranderd google vanzelf zijn pagina's.

Zie ook: http://www.homepage-maken.nl/htaccess/redirect-htaccess.php
Gewijzigd op 06/04/2012 14:50:00 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

06/04/2012 14:55:48
Quote Anchor link
hmm ik heb nu dus mijn menu zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
          $array
= array(1 => 'Home', 2 => 'About', 3 => 'Contact', 4 => 'Portfolio', 5 => 'code', 6 => 'sitemap');
$menu = '';
foreach($array as $k=>$v)
{

        if(isset($_GET['page']) and $_GET['page'] == $k)
    {

        $class = 'current';
    }

    else
    {
        $class = '';
    }

        $menu .= '<li><a class="'.$class.'" href="index.php?page='.$k.'">'.$v.'</a></li>';
}


echo '
       <ul>
        '
.$menu.'
    </ul>
'
;

?>


dit omdat ik niet steeds aparte pagina's wilde maken om steeds als er een link veranderd werd dat ik dit ook moest doen,

vervolgens vang ik dit op hiermee
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
            switch($_GET['page']){

                case
'1':
            include_once('main.php');
                break;

                case
'2':
            include_once('about.html');
                break;

                case
'3':
            include_once('contact.html');
                break;

                case
'4':
            include_once('portfolio.html');
                break;

                case
'5':
            include_once('code.html');
                break;

                 case
'6':
            include_once('sitemap.html');
                break;


                default:

            include_once('main.php');
                break;
                }

        ?>


de about.html is niets anders dan een content pagina die geinclude wordt. dus ik denk dat ik er altijd mee zal blijven stoeien of het geheel moet omgooien. of heb ik het nu bij het verkeerde eind?


Toevoeging op 06/04/2012 15:07:48:

edit: wouter als ik mij htacces dus verander in dit zal dit hetprobleem moeten oplossen? en dit is idd voor google :)

vb:
Redirect 301 /index.php?page=1 http://www.domeinnaam.nl/home.html
 
Wouter J

Wouter J

06/04/2012 17:11:08
Quote Anchor link
Quote:
of heb ik het nu bij het verkeerde eind?

Je bent nu bij het verkeerde eind. Haal in je htaccess alle .html weg en vervang dit met /. Vervolgens maak je je menu zo op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$pages
= array(1 => 'Home', 2 => 'About', 3 => 'Contact', 4 => 'Portfolio', 5 => 'code', 6 => 'sitemap',);
$menu = '<ul>';
foreach( $pages as $page_id => $page_name )
{

    if( isset($_GET['page']) and $_GET['page'] == $page_id )
        $class = 'current';
    else
        $class = '';

    $menu .= '<li><a class="'.$class.'" href="/'.strtolower($page_name).'/">'.$page_name.'</a></li>';
}

$menu .= '</ul>';

echo $menu;
?>


En nu werkt je htaccess. Als je nu op about klikt wordt je doorgezonden naar domein.nl/about/ en dan wordt er via htaccess de pagina index.php?page=2 opgehaald en dat kun je gewoon in je originele pagina scriptje gebruiken en dus ben je dan klaar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.