increment +1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 21:04:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een kolom Sequence, deze moet per insert één erbij optellen. Dus als er maar 1 record geinsert wordt, staat er maar een keer een 1. Worden er meerdere records geinsert in één keer, komt er bv 1,2,3 te staan.
dus de kolom ziet er dan ongeveer als volgt uit:

1
2
3
4
1
2
1
2
3
1
1

Hoe kan ik bovenstaande voor elkaar krijgen zonder Auto Increment? Met behulp van php of sql?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/10/2014 21:04:59 door Dennis B
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:13:53
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 21:41:05
Quote Anchor link
Als je het hebt over meerdere records in één keer, wat bedoel je dan?
Ik versta daaronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO foo (bar)
VALUES ('fake'), ('nonsence'), ('bullocks')
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 21:59:27
Quote Anchor link
Heb je auto_increment aanstaan op de kolom?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:00:10
Quote Anchor link
ik bedoel meerdere inserts in een keer bv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '3')


en dan voor de volgende bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '1')
INSERT INTO Order (OrderID, Seq) VALUES ('10001', '2')


Toevoeging op 30/10/2014 22:00:54:

Nee ik heb geen auto increment aanstaan, dit ik ook niet de bedoeling, ik wil dit via sql/php regelen maar niet via de ai
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:06:32
Quote Anchor link
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:08:47
Quote Anchor link
ja okee, maar die seq telt bij elke serie insert weer vanaf 1, net zoals bij mijn vorig voorbeeld
 
Joakim Broden

Joakim Broden

30/10/2014 22:11:26
Quote Anchor link
Sabaton Joakim op 30/10/2014 22:06:32:
En waarom niet via auto_increment?

Anders een query maken die eerst de hoogste 'Seq' ophaalt en dat die 'Seq' met 1 verhogen bij de insert.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    SELECT Seg FROM order ORDER BY Seq DESC LIMIT 1

    INSERT INTO order SET OrderID = 10001, Seq = $seq + 1



Die $seq in de update query komt uit de select query en heeft dus altijd de hoogste seq waar hij 1 bij op telt (heb de PHP code er niet bij gedaan, neem aan dat je dat wel weet)...

Maar nogmaals, waarom niet via auto_increment?
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 22:14:59
Quote Anchor link
Okee, het is juist de bedoeling dat hij niet bij de hoogste seq op gaat tellen. Dus daarom kan auto_increment niet gebrukt worden.

Ik maak bijvoorbeeld een order en de orderartikelen krijgen die seq. Per order wil ik bij de artikelen 1,2,3 enz hebben. maak ik daarna weer een nieuwe order aan, moet hij weer vanaf 1 beginnen te tellen.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 22:53:43
Quote Anchor link
Als het tweede veld van je primary key een auto_increment-veld is, zal de teller steeds overnieuw beginnen bij 1.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
create table orders (
   order_id int not null,
   seq int not null auto_increment,
   primary key (order_id,seq)
) engine=MyISAM;

insert into orders (order_id) values (10), (10), (10), (20), (20), (20);

geeft als resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
order_id | seq
---------------
10       | 1
10       | 2
10       | 3
20       | 1
20       | 2
20       | 3

Op deze manier is het een stuk gemakkelijker dan zelf de waardes voor seq proberen te bepalen...
Gewijzigd op 30/10/2014 22:54:30 door Willem vp
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:06:08
Quote Anchor link
Sidenote, Willems antwoord werkt alleen met MyISAM niet met InnoDb!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:12:02
Quote Anchor link
Hoe schrijf je de gegevens nu weg naar de database? In een lus? Dan kun je toch (gewoon) een tellertje laten meelopen in die lus?

Ben wel benieuwd waarom je op die manier wilt nummeren.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:16:44
Quote Anchor link
Ik heb een andere applicatie die blijkbaar op die manier werkt bij het aanmaken van bijvoorbeeld een order. Inderdaad, de functie werkt niet, ik maak trouwens gebruik van mssql database. De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.

Maar het probleem van het nummertje is dat ik niet weet op welke manier je het nummertje kunt bepalen en bij een nieuwe reeks bij 1 laten beginnen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/10/2014 23:32:10
Quote Anchor link
Ik begrijp niet helemaal wat het probleem is, de volgorde waarop je invoert is de volgorde waarmee je selecteert, dus het is niet nodig om een volgorde aan te geven.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:33:55
Quote Anchor link
Dat begrijp ik, maar ik heb 2 applicaties, één applicatie werkt op die manier en ik ga liever niet in de database zaken daarvoor aanpassen.

Daarom dat ik het in mijn script wil regelen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2014 23:34:44
Quote Anchor link
Controleer als je in de lus een insert doet of het vorige orderid gelijk is aan het nieuwe orderid.
Is het orderid gelijk aan het vorige orderid --> teller +1, anders teller=1

Laat anders eens de code zien, waarmee je de records invoegt.
 
Dennis B

Dennis B

30/10/2014 23:40:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
{
$query = "INSERT INTO Order (OrderID, Seq) SELECT artcode FROM winkelwagen WHERE sessionid = '".$_POST['sessionid']."'";
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query2);
}
}


Toevoeging op 30/10/2014 23:40:56:

Ik heb de overbodige code er uitgegooid, zodat het wat overzichtelijker is :)

Toevoeging op 30/10/2014 23:41:30:

en met de Seq wordt hier nog niets gedaan, dat snap ik dus niet
Gewijzigd op 30/10/2014 23:44:37 door Dennis B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/10/2014 08:53:09
Quote Anchor link
In SQL server kan je dit als volgt doen:
Code (sql)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
INSERT INTO [Order] (OrderID, Seq)
SELECT artcode, ROW_NUMBER() OVER (ORDER BY idcol)
FROM winkelwagen
WHERE session_id = 'xxxxxxx'
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 14:33:22
Quote Anchor link
Wat zie jij als overbodige code? De code die je op 30/10/2014 om 23:40:16 post, bevat (nu) in ieder geval geen lus (meer).
Dennis B op 30/10/2014 23:16:44:
De gegevens worden inderdaad via een lus weggeschreven.
 
Dennis B

Dennis B

31/10/2014 18:13:53
Quote Anchor link
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.
Hieronder de volledige code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['plaatsorder'])) {
                                {

$query =     "INSERT INTO Order
                                            (OrderID, Seq, QtyOrdered, ItemID)
                                            SELECT sessionid, ........, wwartaantal, wwartcode
                                            FROM winkelwagen
                                            WHERE sessionid = '"
.$_POST['sessionid']."'";
                                
$result = sqlsrv_query($dbhandle,$query);

}

?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 31/10/2014 18:14:45 door Dennis B
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/10/2014 19:45:39
Quote Anchor link
Dennis B op 31/10/2014 18:13:53:
Ik dacht dat het een loop was, dit is toch niet het geval, hij kopieert alles vanaf de winkelwagen tabel naar de order tabel.

Waarom ga je gegevens kopiëren?
Los daarvan; in een winkelwagen kan, normaal gesproken, meer dan 1 product. Dus zal er wel een lus/loop zijn?
 
Willem vp

Willem vp

31/10/2014 21:00:11
Quote Anchor link
> Waarom ga je gegevens kopiëren?

Een winkelwagen is in principe maar een tijdelijk iets, dus ik kan me voorstellen dat je bij het afrekenen de inhoud verplaatst (oftewel kopieert en verwijdert) naar een andere tabel.

Wat ik wel ernstig vind, is dat er een joekeloeris van een SQL-injection-mogelijkheid in die ene query zit waarmee je in essentie de inhoud van de winkelwagentjes van andere bezoekers ook meteen kan overhevelen naar de ordertabel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.