Login check username!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Michael -

Michael -

11/03/2014 14:40:10
Quote Anchor link
Inderdaad wel iets beter, maar zijn zeker nog wel een paar puntjes die ik anders zou doen. Ik zou ook de controle op gebruikersnaam en wachtwoord meer uitbreiden dan "is niet leeg"

Even snel wat aanpassingen. Bekijk de verschillen. (Niet getest of er typfoutjes in zitten).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
require_once 'config.php';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

    if(isset($_POST['username'],$_POST['password'])) {
    
        if(!preg_match("/^[a-z ]+$/i",$_POST['username']) || strlen(trim($_POST['username'])) < 1) {
            $errors[] = 'Username is empty or incorrect. Only letters and spaces allowed';
        }

        if(strlen(trim($_POST['password'])) < 6) {
            $errors[] = 'Password must contain atleast 6 characters';
        }

        
        if(!isset($errors)) {
        
            $query = "
            SELECT
                username,password
            FROM
                accounts
            WHERE
                username = '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['username']) . "'
            "
;
            
            $result = mysqli_query($connection, $query);
            
            if($result) {
            
                if(mysqli_num_rows($result) > 0) {
                
                    $row = mysqli_fetch_assoc($result);

                    if(crypt($_POST['password'], $row['password']) == $row['password']) {
                        $_SESSION['start'] = time();
                        $_SESSION['expire'] = $_SESSION['start'] + (60 * 60 * 60);
                        header("Location:".$_SERVER['SCRIPT_NAME']);
                        exit();
                    }
else {
                        $errors[] = 'Wrong password';
                    }
                }
else {
                    $errors[] = 'Username does not exist';
                }
            }
else {
                $errors[] = 'Er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.';
            }
        }
    }
}


if(isset($errors)) {
    foreach($errors AS $error) {
        echo $error . '<br />';
    }
}

?>

<form method="POST">
    <label>Username</label>
    <input type="text" name="username" /><br />
    
    <label>Password</label>
    <input type="password" name="password" /><br />
    
    <button>Login</button>
</form>
Gewijzigd op 11/03/2014 15:06:00 door Michael -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 00:25:12
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 14:40:27
Quote Anchor link
Erwin H op 11/03/2014 14:32:52:
Beter! Alleen deze regel zou ik anders doen (maar helemaal fout is het niet):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!$query == false){
?>

Aangezien $query alleen maar een boolean is als het mislukt, zal $query nooit true worden (in dat geval is het een resource). !$query is dus eigenlijk incorrect, omdat je er dan vanuit gaat dat het true of false is. Logischer is om te controleren of het niet gelijk aan false is op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($query !== false){
?>

Weet ook het verschil tussen != en !== overigens.


= betekend toch ongeveer 'verandert in'
en == 'is gelijk aan'

Toch?
 
Erwin H

Erwin H

11/03/2014 14:42:39
Quote Anchor link
= is een assignment
== is een loose comparison (of != op ongelijkheid)
=== is een strict comparison (of !== op ongelijkheid)

== checkt dus op gelijke waardes, maar eventueel andere types
=== checkt dus op waarde en type

1 == '1' levert true op.
1 === '1' levert false op.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 14:43:41
Quote Anchor link
En 1 === 1 levert dan weer true op?
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 14:47:01
Quote Anchor link
Jaap; Ja, want allebei zijn ze een 1 en allebei zijn ze een integer.
1 === '1' levert false op omdat de eerste een integer is, maar de 2e is een string. Dus ze zijn wel allebei 1 maar niet van het zelfde type.
Gewijzigd op 11/03/2014 14:47:34 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:47:05
Quote Anchor link
Michael WOW Dankje moet hem nog een beetje in me op krijgen,

Maar....

Wat betekent dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!preg_match("/^[a-z ]+$/i",$_POST['username']) || strlen(trim($_POST['username'])) < 1) {
            $errors[] = 'Username is empty or incorrect. Only letters and spaces allowed';
        }

?>
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 14:51:31
Quote Anchor link
Verdiep je in de functies die je niet begrijpt: Google, Php.net

Maar even kort
Met preg_match kun je controleren of een variabele match aan een bepaald patroon.
Het patroon in dit geval is /^[a-z ]+$/i
Je moet altijd beginnen en eindigen met een teken (#^[a-z ]+$#i kan ook)
de ^ geeft het begin aan (dus voor alles vanaf het begin geldt dat patroon), en $ het einde (alles tot het einde geldt dat patroon), daar tussen in mogen alleen de letters a t/m z zitten en een spatie [a-z ] de + geeft aan dat dit vaker dan 1 keer mag voorkomen. Zonder die + zal je dus maar 1 letter óf spatie mogen invullen. Die i aan het eind staat voor 'case insensitive' en is daar mee niet hoofdletter gevoelig. Zonder i mag je dus alleen kleine letters invullen.
Gewijzigd op 11/03/2014 14:53:16 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 14:57:38
Quote Anchor link
@Michael WOW Dankje Goeie uitleg was dit, ik begrijp hem nu ook goed, even noteren hoor;P

Toevoeging op 11/03/2014 14:59:28:

En dit dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 if(mysqli_num_rows($result) > 0) {
                    $errors[] = 'Username already exists';
                }
else {
?>


Waarom already exists want het is geen registreren he:P of is het verkeerde text?
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 15:03:26
Quote Anchor link
Ah shit, verkeerd gezien! Laatst wat je daarmee nog bezig, maar ik zie dat je nou juist andersom controleert.

Die error moet dus weg, want het is juist goed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mysqli_num_rows($result) > 0) { /* Meer dan 0 resultaten gevonden */
//Verder met het script

} else {
    $errors[] = 'Username does not exist';
}

?>


Edit: heb het eerder geposte script aangepast.
Gewijzigd op 11/03/2014 15:09:24 door Michael -
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 15:05:22
Quote Anchor link
Blijkt het toch goed te zijn :p
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 15:33:41
Quote Anchor link
Michael hij geeft nog wel wrong password aan en ik ben 100% zeker dat ik wel de goeie gegevens invul
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 15:40:46
Quote Anchor link
Is dat niet omdat het script nu nog is afgestemd op registreren ipv, inloggen?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 15:45:35
Quote Anchor link
Dit is het inloggen niet het registreren lijkt me want met het registreren hoef je geen sessies te gebruiken:P
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 15:45:45
Quote Anchor link
>>>> Michael hij geeft nog wel wrong password aan en ik ben 100% zeker dat ik wel de goeie gegevens invul

Ik zie ook dat het even een snel voorbeeldje heb ;) Heb niks getest, dus kan dat er ergens een foutje zit. Het wachtwoord in de database is ge-encrypt opgeslagen?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 15:48:22
Quote Anchor link
ja
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 15:51:17
Quote Anchor link
ok
 
Michael -

Michael -

11/03/2014 15:52:20
Quote Anchor link
Toch gaat het in die controle fout.
Als je het met crypt($_POST['password']) hebt opgeslagen zou die het moeten doen.
Denk eerder dat je fout in het opgeslagen wachtwoord ziet. Bedenk wel dat functies als trim() mysqli_real_escape_string() e.d. ervoor kunnen zorgen dat je wachtwoord anders wordt opgeslagen dat dat je het hebt ingegeven. Probeer het eens zonder deze functies op te slaan en een simpel woord i.p.v vreemde tekens.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

11/03/2014 15:58:50
Quote Anchor link
Hier dan ook maar even, crypt() gebruiken zonder zelf een 'salt' aan te maken waarin je aangeeft iets (veel) beters te gebruiken dan DES/MD5 is niet aan te raden. Maak het jezelf makkelijk en gebruik password_hash().
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

11/03/2014 16:02:44
Quote Anchor link
@Dos Moonen is dat net zo veilig dan?
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

11/03/2014 16:03:14
Quote Anchor link
Kun je eigenlijk ook je wachtwoord opslaan met wat anders dan MD5? Heb ook wel is gehoord van SHA2 ofzo.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.