Mod_rewrite subdomein .htaccess

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:33:03
Anchor link
naar aanleiding van dit topic heb ik dus voor de subdomeinen gekozen.

De wildcard staat aan maar ik begrijp niet hoe ik nu van

www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam -> www.sitenaam.domein.nl
www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam&pagina=1 -> www.sitenaam.domein.nl/pagina

google helpt mij ook niet verder.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:10 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 12:50:18
 

30/12/2010 13:34:36
Anchor link
Het is anders om lijkt mij.
test.blaat.tld -> blaat.tld/bestand.php?site=test
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 13:38:13
Anchor link
Als de sitenaam altijd hetzelfde is, kun je met een eenvoudige RewriteCond de HTTP_HOST matchen en doorsturen naar het juiste domein. Ook als het variabel is, is dat mogelijk, zie bijvoorbeeld hier: http://www.webmasterworld.com/forum92/3555.htm
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:46:18
Anchor link
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.
 

30/12/2010 13:48:23
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 13:46:18:
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.


Misschien moet je eens wat duidelijker uitleggen wat je wilt...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:56:19
Anchor link
Gebruikers maakt een site aan, deze inhoud gaat naar de database.

Als de gebruiker dan naar www.domein.nl/sites/index.php?sitenaam=zijn_site gaat, dan ziet hij zijn site.

Nu wil ik dat als een gebruiker naar www.zijn_site.domein.nl gaat zijn site ziet.

dus kan dat niet met iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# Zet de RewriteEngine aan
RewriteEngine On

# voorbeeld1.uwdomein.nl
# Deze haalt pagina's uit http://www.uwdomein.nl/voorbeeld1/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld1.uwdomein.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/voorbeeld1/
RewriteRule (.*) /voorbeeld1/$1
Gewijzigd op 30/12/2010 13:57:21 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:03:16
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:11:57
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
RewriteEngine On

# Extract the subdomain part of domain.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^\.]+)\.sitenaam\.nl$ [NC]

# Check that the subdomain part is not www and ftp and mail
RewriteCond %1 !^(www|ftp|mail)$ [NC]

# Redirect all requests to a php script passing as argument the subdomain
RewriteRule ^.*$ http://www.domein.nl/index.php?sitenaam=%1 [R,L]


moet ik ook iets veranderen aan mijn php code of is het nog steeds $_GET['sitenaam']
 

30/12/2010 14:13:49
Anchor link
Eerst proberen voordat je vraagt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:13:50
Anchor link
Het is nog steeds $_GET['sitenaam']. Maar je moet natuurlijk nog wel de 'sitenaam' van regel 4 en het 'domein' op regel 10 veranderen naar jouw eigen situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:15:48
Anchor link
ja dat weet ik, sitenaam had ik al veranderd.
Maar bij sitenaam=%1 wat is die %1? moet dat ook aangepast worden?
(dat is natuurlijk de $var uit de db maar hoe moet ik dat noemen in het .htaccess bestand?)
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:02 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:19:05
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:19:51
Anchor link
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...
 

30/12/2010 14:22:29
Anchor link
Blanche - op 30/12/2010 14:19:51:
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...


Dat is niet helemaal correct....
En je htaccess is ook niet correct...
Dat kan je duidelijk zien, alleen je moet de basics wel snappen.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:23:23
Anchor link
ik krijg een error

DotNetPanel IIS Modules Error

AuthName directive not found.

File: E:\HostingSpaces\Yazicioglu\*******.nl\wwwroot\.htaccess
Gewijzigd op 30/12/2010 14:23:49 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:24:02
Anchor link
@Karl: waar zit ik fout? Dit is toch (ongeveer) wat er gebeurt?

ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:25:30 door Joren de Wit
 

30/12/2010 14:26:01
Anchor link
Blanche, hij verwijst naar de cond op regel 7, niet naar regel 4.

OMFG. Echt, ga je eerst eens verdiepen in de materie voordat je wat doet.
htaccess is APACHE. Jij hebt IIS.

Blanche - op 30/12/2010 14:24:02:
ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.

Dat doet ie dus niet...
Gewijzigd op 30/12/2010 14:26:50 door
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:27:24
Anchor link
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?
 

30/12/2010 14:28:28
Anchor link
ISAPI_REWRITE
iis virtual subdomain
En waarom blijf je nog met php werken, als je veel krachtiger te werk kan gaan met C#.net?
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:29:24
Anchor link
omdat ik dat niet kan.. ;p ik ben nog php aan het leren, (btw ik had zelf liever op een linux server gezeten.)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:29:29
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 14:27:24:
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?

Even googlen :-)

@Karl: die %1 op regel 7 is toch ook gewoon een verwijzing naar het gedeelte dat op regel 4 gematched is?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.