Mod_rewrite subdomein .htaccess

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:33:03
Anchor link
naar aanleiding van dit topic heb ik dus voor de subdomeinen gekozen.

De wildcard staat aan maar ik begrijp niet hoe ik nu van

www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam -> www.sitenaam.domein.nl
www.domein.nl/index.php?sitenaam=sitenaam&pagina=1 -> www.sitenaam.domein.nl/pagina

google helpt mij ook niet verder.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:10 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 12:30:59
 

30/12/2010 13:34:36
Anchor link
Het is anders om lijkt mij.
test.blaat.tld -> blaat.tld/bestand.php?site=test
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 13:38:13
Anchor link
Als de sitenaam altijd hetzelfde is, kun je met een eenvoudige RewriteCond de HTTP_HOST matchen en doorsturen naar het juiste domein. Ook als het variabel is, is dat mogelijk, zie bijvoorbeeld hier: http://www.webmasterworld.com/forum92/3555.htm
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:46:18
Anchor link
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.
 

30/12/2010 13:48:23
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 13:46:18:
@ blanche het is dus een $var dat uit de database komt want er zijn meerdere websites.

Ik zal jouw link bekijken.


Misschien moet je eens wat duidelijker uitleggen wat je wilt...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 13:56:19
Anchor link
Gebruikers maakt een site aan, deze inhoud gaat naar de database.

Als de gebruiker dan naar www.domein.nl/sites/index.php?sitenaam=zijn_site gaat, dan ziet hij zijn site.

Nu wil ik dat als een gebruiker naar www.zijn_site.domein.nl gaat zijn site ziet.

dus kan dat niet met iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
# Zet de RewriteEngine aan
RewriteEngine On

# voorbeeld1.uwdomein.nl
# Deze haalt pagina's uit http://www.uwdomein.nl/voorbeeld1/
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^voorbeeld1.uwdomein.nl$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/voorbeeld1/
RewriteRule (.*) /voorbeeld1/$1
Gewijzigd op 30/12/2010 13:57:21 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:03:16
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:11:57
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
RewriteEngine On

# Extract the subdomain part of domain.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^\.]+)\.sitenaam\.nl$ [NC]

# Check that the subdomain part is not www and ftp and mail
RewriteCond %1 !^(www|ftp|mail)$ [NC]

# Redirect all requests to a php script passing as argument the subdomain
RewriteRule ^.*$ http://www.domein.nl/index.php?sitenaam=%1 [R,L]


moet ik ook iets veranderen aan mijn php code of is het nog steeds $_GET['sitenaam']
 

30/12/2010 14:13:49
Anchor link
Eerst proberen voordat je vraagt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:13:50
Anchor link
Het is nog steeds $_GET['sitenaam']. Maar je moet natuurlijk nog wel de 'sitenaam' van regel 4 en het 'domein' op regel 10 veranderen naar jouw eigen situatie...
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:15:48
Anchor link
ja dat weet ik, sitenaam had ik al veranderd.
Maar bij sitenaam=%1 wat is die %1? moet dat ook aangepast worden?
(dat is natuurlijk de $var uit de db maar hoe moet ik dat noemen in het .htaccess bestand?)
Gewijzigd op 30/12/2010 14:16:02 door Jasper DS
 

30/12/2010 14:19:05
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:19:51
Anchor link
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...
 

30/12/2010 14:22:29
Anchor link
Blanche - op 30/12/2010 14:19:51:
Nee, dat is niet de var uit de database maar refereert naar de wildcard ([^\.]+) op regel 4. Het is dus de waarde die in de url staat.

Probeer te begrijpen wat er gebeurt: gebruiker voert de url www.sitenaam.jouwdomein.nl in. 'sitenaam' wordt opgevangen op regel 4 en is naar te refereren dmv %1. Op regel 10 stuur je de gebruiker ongemerkt door naar index.php?sitenaam=%1 waarbij je dus de oorspronkelijke sitenaam uit de url gebruikt. Dat wordt vervolgens uitgelezen in jouw PHP script en dan pas wordt er iets met de database gedaan...


Dat is niet helemaal correct....
En je htaccess is ook niet correct...
Dat kan je duidelijk zien, alleen je moet de basics wel snappen.
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:23:23
Anchor link
ik krijg een error

DotNetPanel IIS Modules Error

AuthName directive not found.

File: E:\HostingSpaces\Yazicioglu\*******.nl\wwwroot\.htaccess
Gewijzigd op 30/12/2010 14:23:49 door Jasper DS
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:24:02
Anchor link
@Karl: waar zit ik fout? Dit is toch (ongeveer) wat er gebeurt?

ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.
Gewijzigd op 30/12/2010 14:25:30 door Joren de Wit
 

30/12/2010 14:26:01
Anchor link
Blanche, hij verwijst naar de cond op regel 7, niet naar regel 4.

OMFG. Echt, ga je eerst eens verdiepen in de materie voordat je wat doet.
htaccess is APACHE. Jij hebt IIS.

Blanche - op 30/12/2010 14:24:02:
ps. @Jasper: Je gebruikt toch wel apache als webserver? Anders zal het op deze manier in ieder geval niet werken.

Dat doet ie dus niet...
Gewijzigd op 30/12/2010 14:26:50 door
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:27:24
Anchor link
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?
 

30/12/2010 14:28:28
Anchor link
ISAPI_REWRITE
iis virtual subdomain
En waarom blijf je nog met php werken, als je veel krachtiger te werk kan gaan met C#.net?
 
Jasper DS

Jasper DS

30/12/2010 14:29:24
Anchor link
omdat ik dat niet kan.. ;p ik ben nog php aan het leren, (btw ik had zelf liever op een linux server gezeten.)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/12/2010 14:29:29
Anchor link
PHP Jasper op 30/12/2010 14:27:24:
ok, was ik mij niet van bewust. Alternatief?

Even googlen :-)

@Karl: die %1 op regel 7 is toch ook gewoon een verwijzing naar het gedeelte dat op regel 4 gematched is?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.