Newsfeed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 09:50:27
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een newsfeed gemaakt maar het zou alle berichten moeten weergeven. Maar hij geeft alleen het laatste bericht weer.
Wat moet ik nu doen?

PHP CODE
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
        $getposts
= mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE user_posted_to='$user_login' ORDER BY id DESC LIMIT 10") or die(mysql_error());
while ($row = mysql_fetch_assoc($getposts)) {
                        $id = $row['id'];
                        $body = $row['body'];    
                        $date_added = $row['date_added'];
                        $added_by = $row['added_by'];
                        $user_posted_to = $row['user_posted_to'];
                                                
                                                $get_user_info = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$added_by'");
                                                $get_info = mysql_fetch_assoc($get_user_info);
                                                $profilepic_info = $get_info['profile_pic'];
                                                if ($profilepic_info == "") {
                                                 $profilepic_info = "./img/default_pic.jpg";
                                                }

                                                else
                                                {
                                                 $profilepic_info = "./userdata/profile_pics/".$profilepic_info;
                                                }
}

?>

JAVASCRIPT CODE
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script language="javascript">
         function toggle<?php echo $id; ?>() {
           var ele = document.getElementById("toggleComment<?php echo $id; ?>");
           var text = document.getElementById("displayComment<?php echo $id; ?>");
           if (ele.style.display == "block") {
              ele.style.display = "none";
           }
           else
           {
             ele.style.display = "block";
           }
         }
</script>

HTML CODE
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
                        <div class='newsFeedPost'>
                        <div class='newsFeedPostOptions'>
                                                <a href='#' onClick='javascript:toggle<?php echo $id?>()'>Show Comments</a>
                        </div>
                                                <div style='float: left;'>
                                                <img src='<?php echo $profilepic_info;?>' height='60'>
                                                </div>
                        <div class='posted_by'><?php echo $added_by?> posted this on your profile:</div>
                                                <br /><br />
                                                <div  style='max-width: 600px;'>
                                                <?php echo $body;?><br /><p /><p />
                                                </div>
                                                <div id='toggleComment<?php echo $id;?>' style='display: none;'>
                                                <br />
                                                <iframe src='./comment_frame.php?id=<?php echo $id;?>' frameborder='0' style='max-height: 150px; width: 100%; min-height: 10px;'></iframe>
                                                </div>
                                                <p />
                                                </div>



Alvast bedankt!

Mvg
Gewijzigd op 30/05/2015 09:53:17 door John De Zon
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:08:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/05/2015 10:43:32
Quote Anchor link
Ik zie zo een paar dingen die veel beter kunnen.

a) queries in een while loop zijn traag. Dit is om te zetten in één query.
b) overbodig kopiëren van variabelen
c) honderd functies aanmaken in javascript die uiteindelijk hetzelfde doen

Kies er eens uit waar we mee gaan beginnen?
 
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 10:46:20
Quote Anchor link
Ik zou met 'a' willen beginnen. Ik heb dit script van howCode.
Hoe kan ik deze in 1 query zetten?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/05/2015 11:03:15
Quote Anchor link
Door een JOIN toe te passen. zoiets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
    p.id, p.body, ...
FROM
    posts p
JOIN
    users u
ON
    p.added_by = u.id AND p.user_posted_to = $user_login
 
Pipo Clown

Pipo Clown

30/05/2015 11:39:11
Quote Anchor link
Je overschrijft de resultaten uit je query in de while lus met als resultaat dat je alleen de laatst gevonden te ien zult krijgen.

Bovendien toon je de $rom maar één maal in je HTML, dit zal je toch ook 10x moeten doen denk ik.
 
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 12:43:11
Quote Anchor link
Maar waarom verschijnen niet alle resultaten van de query dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/05/2015 12:45:38
Quote Anchor link
als je bedoelt niet alle kolommen: breidt de lijst uit onder SELECT.
p.id, p.body, u.id, u.username

etc

Toevoeging op 30/05/2015 12:47:07:

Je moet enkel opvragen dat wat je ECHT nodig hebt. Zo hou je de data het kleinst ( === snelst )
 
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 12:47:21
Quote Anchor link
Dat snap ik niet volledig?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/05/2015 12:49:43
Quote Anchor link
Probeer je query eens in phpMyAdmin onder de SQL tab te plakken en uit te voeren. Je ziet dan direct wat het doet. Probeer daarna eens een extra kolom onder het SELECT gedeelt er bij te plaatsen.
 
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 12:53:39
Quote Anchor link
Ik krijg de 3 dingen die de query zouden moeten geven. Maar als ik ze daar opvraag krijg ik er maar 1???????
Wat moet ik er nu mee doen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/05/2015 13:04:41
Quote Anchor link
Staat de HTML in de while-loop van PHP, of erna?

De samenhang tussen de PHP-code en de HTML-code is onduidelijk.

EDIT: afgaande op wat je omschrijft, wordt de HTML eenmalig afgedrukt na uitvoering van de PHP (while-loop) code. Het is logisch dat je dan alleen het laatste bericht te zien krijgt, en niet alle.
Gewijzigd op 30/05/2015 13:06:23 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 13:05:24
Quote Anchor link
HTML staat erna en niet in de while-loop
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/05/2015 13:07:52
Quote Anchor link
Je drukt HTML maar 1x af, en bent dan verbaasd over het feit dat het maar 1x afgedrukt wordt?

Wat verwacht je dan? Als je alle items wilt afdrukken, zul je dit tijdens het doorlopen van de while-loop moeten doen.

EDIT: alternatief: nu is het zo dat bij het doorlopen van de while-loop alleen de laatst opgehaalde informatie wordt onthouden. Wat je ook zou kunnen doen is alle informatie in een array opslaan, en dit array nogmaals doorlopen in een aparte loop, maar dit is dus inefficient als je dit ook direct kunt doen.
Gewijzigd op 30/05/2015 13:13:32 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

30/05/2015 13:08:27
Quote Anchor link
Dank je Thomas! Ik heb de HTML in de while-loop gezet en nu werkt het!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/05/2015 13:27:19
Quote Anchor link
Ja het werkt maar hoe..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.