Order By werkt niet helemaal correct.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 09:55:11
Quote Anchor link
hey allemaal,

Ik ben bezig met mijn website te update naar PDO.
Nu ben ik echter op een probleem gebotst

Ik heb een foto slider op mijn startpagina staan, deze foto's worden gesorteerd onder de noemer "Volgorde".
Waardoor ik kan bepalen welke foto er eerst mag getoond worden in mijn foto slider.

Nu het probleem is dat met PDO mijn foto slider niet meer naar mijn "ORDER BY" functie kijkt en de foto's wel in volgorde afspeelt maar niet begint met nummer 1 maar willekeurig kiest op welke nummer deze begint (bijvoorbeeld: begint op nummer 6 en dan 7, 8 ,9 .. )

Sqlpost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$postquery = "SELECT * FROM Slider WHERE Locatie = 1 ORDER BY 'volgorde' ASC";
$indexslider = $pdo->query($postquery);


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? while ($row = $indexslider->fetch()): ?>          
    <img src="images/Slider/<? echo htmlspecialchars($row['photo_name'])?>" alt="<? echo htmlspecialchars($row['Bericht'])?>" />
<? endwhile; ?>  


UPDATE: 4/08/2014 (22:17)
Hieronder opnieuw mijn vraag maar (hopelijk) beter geformuleerd.

Dit is mijn structuur dat ik probeer te bekomen:
Afbeelding

Voorbeeld van slider: (Bij het drukken op F5 wordt er telkens een andere foto als nummer 1 weergeven dit moet altijd dezelfde zijn.
Originele pagina: http://tinyurl.com/lr7oudg
Enkel slider pagina: http://tinyurl.com/o5u3x2a


Dit is de slider dat ik gebruik (Source code)
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Mijn orginele SQL tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `Slider` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `photo_name` varchar(200) NOT NULL,
  `Bericht` varchar(200) NOT NULL,
  `Locatie` int(200) NOT NULL,
  `volgorde` int(200) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  FULLTEXT KEY `photo_name` (`photo_name`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=51 DEFAULT CHARSET=latin1
Gewijzigd op 04/08/2014 22:25:42 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:28:33
 
N K

N K

03/08/2014 11:40:48
Quote Anchor link
Wellicht zit het in je javascript?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 11:53:43
Quote Anchor link
Het heeft ervoor altijd perfect gewerkt tot ik overstape naar PDO :/
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 11:55:43
Quote Anchor link
Pdo past de quarks niet dusdanig aan dat de order by weg valt.
Wat is het resultaat van de query? Kijk dus even wat de print_r() geeft.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

03/08/2014 12:16:32
Quote Anchor link
moeten er wel '' om je 'volgorde'?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:17:02
Quote Anchor link
print_r ($row);
weergeeft :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array (

[id] => 17 [0] => 17 [photo_name] => 1.jpg [1] => 1.jpg [Bericht] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [2] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 1 [4] => 1 )

Array ([id] => 18 [0] => 18 [photo_name] => 2.jpg [1] => 2.jpg [Bericht] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [2] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 2 [4] => 2 )

Array ( [id] => 19 [0] => 19 [photo_name] => 3.jpg [1] => 3.jpg [Bericht] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [2] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 3 [4] => 3 )

Array ( [id] => 20 [0] => 20 [photo_name] => 4.jpg [1] => 4.jpg [Bericht] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [2] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 4 [4] => 4 )

Array ( [id] => 21 [0] => 21 [photo_name] => 5.jpg [1] => 5.jpg [Bericht] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [2] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 5 [4] => 5 )

Array ( [id] => 22 [0] => 22 [photo_name] => 6.jpg [1] => 6.jpg [Bericht] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [2] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 6 [4] => 6 )

Array ( [id] => 23 [0] => 23 [photo_name] => 7.jpg [1] => 7.jpg [Bericht] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [2] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 7 [4] => 7 )

Array ( [id] => 24 [0] => 24 [photo_name] => 8.jpg [1] => 8.jpg [Bericht] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [2] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 8 [4] => 8 )

Array ( [id] => 25 [0] => 25 [photo_name] => 9.jpg [1] => 9.jpg [Bericht] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [2] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 9 [4] => 9 )


Volgens deze print zou het oke moeten zijn maar wanneer ik mijn pagina een paar keer vernieuw (f5) dan krijg ik telkens een andere foto voorraan en dat had ik niet voor ik naar pdo overschakelde
Gewijzigd op 03/08/2014 12:23:01 door Jaimy A
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 12:35:04
Quote Anchor link
Dat ligt dan niet aan je PDO.
Op welke pagina (online liefst) staat dit?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:49:54
Quote Anchor link
@Tobias Tobias met of zonder geeft niet veel verschil heb eerst zelf al wat staan zoeken maar probleem niet gevonden waardoor de ' er nog steeds staan.

@Eddy E
Website:
http://tinyurl.com/lr7oudg

Dit is de juiste volgorde:
Afbeelding

Slider:
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Als je de pagina vernieuwt komt er telkens een andere afbeelding wel in volgorde maar niet vanaf afbeelding 1
Gewijzigd op 03/08/2014 12:57:57 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:02:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/08/2014 13:04:48
Quote Anchor link
Zo te zien staat het JavaScript voor de eerste slide in de slider op random/shuffle.
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:32:02
Quote Anchor link
@N K
De topic dat je laat zien "Is it possible to start the slider on a particular slide?" Gaat over het het feit dat iemand de slides random wilt laten zien dus 1ste bezoek krijg je afbeelding 1 , en volgende keer dat je de pagina bezoek een andere afbeelding, een beetje zoals ik nu heb maar niet wil.

@Ward van der put
Instellingen staan toch niet op random/schuffle ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var sliderOptions =
{
    sliderId: "slider",
    startSlide: 1, <- nummer waar te starten, slide of shuffel zoals je zelf wenst te gebruiken
    effect: "series1",
    effectRandom: false,
    pauseTime: 2500,
    transitionTime: 500,
    slices: 14,
    boxes: 8,
    hoverPause: 1,
    autoAdvance: true,
    captionOpacity: 0.3,
    captionEffect: "fade",
    thumbnailsWrapperId: "thumbs",
    m: false,
    license: "b2e98"
};
Gewijzigd op 03/08/2014 13:38:27 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:42:32
Quote Anchor link
Als ik naar je DOM kijk zijn je images random weggeschreven.
Je ziet daar trouwens ook dat het javascript idd niet random is.
Je php output lijkt toch niet in de juiste volgorde te zijn.
Gewijzigd op 03/08/2014 13:48:03 door N K
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:44:40
Quote Anchor link
@N_K beetje meer uitleg aub ben er allemaal nogal beginnend in :D
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 13:47:09
Quote Anchor link
ORDER BY 'volgorde' ASC

Je sorteert toch echt op de string die begint met v en eindigt met e

Dat is gelijk voor elke row die je vindt, dus je sorteert feitelijk niet.

Als het om de inhoud van een kolom, dan vermeld je die kolomnaam zonder quotes er omheen. Hooguit gebruik je nog backticks, ````` en dus niet ' ' ' '
 
N K

N K

03/08/2014 13:49:37
Quote Anchor link
@Ivo P.: Hij lijkt daarentegen wel te sorteren. Kijk naar print_r ($row) bovenaan.
Of mis ik iets?
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 16:16:58
Quote Anchor link
Je sorteert niet. Punt.

De resultaten komen er natuurlijk wel in een bepaalde volgorde uit. Dat geldt ook voor een lotto machine.

Hoogst waarschijnlijk treft mysql de resultaten aan op de volgorde van invoeren. Zo te zien is die gelijk aan de inhoud van de kolom `volgorde` Maar oom gelijk aan de naamgeving van de plaatjes. Mag ik dan stellen dat je op de naam van de plaatjes hebt gesorteerd?

Toevoeging op 03/08/2014 16:19:56:

Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 22:33:01
Quote Anchor link
@Ivo P kun je dan uitleggen waarom ik + mysql niet sorteert ? anders wordt het wel heel vaag ;-)
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 00:32:33
Quote Anchor link
Je sorteert op een string, omdat je quotes gebruikt.

Dus ipv dat je zegt: "sorteer op de inhoud van kolom Volgorde", zeg jij: "sorteer op de waarde x, waarbij x gelijk is voor elk record." (En toevallig dan ook nog gelijk aan de naam van een kolom)

vervang ORDER BY 'volgorde' maar eens door ORDER BY 'FIETS'

Werkt net zo goed en net zo zinloos.
]geen quotes om kolomnamen zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 09:26:30
Quote Anchor link
Ivo P op 03/08/2014 16:16:58:
Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen

Anders gezegd, er wordt standaard gesorteerd op de primary key.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 09:50:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `tabel` (
    `id` INT(11) NULL DEFAULT NULL
)
ENGINE=InnoDB;

INSERT INTO tabel (id) VALUES (100), (50), (90);
SELECT * FROM tabel;


levert op:

100
50
90

volgorde van invoeren dus.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 10:03:43
Quote Anchor link
Zonder PK wel ja, maar jij weet net zo goed als ik dat een tabel zonder PK geen recht van bestaan heeft.
In ieder geval niet voor een zichzelf respecterende database ontwerper.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.