Order By werkt niet helemaal correct.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 09:55:11
Quote Anchor link
hey allemaal,

Ik ben bezig met mijn website te update naar PDO.
Nu ben ik echter op een probleem gebotst

Ik heb een foto slider op mijn startpagina staan, deze foto's worden gesorteerd onder de noemer "Volgorde".
Waardoor ik kan bepalen welke foto er eerst mag getoond worden in mijn foto slider.

Nu het probleem is dat met PDO mijn foto slider niet meer naar mijn "ORDER BY" functie kijkt en de foto's wel in volgorde afspeelt maar niet begint met nummer 1 maar willekeurig kiest op welke nummer deze begint (bijvoorbeeld: begint op nummer 6 en dan 7, 8 ,9 .. )

Sqlpost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$postquery = "SELECT * FROM Slider WHERE Locatie = 1 ORDER BY 'volgorde' ASC";
$indexslider = $pdo->query($postquery);


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? while ($row = $indexslider->fetch()): ?>          
    <img src="images/Slider/<? echo htmlspecialchars($row['photo_name'])?>" alt="<? echo htmlspecialchars($row['Bericht'])?>" />
<? endwhile; ?>  


UPDATE: 4/08/2014 (22:17)
Hieronder opnieuw mijn vraag maar (hopelijk) beter geformuleerd.

Dit is mijn structuur dat ik probeer te bekomen:
Afbeelding

Voorbeeld van slider: (Bij het drukken op F5 wordt er telkens een andere foto als nummer 1 weergeven dit moet altijd dezelfde zijn.
Originele pagina: http://tinyurl.com/lr7oudg
Enkel slider pagina: http://tinyurl.com/o5u3x2a


Dit is de slider dat ik gebruik (Source code)
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Mijn orginele SQL tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `Slider` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `photo_name` varchar(200) NOT NULL,
  `Bericht` varchar(200) NOT NULL,
  `Locatie` int(200) NOT NULL,
  `volgorde` int(200) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  FULLTEXT KEY `photo_name` (`photo_name`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=51 DEFAULT CHARSET=latin1
Gewijzigd op 04/08/2014 22:25:42 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 14:24:56
 
N K

N K

03/08/2014 11:40:48
Quote Anchor link
Wellicht zit het in je javascript?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 11:53:43
Quote Anchor link
Het heeft ervoor altijd perfect gewerkt tot ik overstape naar PDO :/
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 11:55:43
Quote Anchor link
Pdo past de quarks niet dusdanig aan dat de order by weg valt.
Wat is het resultaat van de query? Kijk dus even wat de print_r() geeft.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

03/08/2014 12:16:32
Quote Anchor link
moeten er wel '' om je 'volgorde'?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:17:02
Quote Anchor link
print_r ($row);
weergeeft :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array (

[id] => 17 [0] => 17 [photo_name] => 1.jpg [1] => 1.jpg [Bericht] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [2] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 1 [4] => 1 )

Array ([id] => 18 [0] => 18 [photo_name] => 2.jpg [1] => 2.jpg [Bericht] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [2] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 2 [4] => 2 )

Array ( [id] => 19 [0] => 19 [photo_name] => 3.jpg [1] => 3.jpg [Bericht] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [2] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 3 [4] => 3 )

Array ( [id] => 20 [0] => 20 [photo_name] => 4.jpg [1] => 4.jpg [Bericht] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [2] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 4 [4] => 4 )

Array ( [id] => 21 [0] => 21 [photo_name] => 5.jpg [1] => 5.jpg [Bericht] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [2] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 5 [4] => 5 )

Array ( [id] => 22 [0] => 22 [photo_name] => 6.jpg [1] => 6.jpg [Bericht] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [2] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 6 [4] => 6 )

Array ( [id] => 23 [0] => 23 [photo_name] => 7.jpg [1] => 7.jpg [Bericht] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [2] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 7 [4] => 7 )

Array ( [id] => 24 [0] => 24 [photo_name] => 8.jpg [1] => 8.jpg [Bericht] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [2] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 8 [4] => 8 )

Array ( [id] => 25 [0] => 25 [photo_name] => 9.jpg [1] => 9.jpg [Bericht] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [2] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 9 [4] => 9 )


Volgens deze print zou het oke moeten zijn maar wanneer ik mijn pagina een paar keer vernieuw (f5) dan krijg ik telkens een andere foto voorraan en dat had ik niet voor ik naar pdo overschakelde
Gewijzigd op 03/08/2014 12:23:01 door Jaimy A
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 12:35:04
Quote Anchor link
Dat ligt dan niet aan je PDO.
Op welke pagina (online liefst) staat dit?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:49:54
Quote Anchor link
@Tobias Tobias met of zonder geeft niet veel verschil heb eerst zelf al wat staan zoeken maar probleem niet gevonden waardoor de ' er nog steeds staan.

@Eddy E
Website:
http://tinyurl.com/lr7oudg

Dit is de juiste volgorde:
Afbeelding

Slider:
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Als je de pagina vernieuwt komt er telkens een andere afbeelding wel in volgorde maar niet vanaf afbeelding 1
Gewijzigd op 03/08/2014 12:57:57 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:02:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/08/2014 13:04:48
Quote Anchor link
Zo te zien staat het JavaScript voor de eerste slide in de slider op random/shuffle.
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:32:02
Quote Anchor link
@N K
De topic dat je laat zien "Is it possible to start the slider on a particular slide?" Gaat over het het feit dat iemand de slides random wilt laten zien dus 1ste bezoek krijg je afbeelding 1 , en volgende keer dat je de pagina bezoek een andere afbeelding, een beetje zoals ik nu heb maar niet wil.

@Ward van der put
Instellingen staan toch niet op random/schuffle ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var sliderOptions =
{
    sliderId: "slider",
    startSlide: 1, <- nummer waar te starten, slide of shuffel zoals je zelf wenst te gebruiken
    effect: "series1",
    effectRandom: false,
    pauseTime: 2500,
    transitionTime: 500,
    slices: 14,
    boxes: 8,
    hoverPause: 1,
    autoAdvance: true,
    captionOpacity: 0.3,
    captionEffect: "fade",
    thumbnailsWrapperId: "thumbs",
    m: false,
    license: "b2e98"
};
Gewijzigd op 03/08/2014 13:38:27 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:42:32
Quote Anchor link
Als ik naar je DOM kijk zijn je images random weggeschreven.
Je ziet daar trouwens ook dat het javascript idd niet random is.
Je php output lijkt toch niet in de juiste volgorde te zijn.
Gewijzigd op 03/08/2014 13:48:03 door N K
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:44:40
Quote Anchor link
@N_K beetje meer uitleg aub ben er allemaal nogal beginnend in :D
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 13:47:09
Quote Anchor link
ORDER BY 'volgorde' ASC

Je sorteert toch echt op de string die begint met v en eindigt met e

Dat is gelijk voor elke row die je vindt, dus je sorteert feitelijk niet.

Als het om de inhoud van een kolom, dan vermeld je die kolomnaam zonder quotes er omheen. Hooguit gebruik je nog backticks, ````` en dus niet ' ' ' '
 
N K

N K

03/08/2014 13:49:37
Quote Anchor link
@Ivo P.: Hij lijkt daarentegen wel te sorteren. Kijk naar print_r ($row) bovenaan.
Of mis ik iets?
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 16:16:58
Quote Anchor link
Je sorteert niet. Punt.

De resultaten komen er natuurlijk wel in een bepaalde volgorde uit. Dat geldt ook voor een lotto machine.

Hoogst waarschijnlijk treft mysql de resultaten aan op de volgorde van invoeren. Zo te zien is die gelijk aan de inhoud van de kolom `volgorde` Maar oom gelijk aan de naamgeving van de plaatjes. Mag ik dan stellen dat je op de naam van de plaatjes hebt gesorteerd?

Toevoeging op 03/08/2014 16:19:56:

Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 22:33:01
Quote Anchor link
@Ivo P kun je dan uitleggen waarom ik + mysql niet sorteert ? anders wordt het wel heel vaag ;-)
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 00:32:33
Quote Anchor link
Je sorteert op een string, omdat je quotes gebruikt.

Dus ipv dat je zegt: "sorteer op de inhoud van kolom Volgorde", zeg jij: "sorteer op de waarde x, waarbij x gelijk is voor elk record." (En toevallig dan ook nog gelijk aan de naam van een kolom)

vervang ORDER BY 'volgorde' maar eens door ORDER BY 'FIETS'

Werkt net zo goed en net zo zinloos.
]geen quotes om kolomnamen zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 09:26:30
Quote Anchor link
Ivo P op 03/08/2014 16:16:58:
Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen

Anders gezegd, er wordt standaard gesorteerd op de primary key.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 09:50:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `tabel` (
    `id` INT(11) NULL DEFAULT NULL
)
ENGINE=InnoDB;

INSERT INTO tabel (id) VALUES (100), (50), (90);
SELECT * FROM tabel;


levert op:

100
50
90

volgorde van invoeren dus.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 10:03:43
Quote Anchor link
Zonder PK wel ja, maar jij weet net zo goed als ik dat een tabel zonder PK geen recht van bestaan heeft.
In ieder geval niet voor een zichzelf respecterende database ontwerper.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.