persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 13:14:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil een Person class gaan maken, en nu vraag ik me af welke properties daarbij horen.

Volgens mij heeft ieder persoon in ieder geval een:
- first name
- last name
- gender
- birthday
- dying day * (optioneel)
- social security number (optioneel)
- description (optioneel)

* Weet iemand het Engelse woord voor sterfdag? Google Translate zegt "anniversary", maar dat lijkt me meer een verjaardag. Ik zie ook "dying day". Is dat correct?

Zijn er nog meer properties waar ik nog niet aan heb gedacht, maar die wel bij een Person horen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 08:02:48
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 13:25:51
Quote Anchor link
Dat hangt van je data behoefte af. Die kunnen wij je niet geven.
 
Nick Strijker

Nick Strijker

03/04/2014 13:28:18
Quote Anchor link
Adres, Postcode, Woonplaats. Ligt er natuurlijk ook aan waar je het voor gaat gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 13:28:54
Quote Anchor link
Je maakt een Person class omdat je die nodig hebt in je applicatie. Je maakt hem niet omdat je nu eenmaal een Person class wilt maken. Als je iets nodig hebt in je applicatie, dan weet je ook welke data je nodig hebt voor deze class. En dat plaats je dus in de class, niks meer en niks minder.

Bijv. deze site heeft genoeg aan een nickname, password en misschien een biografie. De overheid wil graag ook nog mijn BSN nummer weten. DUO zou dan ook nog graag mijn bankrekening nummer weten. StudieLink wil weer graag weten welke je studie je doet, terwijl Google graag wil weten waar je woont en wat je op een dag doet ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 13:39:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties.

Ik wil eigenlijk een soort "basis" class maken met de basis-properties van een persoon.

>> Adres, Postcode, Woonplaats. Ligt er natuurlijk ook aan waar je het voor gaat gebruiken?

Dit zijn volgens mij geen properties van een persoon. Meerdere personen kunnen namelijk hetzelfde adres, postcode en woonplaats hebben.

>> Bijv. deze site heeft genoeg aan een nickname, password en misschien een biografie. De overheid wil graag ook nog mijn BSN nummer weten. DUO zou dan ook nog graag mijn bankrekening nummer weten.

Correct. Een biografie is gekoppeld aan 1 persoon, dus dat zou inderdaad nog een goede optie zijn. Een bankrekeningnummer weet ik dan weer niet zeker. Is dat altijd persoonlijk, of kunnen meerdere mensen 1 bankrek.nr. delen?

>> StudieLink wil weer graag weten welke je studie je doet, terwijl Google graag wil weten waar je woont en wat je op een dag doet ;-)

Mja... ik snap wat je bedoelt :) Maar dat zou je dan weer kunnen scharen onder "person activities" en niet zozeer onder de persoon zelf.

P.S. Weet iemand het engelse woord voor sterfdag? Is dat dying day?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 13:52:41
Quote Anchor link
"Dit zijn volgens mij geen properties van een persoon. Meerdere personen kunnen namelijk hetzelfde adres, postcode en woonplaats hebben."
Hangt van je data behoefte af.

"Een bankrekeningnummer weet ik dan weer niet zeker. Is dat altijd persoonlijk, of kunnen meerdere mensen 1 bankrek.nr. delen?"
Hangt van je data behoefte af.

"Ik wil eigenlijk een soort "basis" class maken met de basis-properties van een persoon."
Dat is heel erg simpel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

namespace absolute\minumum;

class Person {

  private $id;

  public function __construct($id) {
    $this->id = $id;
  }


  public function getID() {
    return $this->id;
  }


  public function setID($id) {
    $this->id = $id;
  }
}


?>


PS. In de engelse taal is daar voor zover ik weet geen woord voor. date_of_death is wat ik zou kiezen.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 13:53:34
Quote Anchor link
als iemand een en/of rekening heeft met zijn partner, dan hoort die rekening bij 2 personen.
En een persoon kan meerdere bankrekeningen, evt bij verschillende banken, hebben.

Een biografie is een apart ding dat niet bij de persoon hoort maar met een FK naar de persoon te leiden is.
Een persoon kan ook meerdere bio's hebben: verschillende talen of voor verschillende omstandigheden.

BSN nunmmer mag je niet zo maar vragen aan je bezoekers. Is wel persoonlijk, maar niet per se verplicht. Recent nog gezien hoe een NL nieuwe medewerker geen BSN bleek te hebben omdat hij 10 km over de grens woont.

"date of death"
In de serie "death like me" was er altijd sprake van een ETD, "estimated time of death"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:02:14
Quote Anchor link
@Dos:

Een persoon heeft bij jou niet minimaal een naam? :D

@Ivo:

>> En een persoon kan meerdere bankrekeningen, evt bij verschillende banken, hebben.

Bedoel je daar dan mee dat een bankrek. geen property van een Person is?

>> Een persoon kan ook meerdere bio's hebben: verschillende talen of voor verschillende omstandigheden.

Dat is inderdaad zo. Ik had als property ook "description" bedacht. Die zou je, theoretisch gezien, ook in meerdere talen kunnen hebben. Betekent dat automatisch dat description ook geen property van Person is?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/04/2014 14:08:01
Quote Anchor link
"Een persoon heeft bij jou niet minimaal een naam? :D"
Bij geanonimiseerde data zou ik geen naam willen hebben.

Het hangt af van je data behoefte.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:11:18
Quote Anchor link
>> Bij geanonimiseerde data zou ik geen naam willen hebben.

Ah oké. Maar zou je dan wel een Person object aanmaken? Kun je eens een voorbeeldje geven van zo'n situatie?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:14:42
Quote Anchor link
In het Engels wordt dying day frequent gebruikt — alleen kan dat ook na overlijden nog een gedenkdag zijn, net zoals het synoniem anniversary.

In het Nederlands kennen we dat onderscheid ook. Een verjaardag wordt na overlijden een geboortedag, omdat een overledene niet meer verjaart…

Ik zou de property gewoon concreter benoemen: $date_born naast $date_deceased bijvoorbeeld. Dat kan best in wat technobabbel in plaats van $date_of_birth in meer puristisch Engels.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:19:21
Quote Anchor link
Thanks Ward ;)
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 14:44:13
Quote Anchor link
Quote:
Bedoel je daar dan mee dat een bankrek. geen property van een Person is?


hangt er vanaf.
Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.
dan wel.

Als het om een algemene situatie gaat: ik ken zat mensen die bij meerdere banken rekeningen aanhouden.
al was het maar om bij de ene bank gebruik te kunnen maken van de verzekeringen bij een pakket, bij de andere bank te beleggen en een derde bank stelt simpeler een credit card beschikbaar of biedt goede spaarrekeningen.

Dan hoort de persoon (personen) dus bij de bankrekening en niet omgekeerd.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:47:26
Quote Anchor link
Ivo P op 03/04/2014 14:44:13:
Dan hoort de persoon (personen) dus bij de bankrekening en niet omgekeerd.
Personen (meervoud) inderdaad, want je hebt bij partners vaak een en/of-rekening.
Gewijzigd op 03/04/2014 14:47:54 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:47:54
Quote Anchor link
Het laatste stuk vanaf "Als het om een algemene situatie gaat"..." begrijp ik volkomen.

>> Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.

Waarom is de situatie hier anders volgens jou?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 14:50:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/04/2014 14:47:54:
Het laatste stuk vanaf "Als het om een algemene situatie gaat"..." begrijp ik volkomen.

>> Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.

Waarom is de situatie hier anders volgens jou?

Dat heeft te maken met witwaspraktijken, verduistering en oplichting. Lang verhaal, maar een eventueel tegoed betaal je altijd terug naar de rekening waarvan oorspronkelijk werd betaald.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 14:58:07
Quote Anchor link
@Ward: oké, maar wat ik bedoel is... waarom is in deze situatie de bank.rek een property van de Person class?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
class Person {

  private $bank_account;

}

?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 15:05:25
Quote Anchor link
Zó kan het inderdaad ook de bankrekening zijn waarop bijvoorbeeld een abonnee zijn jaarlijkse abonnement moet storten. Met andere woorden: de bankrekening waarop de persoon jou betaalt, niet de bankrekening van de persoon.

"Hangt van je data behoefte af", zei Dos al.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 15:12:09
Quote Anchor link
Sorry dat ik er ff op door hamer, maar ik probeer het voor mezelf duidelijk te krijgen.

We constateerder eerder dat één persoon meerdere rekeningen kan hebben, en dat meerdere personen dezelfde rekening kunnen hebben. En om die reden hadden we gezegd dat een bank.rek.nr. dus geen property is van een persoon. Toen zei Ivo ineens:

Quote:
Als het gaat om de rekening waarvan jouw webshop incasseert en terugstort.
dan wel.

Dat snap ik niet. Waarom zou het in deze situatie ineens wel een property zijn? Ik zou dan namelijk eerder denken dat je een persoon koppelt aan een webshop, en die webshop koppelt aan een bankrekening.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/04/2014 15:16:22
Quote Anchor link
Dan is het geen property van de persoon, maar van de transactie/betaling in de webshop.
 
Ivo P

Ivo P

03/04/2014 16:00:48
Quote Anchor link
Er zit een verschil tussen iets maken dat de algemene werkelijkheid kan beschrijven/vatten
En wat praktisch is bij een site.

Voorbeeld een website van een vereniging.
De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Bij de site die budgetcoach speelt, moet je ál je rekeningen op kunnen geven
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.