persoon class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 16:13:13
Quote Anchor link
>> De bankrekening waarmee persoon zijn maandelijke contributie betaalt (incasso) is daar dé rekening.

Ja, maar dat maakt het dan toch niet ineens een property van de Person class. Dat is wat ik bedoel.

In code:

Je zou toch niet dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = $person->get_bank_account();
?>

Maar eerder zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$person
       = new Person(5);
$bank_account = new BankAccount($person->getId());
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:38:28
 
Wouter J

Wouter J

03/04/2014 16:13:30
Quote Anchor link
Ozzie, en waar wil je dit dan voor gebruiken? Het is echt zinloos om een klasse te maken waarvoor je nog geen doel hebt. Stel je wilt voor je security systeem van je framework een soort van basis hebben voor de user die je beveiligt, dan gebruik je een UserInterface oid. Maar zomaar een klasse volgooien met allemaal properties die je de ene keer wel en de andere keer niet gebruikt is echt zinloos. Want wat de user klasse dan allemaal nog meer nodig heeft:
- Oogkleur
- Lichamelijke klachten
- Allergiën
- Haarkleur
- Zijn DNA
- Merk kleren
- Favoriete TV show
- Kleur van de auto
- Partner
- Kinderen
- Kleinkinderen
- Overkleinkinderen
- Misschien heeft die overoverkleinkinderen
- Overgrootvader
- Grootvader
- Overgrootmoeder
- Grootmoeder
- Sportvereniging
- Muziekvereniging
- Kerkelijk
- ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/04/2014 19:43:19
Quote Anchor link
Hey Wouter. Mja, k snap wat je bedoelt... ik wil een soort basis hebben, maar misschien kan ik er inderdaad beter eerst alleen de dingen inzetten die ik zeker nodig heb.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 14:15:00
Quote Anchor link
Ola,

Nog een vraagje over een User class.

Als je een User class hebt, zit daar dan een class property $password in en een getPassword method?
 
Reshad F

Reshad F

23/04/2014 16:38:25
Quote Anchor link
Hangt er vanaf. Heb je die nodig voor je applicatie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:44:33
Quote Anchor link
@Reshad: dat was mijn vraag... of ik die nodig heb. Stel de gebruiker wil zijn wachtwoord wijzigen. Dan moet ie eerst z'n huidige wachtwoord invoeren. Dat zou ik dan uit de User class kunnen opvragen. Is dat gebruikelijk? Of ga je dan aan de hand van de user-id in de database opzoeken of het wachtwoord klopt?

Beide manieren zullen werken, maar ik vraag me dus af wat de gebruikelijke gang van zaken is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:48:48
Quote Anchor link
Het hangt er vooral van af volgens welk design pattern de class User aan de database hangt. Hoe heb je dat nu opgelost?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 16:51:23
Quote Anchor link
Ward, dat moet nog gebeuren. Maar in principe kan ik in de User class stoppen wat ik zelf wil. Het is meer de vraag wat gebruikelijk is. Heeft een User class normaal gesproken een "getPassword" method?
 
Wouter J

Wouter J

23/04/2014 16:54:31
Quote Anchor link
Als ik een site heb zonder wachtwoord heeft ie dat niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/04/2014 16:59:57
Quote Anchor link
Het gevaar van een getPassword() is natuurlijk dat het op een gegeven moment een public function getPassword() wordt. Dan staat de achterdeur al half open.

Je hoeft niet per se een property $Password en een getter getPassword() te hebben. Het kan vereenvoudigd bijvoorbeeld ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
class User
{
    private $UserID;
    private $FirstName;

    public function __construct($user_id = null, $first_name = null)
    {

        $this->UserID = $user_id;
        $this->FirstName = $first_name;
    }
}


class UserMapper
{
    public static function findByUsernameAndPassword($username, $password)
    {

        $dbh = new DB();
        $stmt = $dbh->prepare('
            SELECT
              user_id, first_name
            FROM
              users
            WHERE
              username = :1
            AND
              password = SHA1(:2)
        '
);
        // Enzovoort totdat we een user uit de database te pakken hebben:
        return new User($row['user_id'], $row['first_name']);
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/04/2014 17:00:38
Quote Anchor link
Dat spreekt voor zich Wouter. Ik ga in dit geval uit van een User met een wachtwoord.
Zijn er situaties waarin je dit wachtwoord wilt opvragen aan het user object?

Dus kan het voorkomen dat je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$password
= $user->getPassword();
?>

De enige situatie die ik me zou kunnen voorstellen dat je dat doet op het moment dat de User zijn wachtwoord wilt wijzigen en om dan te controleren of het huidige wachtwoord klopt met het ingevoerde wachtwoord. Echter, je zou dit ook kunnen controleren door de database te raadplegen. Vandaar dus mijn vraag wat gebruikelijk is.

Toevoeging op 23/04/2014 17:03:32:

@Ward:

Oké. Jij raadt dus aan om niet zo'n method in te bouwen? Dat was inderdaad mijn vraag... of het "gevaarlijk" is om zoiets te doen. Het is naturlijk wel een hash, maar toch...
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.