Presentie lijst updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 11:47:03
Quote Anchor link
Aloha,

Laat ik voorop stellen : ik ben geen programmeur, slechts een amateur.
Momenteel ben ik bezig met een aanwezigheids registratie voor een sport club.
De leden zitten in een database , en een van de gegevens in die database is de trainings groep waarin ze behoren.
Ik heb een php script gemaakt waarin afhankelijk van de keuze van de groep, een lijst wordt getoond van mensen die in die groep horen. Met een foreach loop heb ik al deze mensen in een tabel gezet met achter elk lid een checkbox.
De lijst word prima weer gegeven en ook de checkboxes staan netjes achter elk lid, en ik kan ze aan en uit zetten. Maar hoe kan ik nu met een submit knop de waarden van de checkboxes updaten naar de database.

Ik heb zitten denken en proberen, maar krijg het gevoel dat dat helemaal niet gaat omdat je geen "unieke" waardes meer hebt zodra ze zijn neergezet in de tabel. Elke keer dat de loop een waarde neerzet heeft de variabele immers dezelfde naam.

Wie kan me een duwtje in de juiste richting geven.
Jerry
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:03:08
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/07/2014 12:01:17
Quote Anchor link
Je kunt een dubbele sleutel gebruiken van lid + training. Als je twee trainingen hebt (volgnummer 1 en 2), twee leden (lidnummers 234 en 235) en twee toestanden (1 voor present en 0 voor afwezig), dan krijg je bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
+-----+----------+---------+
| Lid | Training | Present |
+-----+----------+---------+
| 234 |    1     |    1    |
| 235 |    1     |    1    |
| 234 |    2     |    0    |
| 235 |    2     |    1    |
+-----+----------+---------+
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 12:14:32
Quote Anchor link
Ik denk niet dat we over hetzelfde praten ik zal het verduidelijken met het deel van het script waar het over gaat :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php       //Toon de leden
        echo "<tr align=center>";

        //     Toon alle namen en achternamen
        foreach ( $presentie_leden_lijst AS $key=>$value )
        
            {

                // Student_nummer is onnodig in de tabel maar wel om de presentielijst bij te werken
                if ($key !== 'Student_nummer')
                echo '<td>'.$value.'</td>';
            }

            
            // Toon de checkbox voor de aanwezigheid selectie
            ?>

                <td><INPUT TYPE='CHECKBOX' name='aanwezig' value='<?php echo "$value";?>'></td>
            <?php
            
        echo "</tr>"; ?>


ieder lid word dus weergegeven in de tabel op de pagina. Maar welke waarde kan ik nu gegebruiken om per lid de aanwezigheids status te updaten in de database?

Iedere regel heeft immers dezelfde vaiabelen ($value) om de gegevens van het lid weer te geven in de tabel.

hmm door het openen en sluiten van de php tags gaat de weergave niet helemaal fris...
Gewijzigd op 22/07/2014 12:20:54 door Jerry Zimmerman
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/07/2014 12:25:56
Quote Anchor link
Als je in de checkbox name="afwezig[1234]" met unieke studentnummers gebruikt, retourneert het formulier $_POST['afwezig'] als een array met meerdere studenten.
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 13:01:40
Quote Anchor link
ahhhh .... dat ga ik proberen, thnx.
Dat is mijn probleem, ik weet niet half wat er allemaal mogelijk is ;-)
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 10:17:17
Quote Anchor link
Ik krijg er maar geen array uit. Ik heb het volgende gedaan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php         //Toon de leden
        echo "<tr align=center>";

        //     Toon alle namen en achternamen
        foreach ( $presentie_leden_lijst AS $key=>$value )
        
            {

                // Student_nummer is onnodig in de tabel maar wel om de presentielijst bij te werken
                if ($key !== 'Student_nummer')
                echo '<td>'.$value.'</td>';
            }


            // Toon de checkbox voor de aanwezigheid selectie
            ?>

                <td><INPUT TYPE='CHECKBOX' name='aanwezig[<?php echo $value ?>]' value="<?php echo $present_status[$value][$datum_db] ?>" <?php if ($present_status[$value][$datum_db]=='1') { echo 'checked'; } ?>></td>
            <?php
            
        
        echo "</tr>"; ?>


maar op het formulier komt er geen array uit als ik $present op vraag :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, isset($_POST['aanwezig'])));


Ik mis iets....maar wat...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 10:26:55
Quote Anchor link
Waarom mysqli_real_escape_string erin?
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 10:30:09
Quote Anchor link
Ik heb begrepen dat dat de zaak veiliger zou maken, ivm sql injectie.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2014 10:31:13
Quote Anchor link
Jerry Zimmerman op 24/07/2014 10:17:17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, isset($_POST['aanwezig'])));


Geen idee wat je aan het doen bent.
isset() geeft true of false => stel true
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, true));
en dat ga je beveiligen => geeft
$present = array(true);

Dus $present bevat een array met daarin 1 element en dat element is een boolean.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 10:44:09
Quote Anchor link
Jerry Zimmerman op 24/07/2014 10:30:09:
Ik heb begrepen dat dat de zaak veiliger zou maken, ivm sql injectie.

En bent op een vrij exotische wijze een array aan het samenstellen, en dat is geen sql-query, dus kijk eens goed wat je aan het doen bent, en hoe je de functies moet gebruiken:

www.php.net/array
www.php.net/isset
www.php.net/mysqli_real_escape_string
Gewijzigd op 24/07/2014 10:44:36 door - Ariën -
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 11:20:31
Quote Anchor link
Ik ga eens kijken , bedankt tot zo ver.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.