Presentie lijst updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 11:47:03
Quote Anchor link
Aloha,

Laat ik voorop stellen : ik ben geen programmeur, slechts een amateur.
Momenteel ben ik bezig met een aanwezigheids registratie voor een sport club.
De leden zitten in een database , en een van de gegevens in die database is de trainings groep waarin ze behoren.
Ik heb een php script gemaakt waarin afhankelijk van de keuze van de groep, een lijst wordt getoond van mensen die in die groep horen. Met een foreach loop heb ik al deze mensen in een tabel gezet met achter elk lid een checkbox.
De lijst word prima weer gegeven en ook de checkboxes staan netjes achter elk lid, en ik kan ze aan en uit zetten. Maar hoe kan ik nu met een submit knop de waarden van de checkboxes updaten naar de database.

Ik heb zitten denken en proberen, maar krijg het gevoel dat dat helemaal niet gaat omdat je geen "unieke" waardes meer hebt zodra ze zijn neergezet in de tabel. Elke keer dat de loop een waarde neerzet heeft de variabele immers dezelfde naam.

Wie kan me een duwtje in de juiste richting geven.
Jerry
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:55:45
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/07/2014 12:01:17
Quote Anchor link
Je kunt een dubbele sleutel gebruiken van lid + training. Als je twee trainingen hebt (volgnummer 1 en 2), twee leden (lidnummers 234 en 235) en twee toestanden (1 voor present en 0 voor afwezig), dan krijg je bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
+-----+----------+---------+
| Lid | Training | Present |
+-----+----------+---------+
| 234 |    1     |    1    |
| 235 |    1     |    1    |
| 234 |    2     |    0    |
| 235 |    2     |    1    |
+-----+----------+---------+
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 12:14:32
Quote Anchor link
Ik denk niet dat we over hetzelfde praten ik zal het verduidelijken met het deel van het script waar het over gaat :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php       //Toon de leden
        echo "<tr align=center>";

        //     Toon alle namen en achternamen
        foreach ( $presentie_leden_lijst AS $key=>$value )
        
            {

                // Student_nummer is onnodig in de tabel maar wel om de presentielijst bij te werken
                if ($key !== 'Student_nummer')
                echo '<td>'.$value.'</td>';
            }

            
            // Toon de checkbox voor de aanwezigheid selectie
            ?>

                <td><INPUT TYPE='CHECKBOX' name='aanwezig' value='<?php echo "$value";?>'></td>
            <?php
            
        echo "</tr>"; ?>


ieder lid word dus weergegeven in de tabel op de pagina. Maar welke waarde kan ik nu gegebruiken om per lid de aanwezigheids status te updaten in de database?

Iedere regel heeft immers dezelfde vaiabelen ($value) om de gegevens van het lid weer te geven in de tabel.

hmm door het openen en sluiten van de php tags gaat de weergave niet helemaal fris...
Gewijzigd op 22/07/2014 12:20:54 door Jerry Zimmerman
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/07/2014 12:25:56
Quote Anchor link
Als je in de checkbox name="afwezig[1234]" met unieke studentnummers gebruikt, retourneert het formulier $_POST['afwezig'] als een array met meerdere studenten.
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

22/07/2014 13:01:40
Quote Anchor link
ahhhh .... dat ga ik proberen, thnx.
Dat is mijn probleem, ik weet niet half wat er allemaal mogelijk is ;-)
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 10:17:17
Quote Anchor link
Ik krijg er maar geen array uit. Ik heb het volgende gedaan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php         //Toon de leden
        echo "<tr align=center>";

        //     Toon alle namen en achternamen
        foreach ( $presentie_leden_lijst AS $key=>$value )
        
            {

                // Student_nummer is onnodig in de tabel maar wel om de presentielijst bij te werken
                if ($key !== 'Student_nummer')
                echo '<td>'.$value.'</td>';
            }


            // Toon de checkbox voor de aanwezigheid selectie
            ?>

                <td><INPUT TYPE='CHECKBOX' name='aanwezig[<?php echo $value ?>]' value="<?php echo $present_status[$value][$datum_db] ?>" <?php if ($present_status[$value][$datum_db]=='1') { echo 'checked'; } ?>></td>
            <?php
            
        
        echo "</tr>"; ?>


maar op het formulier komt er geen array uit als ik $present op vraag :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, isset($_POST['aanwezig'])));


Ik mis iets....maar wat...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 10:26:55
Quote Anchor link
Waarom mysqli_real_escape_string erin?
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 10:30:09
Quote Anchor link
Ik heb begrepen dat dat de zaak veiliger zou maken, ivm sql injectie.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/07/2014 10:31:13
Quote Anchor link
Jerry Zimmerman op 24/07/2014 10:17:17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, isset($_POST['aanwezig'])));


Geen idee wat je aan het doen bent.
isset() geeft true of false => stel true
$present = array(mysqli_real_escape_string($connection, true));
en dat ga je beveiligen => geeft
$present = array(true);

Dus $present bevat een array met daarin 1 element en dat element is een boolean.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/07/2014 10:44:09
Quote Anchor link
Jerry Zimmerman op 24/07/2014 10:30:09:
Ik heb begrepen dat dat de zaak veiliger zou maken, ivm sql injectie.

En bent op een vrij exotische wijze een array aan het samenstellen, en dat is geen sql-query, dus kijk eens goed wat je aan het doen bent, en hoe je de functies moet gebruiken:

www.php.net/array
www.php.net/isset
www.php.net/mysqli_real_escape_string
Gewijzigd op 24/07/2014 10:44:36 door - Ariën -
 
Jerry Zimmerman

Jerry Zimmerman

24/07/2014 11:20:31
Quote Anchor link
Ik ga eens kijken , bedankt tot zo ver.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.