scriptje gezocht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Tuur

Tuur

05/10/2005 17:05:00
Quote Anchor link
Hi,

Als complete php nerd ben ik op zoek naar hetvolgende scriptje;

De laatste tijd wordt ik gek van alle adressen, email adressen urls en telefoonnummers. Ik ben zover dat ik nu een database heb bij mijn provider en een (echt beginners) script om data aan deze database toe te kunnen voegen. Ik kan dus overal waar ik ben, bij mijn adressen. Probleem is dat ik altijd ALLE adressen moet opvragen terwijl ik gewoon iemand op naam op wil zoeken. Bestaat dit? Heb je nog meer informatie nodig? Volgens iedereen is het allemaal zo eenvoudig.. Voor mij is het zó eenvoudig, dat ik er compleet simpel van wordt... Maar ja, je wilt wel eens wat!

Groetjes, en wie er mocht reageren, in ieder geval vast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 15:25:01
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

05/10/2005 17:34:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM adressen WHERE naam = ".$_GET[' naam']."

En dan gewoon in het adres de naam meegeven...


Maar ik heb het gevoel dat je het heel anders bedoelt.
Dus iets meer info aub
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

05/10/2005 19:35:00
Quote Anchor link
De opzet is om een formulier te maken voor het invoegen en ophalen van datagegevens zoals URL's en namen en wachtwoorden e.d.
Is dit wat je bedoelt?
 
Tuur

Tuur

05/10/2005 20:24:00
Quote Anchor link
correct. in dit geval aat het hoofdzakelijk voor het ophalen. Zoals ik het op dit moment heb, krijf ik continu alles, terwijl ik eigenlijk de gegevens van jantje wil hebben, gewoon via een fomulier, zodat ik kan kiezen of ik alles wil hebben (makkelijk met de kerst) of alleen de gevens van 1 persoon, bv om een kaartje te kunnen mailen of gewoon via de post te sturen.
Dit heb ik tot nu toe:
[linebreak]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">[linebreak]<html>[linebreak]<head>[linebreak]<title>Test zoekop_php</title>[linebreak]<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">[linebreak]<style type="text/css">[linebreak]<!--[linebreak].style1 {[linebreak] font-size: 36px;[linebreak] font-weight: bold;[linebreak] color: #FF0000;[linebreak]}[linebreak].style2 {color: #0000FF}[linebreak]-->[linebreak]</style>[linebreak]</head>[linebreak][linebreak]<body>[linebreak]<p align="center" class="style1"><span class="style2">Het betreft de</span> TEST <span class="style2">database!!</span></p>[linebreak]<p><br>[linebreak] [linebreak] Code (php) 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344 <?php//Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Databaseinclude ("connect.php"); // Connecteer naar de Server mysql_connect($host, $dbusername, $password) or die(mysql_error()); // Selecteer de Database mysql_select_db($db) or die(mysql_error()); // Query op de Database $query = mysql_query("SELECT * FROM test"); // zorg dat hier de correcte tabelnaam staatwhile($row = mysql_fetch_array($query)) {    echo "<strong>ID</strong>:            " . $row["ID"] . "<br>";    echo , "<br>";   echo "<strong>Voornaam</strong>:     " . $row["Voornaam"] . "<br>";    echo , "<br>";   echo "<strong>Achternaam</strong>:     " . $row["Achternaam"] . "<br>";    echo , "<br>";   echo "<strong>Straat</strong>:         " . $row["Straat"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Nummer</strong>:         " . $row["Nummer"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Postcode</strong>:     " . $row["Postcode"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Woonplaats</strong>:     " . $row["Woonplaats"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Telefoon</strong>:     " . $row["Telefoon"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Mobiel</strong>:         " . $row["Mobiel"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Email1</strong>:         " . $row["Email1"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Email2</strong>:         " . $row["Email2"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Url</strong>:             " . $row["Url"] . "<br>";     echo , "<br>";   echo , "<br>";    } ?> [linebreak]</p>[linebreak]<div align="center"></div>[linebreak]<p> </p>[linebreak]<p> </p>[linebreak]<p> </p>[linebreak]<p> </p>[linebreak]<p> </p>[linebreak]</body>[linebreak]</html>[linebreak][linebreak]Ik heb het gevoel dat ik aardig warm ben, maar zie nog geeh kans om de gegevens van 1 of alle personen op te vragen via een php form.[linebreak][linebreak]In ieder geval vast bedankt voor julie tijd.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/10/2005 20:30:00
Quote Anchor link
B.v. $zoek="jantje";
of $zoek=$_GET['naam'];
of ...

en dan in de query:
$query = mysql_query("SELECT * FROM test WHERE naam = '" . $zoek . "'");
Gewijzigd op 05/10/2005 20:31:00 door - SanThe -
 

05/10/2005 20:43:00
Quote Anchor link
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
">
<p><label for="naam">Achternaam: </label><input id="Achternaam" name="Achternaam" type="text"></p>
<p><input id="aanmelden" name="aanmelden" type="submit" value="zoeken"</p>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $naam
= $_POST['Achternaam'];
  $sql =mysql_query "select * from test where ((Achternaam LIKE %'$naam'%))";
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
//Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database
include ("connect.php");

// Connecteer naar de Server
mysql_connect($host, $dbusername, $password) or die(mysql_error());

// Selecteer de Database
mysql_select_db($db) or die(mysql_error());

// Query op de Database
$query = mysql_query("SELECT * FROM test"); // zorg dat hier de correcte tabelnaam staat

while($row = mysql_fetch_array($query)) {
   echo "<strong>ID</strong>:            " . $row["ID"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Voornaam</strong>:     " . $row["Voornaam"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Achternaam</strong>:     " . $row["Achternaam"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Straat</strong>:         " . $row["Straat"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Nummer</strong>:         " . $row["Nummer"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Postcode</strong>:     " . $row["Postcode"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Woonplaats</strong>:     " . $row["Woonplaats"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Telefoon</strong>:     " . $row["Telefoon"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Mobiel</strong>:         " . $row["Mobiel"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Email1</strong>:         " . $row["Email1"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Email2</strong>:         " . $row["Email2"] . "<br>";
   echo '', "<br>";
   echo "<strong>Url</strong>:             " . $row["Url"] . "<br>";  
   echo '', "<br>";
   echo '', "<br>";
    


}

?>


Volgens mij is bovenstaande wat je zoekt. Zoeken op achternaam.
Niet getest dus kunnen typefouten inzitten
 
Tuur

Tuur

05/10/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Thx, ga 'm proberen. Je hoort nog..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/10/2005 21:27:00
Quote Anchor link
Je zou het scriptje ook zodanig kunnen uitbreiden dat je in elk veld iets zou kunnen invullen waarop hij dan gaat zoeken.

Zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
  if (isset ($_POST['aanmelden'])) {
    $voornaam = $_POST['voornaam'];
    $achternaam = $_POST['achternaam'];
    $straat = $_POST['straat'];

    $sql = "SELECT *
        FROM test
        WHERE voornaam LIKE '%$voornaam%'
        AND achternaam LIKE '%$achternaam%'
        AND straat LIKE '%$straat%'"
;
    $res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());
  }

?>


De rest van de velden kun je hier aan toevoegen.
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 09:02:00
Quote Anchor link
Ga ik ook proberen jan. Laat ik nog weten.

Eerst moet ik het scriptje van klaasjan werkend zien te krijgen. Ik heb het fomuliertje wat aan moeten passen en in eerste instantie ziet het er goed uit. Na uploaden en testen krijg ik de volgende fout:

"Parse error: parse error, unexpected '\"' in /www/SafeFolder/zoeken op naam -phphulp.php on line 15". Het kromme is, dat er helemaal geen "\" voorkomt in line 15!

[linebreak]&lt;!DOCTYPE HTML PUBLIC &quot;-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN&quot; &quot;http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd&quot;&gt;[linebreak]&lt;html&gt;[linebreak]&lt;head&gt;[linebreak]&lt;title&gt;test zoeken op naam php-hulp&lt;/title&gt;[linebreak]&lt;meta http-equiv=&quot;Content-Type&quot; content=&quot;text/html; charset=iso-8859-1&quot;&gt;[linebreak]&lt;/head&gt;[linebreak][linebreak]&lt;body&gt;[linebreak]&lt;form method=&quot;post&quot; action=&quot;Code (php) 1 &lt;?php echo $_SERVER[PHP_SELF]; ?&gt; &quot;&gt; [linebreak]&lt;p&gt;&lt;label for=&quot;naam&quot;&gt;Achternaam: &lt;/label&gt;&lt;input id=&quot;Achternaam&quot; name=&quot;Achternaam&quot; type=&quot;text&quot;&gt;&lt;/p&gt; [linebreak]&lt;p&gt;&lt;input type=&quot;submit&quot; name=&quot;submit&quot; value=&quot;zoeken&quot;&gt;[linebreak]&lt;/form&gt; [linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php &nbsp;&nbsp;$naam = $_POST[Achternaam]; //-&gt;15:&nbsp;&nbsp;$sql =mysql_query &quot;select * from test where ((Achternaam LIKE %$naam%))&quot;; ?&gt; [linebreak] [linebreak] Code (php) 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344 &lt;?php //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database include (&quot;connect.php&quot;); // Connecteer naar de Server mysql_connect($host, $dbusername, $password) or die(mysql_error()); // Selecteer de Database mysql_select_db($db) or die(mysql_error()); // Query op de Database $query = mysql_query(&quot;SELECT * FROM test&quot;); // zorg dat hier de correcte tabelnaam staat while($row = mysql_fetch_array($query)) { &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;ID&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot; . $row[&quot;ID&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Voornaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Voornaam&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Achternaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Achternaam&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Straat&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Straat&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Nummer&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Nummer&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Postcode&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Postcode&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Woonplaats&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Woonplaats&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Telefoon&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Telefoon&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Mobiel&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Mobiel&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Email1&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Email1&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Email2&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Email2&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Url&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Url&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; } ?&gt; [linebreak][linebreak]&lt;/body&gt;[linebreak]&lt;/html&gt;[linebreak][linebreak][linebreak][linebreak]wordt het tijd voor een brilletje voor mij?
Gewijzigd op 06/10/2005 09:05:00 door Tuur
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/10/2005 09:20:00
Quote Anchor link
Tuur:
Ga ik ook proberen jan. Laat ik nog weten.

Wordt het tijd voor een brilletje voor mij?


Tja, als je "tuur" heet...

;-))
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 10:41:00
Quote Anchor link
Arendsoog vond ik te lang :-).
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

06/10/2005 11:10:00
Quote Anchor link
Geweldig dit toppic en ik wil jullie wederom bedanken want ik heb hier heel veel van geleerd en dan met name voor een opzet voor een vereniging die ik van af 0 kan gaan opzetten en zo weer giga ideeen heb opgedaan!!

Groet, lissy
 

06/10/2005 16:35:00
Quote Anchor link
Tuur ik zal vanavond effe kijken. Ik hoop dat ik hem kan vinden.
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 19:02:00
Quote Anchor link
Thx kerel. Ben benieuwd, ik kan het niet vinden.

Tuur
Gewijzigd op 06/10/2005 19:15:00 door Tuur
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 20:23:00
Quote Anchor link
<!DOCTYPE HTML PUBLIC \"-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\" \"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\">
<html>
<head>
<title>test zoeken op naam php-hulp</title>
<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-1\">
</head>

<body>
<form method=\"post\" action=\"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER[\'PHP_SELF\']; ?>
\">
<p><label for=\"naam\">Achternaam: </label><input id=\"Achternaam\" name=\"Achternaam\" type=\"text\"></p>
<p><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"zoeken\">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$db
=     mysql_connect(\"localhost\",\"user\",\"pass\") or mysql_die(\"Unable to connect\");
        mysql_select_db(\"DATABASE\",$db); // maak verbinding met je database //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database

//kijken of er op de knop is gedrukt

if (isset ($_POST[\'submit\'])){
$achternaam = $_POST[\'achternaam\'];

$sql = \"SELECT *
        FROM test WHERE achternaam LIKE \'%$Achternaam%\'\";
$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());
  }

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
// ARRay uitlezen
while($row = mysql_fetch_array($res)) {
   echo \"<strong>ID</strong>:            \" . $row[\"ID\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Voornaam</strong>:     \" . $row[\"Voornaam\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Achternaam</strong>:     \" . $row[\"Achternaam\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Straat</strong>:         \" . $row[\"Straat\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Nummer</strong>:         \" . $row[\"Huisnummer\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Woonplaats</strong>:     \" . $row[\"Plaats\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Telefoon</strong>:     \" . $row[\"Telefoonnummer\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \"<strong>Mobiel</strong>:         \" . $row[\"Mobiel\"] . \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
   echo \'\', \"<br>\";
    


}

?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 20:26:00
Quote Anchor link
Tuur let op dat groene gedeelte moet eruit.
Ik heb enkel velden er even uitgehaald omdat ik hem even heb getest op mijn eigen db
en hij deed het
 

06/10/2005 20:51:00
Quote Anchor link
Klaasjan:
Tuur let op dat groene gedeelte moet eruit.
Ik heb enkel velden er even uitgehaald omdat ik hem even heb getest op mijn eigen db
en hij deed het


Klaasjan, bedoel je enkel die regel bovenaan -waarin een gedeelte vet gedrukt staat? Of ook de \jes (in het script ook in groen)? Het is me ff niet helemaal duidelijk. Tuur
 
Niels Beckers

Niels Beckers

06/10/2005 20:53:00
Quote Anchor link
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /opt/users/k/kregeler/www.phphulp.nl/forum/showtopic.php on line 472

enkjel dit
 

06/10/2005 21:26:00
Quote Anchor link
Heb alleen dat gedeelte verwijderd, leek me ook al dat het om dat gedeelte ging. Ik werd op het verkeerde been gezet doordat er stond 'enkel'ipv enkele...
LEZEN blijft toch belangrijk.

Ik heb een paar dingetjes gewijzigd in de regel over " $db = mysqlconnect..." en "include(connect.php); toegevoegd. Wat ik persoonlijk raar vind, is dat alle code rood blijft ?
Ik krijg nu ook een foutmelding op regel 71:"Parse error: parse error, unexpected $ in /www/SafeFolder/php hulp klaasjan - adjusted.php on line 71". Unexpected is in mijn ogen 'niet verwacht', maar er staat niets!
[linebreak]&lt;!DOCTYPE HTML PUBLIC &quot;-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN&quot; &quot;http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd&quot;&gt;[linebreak]&lt;html&gt;[linebreak]&lt;head&gt;[linebreak]&lt;title&gt;php hulp klaasjan - adjusted&lt;/title&gt;[linebreak]&lt;meta http-equiv=&quot;Content-Type&quot; content=&quot;text/html; charset=iso-8859-1&quot;&gt;[linebreak]&lt;/head&gt;[linebreak][linebreak]&lt;body&gt;[linebreak]&lt;!DOCTYPE HTML PUBLIC \&quot;-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\&quot; \&quot;http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\&quot;&gt; [linebreak]&lt;html&gt; [linebreak]&lt;head&gt; [linebreak]&lt;title&gt;test zoeken op naam php-hulp&lt;/title&gt; [linebreak]&lt;meta http-equiv=\&quot;Content-Type\&quot; content=\&quot;text/html; charset=iso-8859-1\&quot;&gt; [linebreak]&lt;/head&gt; [linebreak][linebreak]&lt;body&gt; [linebreak]&lt;form method=\&quot;post\&quot; action=\&quot;Code (php) 1 &lt;?php echo $_SERVER[PHP_SELF\]; ?&gt; \&quot;&gt; [linebreak]&lt;p&gt;&lt;label for=\&quot;naam\&quot;&gt;Achternaam: &lt;/label&gt;&lt;input id=\&quot;Achternaam\&quot; name=\&quot;Achternaam\&quot; type=\&quot;text\&quot;&gt;&lt;/p&gt; [linebreak]&lt;p&gt;&lt;input type=\&quot;submit\&quot; name=\&quot;submit\&quot; value=\&quot;zoeken\&quot;&gt; [linebreak]&lt;/form&gt; [linebreak] [linebreak]Code (php) 123456789101112131415 &lt;?php include (&quot;connect.php&quot;); $db =&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; mysql_connect(\&quot;host\&quot;,\&quot;dbusername\&quot;,\&quot;password\&quot;) or mysql_die(\&quot;Unable to connect\&quot;); &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;mysql_select_db(\&quot;DATABASE\&quot;,$db); // maak verbinding met je database //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database //kijken of er op de knop is gedrukt if (isset ($_POST[\submit\])){ $achternaam = $_POST[\achternaam\]; $sql = \&quot;SELECT * &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;FROM test WHERE achternaam LIKE \%$Achternaam%\\&quot;; $res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ()); &nbsp;&nbsp;} ?&gt; [linebreak]Code (php) 12345678910111213141516171819202122232425262728293031 &lt;? // ARRay uitlezen while($row = mysql_fetch_array($res)) { &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;ID&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\&quot; . $row[\&quot;ID\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Voornaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Voornaam\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Achternaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Achternaam\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Straat&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Straat\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Nummer&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Huisnummer\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Woonplaats&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Plaats\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Telefoon&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Telefoonnummer\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Mobiel&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Mobiel\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Email1&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Email1\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Email2&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Email2\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &lt;br&gt;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Url&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Url\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;} ?&gt; [linebreak][linebreak]&lt;/body&gt;[linebreak]&lt;/html&gt;[linebreak][linebreak]let op op het weer op mijn eigen testdatabase te testen heb ik velden weer toegevoegd.[linebreak][linebreak]Nu het overbodige: waarom krijg ik nu die foutmelding (en werkt het bij mij dus nog niet) en waarom blijft alle tekst rood?[linebreak]tuur
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 21:44:00
Quote Anchor link
let op op het weer op mijn eigen 'test'database te testen heb ik velden weer toegevoegd.

moet zijn: let op, om het weer op mijn eigen 'test' database tekunnen testen, heb ik de door jouw verwijderde velden weer toegevoegd.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 21:54:00
Quote Anchor link
Tuur vanaf waar is de code rood?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.