scriptje gezocht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 21:56:00
Quote Anchor link
dit

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>php hulp klaasjan - adjusted</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>

straat er dubbel in
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 13:01:14
 
- SanThe -

- SanThe -

06/10/2005 21:58:00
Quote Anchor link
Als je naar de kleur hier in je post kijkt zie je vaak de fout al heel snel:

Zie verschil in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF\']; ?>


laatse zit een fout in

Edit: Waarom staan er overal backslashes?
Gewijzigd op 06/10/2005 22:03:00 door - SanThe -
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 22:00:00
Quote Anchor link
$db = mysql_connect(\"host\",\"dbusername\",\"password\") or mysql_die(\"Unable to connect\");
mysql_select_db(\"DATABASE\",$db); // maak verbinding met je database //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database

dit is ook niet goed
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 22:05:00
Quote Anchor link
Ik heb het id dat PHP hulp allemaal \ in het sript heeft gezet.
Ik heb je het script gemaild
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 22:10:00
Quote Anchor link
na: SERVER[ helemaal boven aan. vanaf 'PHP_SELF wordt alles rood.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

06/10/2005 22:13:00
Quote Anchor link
Zie bovenstaande
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 22:19:00
Quote Anchor link
hi klaasjan,

als ik kijk naar het verschil met stukje script wat je gemailed hebt en wat ik van phphulp heb gehaald, lijkt dat er inderdaad op. Ik zal beginnen met overal de overbodige '\'sjes uit te halen. wordt een aardig karweitje. Ik laat de uitkomst weten. Tuur
 
Tuur

Tuur

06/10/2005 22:38:00
Quote Anchor link
nu ik al die slashes weg heb gehaald, ziet het er iets anders uit. In ieder geval een stuk beter. ik heb nog een foutmelding, maar ik ga er nu ff mee kappen. zie het verschil tussen ' en " niet meer ;-)). Ga morgen ff verder. Fijne avond verder - althans wat er nog van over is en ik laat je weten.
tuur
 
Tuur

Tuur

07/10/2005 14:30:00
Quote Anchor link
hi klaasjan,

Ik heb gisteravond alle '\' nog zitten verwijderen tot ik er kippig van werd. Nadat die allemaal weg waren, bleven in eerste instantie de onderste 4 toegevoegde rijen in de verkeerde kleur. Na nog her en der wat aangepast te hebben (op een gegeven moment weet je niet meer wat je allemaal geprobeerd hebt), zag het er ok uit. Helaas heb ik nog steeds een foutmelding:

Parse error: parse error, unexpected '\"' in /www/SafeFolder/php hulp klaasjan - origineel.php on line 15

ik zie 'm niet.

Hier is het script zoals het er tot nu toe uitziet:
[linebreak]&lt;!DOCTYPE HTML PUBLIC &quot;-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN&quot; &quot;http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd&quot;&gt;[linebreak]&lt;html&gt;[linebreak]&lt;head&gt;[linebreak]&lt;title&gt;php hulp Klaasjan - origineel&lt;/title&gt;[linebreak]&lt;meta http-equiv=&quot;Content-Type&quot; content=&quot;text/html; charset=iso-8859-1&quot;&gt;[linebreak]&lt;/head&gt;[linebreak][linebreak]&lt;body&gt;[linebreak]&lt;form method=&quot;post&quot; action=&quot;Code (php) 1 &lt;?php echo $_SERVER[PHP_SELF]; ?&gt; &quot;&gt; [linebreak]&lt;p&gt;&lt;label for=&quot;naam&quot;&gt;Achternaam: &lt;/label&gt;&lt;input id=&quot;Achternaam&quot; name=&quot;Achternaam&quot; type=&quot;text&quot;&gt;&lt;/p&gt; [linebreak]&lt;p&gt;&lt;input type=&quot;submit&quot; name=&quot;submit&quot; value=&quot;Zoeken&quot;&gt;&lt;/p&gt; [linebreak]&lt;/form&gt; [linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php &nbsp;&nbsp;$naam = $_POST[Achternaam]; &nbsp;&nbsp;$sql =mysql_query &quot;select * from test where ((Achternaam LIKE (%$Achternaam%))&quot;; //Hier geeftie de fout aan.?&gt; [linebreak] [linebreak] Code (php) 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142 &lt;?php //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database include (&quot;connect.php&quot;); // Connecteer naar de Server mysql_connect($host, $dbusername, $password) or die(mysql_error()); // Selecteer de Database mysql_select_db($db) or die(mysql_error()); // Query op de Database $query = mysql_query(&quot;SELECT * FROM test&quot;); // zorg dat hier de correcte tabelnaam staat while($row = mysql_fetch_array($query)) {&nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;ID&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot; . $row[&quot;ID&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Voornaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Voornaam&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Achternaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Achternaam&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Straat&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Straat&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Nummer&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Nummer&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Postcode&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Postcode&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Woonplaats&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Woonplaats&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Telefoon&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Telefoon&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Mobiel&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Mobiel&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Email1&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Email1&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Email2&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Email2&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo &quot;&lt;strong&gt;Url&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot; . $row[&quot;Url&quot;] . &quot;&lt;br&gt;&quot;;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp; echo , &quot;&lt;br&gt;&quot;; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; } ?&gt; [linebreak][linebreak]&lt;/body&gt;[linebreak]&lt;/html&gt;[linebreak][linebreak][linebreak]Nooit geweten dat het zon getob was om ( in ieder anders ogen) zoiets simpels te bouwen. Ben vanavond niet thuis - lekker wokken-. Gr, &amp;amp; vast een vruchtbaar weekend. Tuur[linebreak][linebreak]ps, hierbij nog de query voor mijn test tabel. Is misschien makkelijk?[linebreak][query][linebreak]CREATE TABLE `test` ([linebreak] `ID` int(11) NOT NULL auto_increment,[linebreak] `Voornaam` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] `Achternaam` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] `Straat` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] `Nummer` char(3) NOT NULL default ,[linebreak] `Postcode` varchar(6) NOT NULL default ,[linebreak] `Woonplaats` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] `Telefoon` varchar(11) NOT NULL default ,[linebreak] `Mobiel` varchar(11) NOT NULL default ,[linebreak] `Email1` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] `Email2` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] `Url` varchar(50) NOT NULL default ,[linebreak] PRIMARY KEY (`ID`)[linebreak][query]
Gewijzigd op 07/10/2005 16:42:00 door Tuur
 
Han eev

Han eev

07/10/2005 14:53:00
Quote Anchor link
Ik zie niet zoveel fouten maar
ik denk dat niet helemaal klopt
echo '', "<br>";
echo mieschien moet dit
echo "<br>"; zijn
Waarom heb je 2 ' en dan een komma?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2005 14:53:00
Quote Anchor link
$sql =mysql_query "select * from test where ((Achternaam LIKE (%'$Achternaam'%))"; //Hier geeftie de fout aan.

((( haken tegen )) twee haken. => Geeft error.

Maar volgens mij hoort ie zo:

$sql =mysql_query "select * from test where Achternaam LIKE '%$Achternaam%'";

met de % tussen de ' ' in.
 

07/10/2005 17:02:00
Quote Anchor link
En zo heb ik je hem gemaild

//kijken of er op de knop is gedrukt
if (isset ($_POST['submit'])){
$achternaam = $_POST['achternaam'];

$sql = "SELECT *
FROM test WHERE achternaam LIKE '%$Achternaam%'";
$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());
}
 
Tuur

Tuur

07/10/2005 17:08:00
Quote Anchor link
reactie op het bericht van han:
Eerlijk gezegd en gezwegen, geen flauw idee! Echte newbie, weet je nog ;-))
 
Tuur

Tuur

07/10/2005 17:10:00
Quote Anchor link
reactie op het bericht van Lazy:

helaas, ook nu krijg ik nog steeds een error:
Parse error: parse error, unexpected '\"' in /www/SafeFolder/php hulp klaasjan - origineel.php on line 15. In mijn ogen dezelfde. Maar volgens mij worden ze steeds slechter met al die ' " '" \ en /. Als 't scrippie eind december nog niet werkt, zit ik beslist bij hans anders :-). Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2005 17:52:00
Quote Anchor link
Ja, misschien moet ik ook wel een brilletje...

$sql =mysql_query "select * from test where Achternaam LIKE '%$Achternaam%'";

Daar moeten natuurlijk () omheen.

$sql =mysql_query("select * from test where Achternaam LIKE '%$Achternaam%'");
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 13:15:00
Quote Anchor link
Hi allemaal, !AANVULLING, HET SYSTEEM HEEFT ER WEER ALLEMAAL VAN DIE GROENE \ TUSSENGEZET! Die staan dus niet meer in mijn scripts. Et mailen?

Kan af en toe de berichtgeving niet snel genoeg meer opvolgen en ga hierdoor de fout in en zit vervolgen in de verkeerde file te werken. Ben vanmorgen weer opnieuw begonnen met het script dat klaasjan me gemailed had. Ik had (sorry) niet goed opgelet...

Klaasjan, je had me het volgende script gemailed:

[linebreak]&lt;!DOCTYPE HTML PUBLIC \&quot;-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\&quot; \&quot;http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\&quot;&gt;[linebreak]&lt;html&gt;[linebreak]&lt;head&gt;[linebreak]&lt;title&gt;test zoeken op naam php-hulp - klaasjan&lt;/title&gt;[linebreak]&lt;meta http-equiv=\&quot;Content-Type\&quot; content=\&quot;text/html; charset=iso-8859-1\&quot;&gt;[linebreak]&lt;/head&gt;[linebreak][linebreak]&lt;body&gt;[linebreak]&lt;form method=\&quot;post\&quot; action=\&quot;Code (php) 1 &lt;?php echo $_SERVER[\PHP_SELF\]; ?&gt; \&quot;&gt;[linebreak]&lt;p&gt;&lt;label for=\&quot;naam\&quot;&gt;Achternaam: &lt;/label&gt;&lt;input id=\&quot;Achternaam\&quot; name=\&quot;Achternaam\&quot; type=\&quot;text\&quot;&gt;&lt;/p&gt;[linebreak]&lt;p&gt;&lt;input type=\&quot;submit\&quot; name=\&quot;submit\&quot; value=\&quot;zoeken\&quot;&gt;[linebreak]&lt;/form&gt;[linebreak] [linebreak]Code (php) 1234567891011121314 &lt;?phpinclude (\&quot;connect.php\&quot;); $db = &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;mysql_connect(\&quot;$host\&quot;, \&quot;$dbusername\&quot;, \&quot;$password\&quot;) or mysql_die(\&quot;Unable to connect\&quot;); &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;mysql_select_db(\&quot;tuurtje\&quot;,$db); // maak verbinding met je database //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database//kijken of er op de knop is gedruktif (isset ($_POST[\submit\])){$achternaam = $_POST[\achternaam\];$sql = \&quot;SELECT * FROM test WHERE achternaam LIKE \%$Achternaam%\\&quot;;$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());&nbsp;&nbsp;}?&gt; [linebreak]Code (php) 12345678910111213141516171819202122232425 &lt;?// ARRay uitlezenwhile($row = mysql_fetch_array($res)) {&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;ID&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;\&quot; . $row[\&quot;ID\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Voornaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Voornaam\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Achternaam&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Achternaam\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Straat&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Straat\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Nummer&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Huisnummer\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Woonplaats&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Plaats\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Telefoon&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Telefoonnummer\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \&quot;&lt;strong&gt;Mobiel&lt;/strong&gt;:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; \&quot; . $row[\&quot;Mobiel\&quot;] . \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp; echo \\, \&quot;&lt;br&gt;\&quot;;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; }?&gt; [linebreak]

In de email had je ook de volgende code gezet:
[linebreak]ID: \&quot; . $row[\&quot;ID\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Voornaam: \&quot; . $row[\&quot;Voornaam\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Achternaam: \&quot; . $row[\&quot;Achternaam\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Straat: \&quot; . $row[\&quot;Straat\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Nummer: \&quot; . $row[\&quot;Huisnummer\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Woonplaats: \&quot; . $row[\&quot;Plaats\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Telefoon: \&quot; . $row[\&quot;Telefoonnummer\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \&quot;Mobiel: \&quot; . $row[\&quot;Mobiel\&quot;] . \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; echo \\, \&quot;[linebreak]\&quot;; } ?&gt; [linebreak]

de code is dan nu geworden:
[linebreak]&lt;!DOCTYPE HTML PUBLIC \&quot;-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\&quot; \&quot;http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\&quot;&gt;[linebreak]&lt;html&gt;[linebreak]&lt;head&gt;[linebreak]&lt;title&gt;test zoeken op naam php-hulp - klaasjan&lt;/title&gt;[linebreak]&lt;meta http-equiv=\&quot;Content-Type\&quot; content=\&quot;text/html; charset=iso-8859-1\&quot;&gt;[linebreak]&lt;/head&gt;[linebreak][linebreak]&lt;body&gt;[linebreak]&lt;form method=\&quot;post\&quot; action=\&quot;Code (php) 1 &lt;?php echo $_SERVER[\PHP_SELF\]; ?&gt; \&quot;&gt;[linebreak]&lt;p&gt;&lt;label for=\&quot;naam\&quot;&gt;Achternaam: &lt;/label&gt;&lt;input id=\&quot;Achternaam\&quot; name=\&quot;Achternaam\&quot; type=\&quot;text\&quot;&gt;&lt;/p&gt;[linebreak]&lt;p&gt;&lt;input type=\&quot;submit\&quot; name=\&quot;submit\&quot; value=\&quot;zoeken\&quot;&gt;[linebreak]&lt;/form&gt;[linebreak] [linebreak]Code (php) 1234567891011121314 &lt;?phpinclude (\&quot;connect.php\&quot;); $db = &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;mysql_connect(\&quot;$host\&quot;, \&quot;$dbusername\&quot;, \&quot;$password\&quot;) or mysql_die(\&quot;Unable to connect\&quot;); &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;mysql_select_db(\&quot;tuurtje\&quot;,$db); // maak verbinding met je database //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database//kijken of er op de knop is gedruktif (isset ($_POST[\submit\])){$achternaam = $_POST[\achternaam\];$sql = \&quot;SELECT * FROM test WHERE achternaam LIKE \%$Achternaam%\\&quot;;$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());&nbsp;&nbsp;}?&gt; [linebreak]Code (php) 12345678910111213141516171819202122 &lt;?// ARRay uitlezenwhile($row = mysql_fetch_array($res)) {&nbsp;&nbsp; echo \&quot;ID: \&quot; . $row[\&quot;ID\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Voornaam: \&quot; . $row[\&quot;Voornaam\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Achternaam: \&quot; . $row[\&quot;Achternaam\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Straat: \&quot; . $row[\&quot;Straat\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Nummer: \&quot; . $row[\&quot;Huisnummer\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Woonplaats: \&quot; . $row[\&quot;Plaats\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Telefoon: \&quot; . $row[\&quot;Telefoonnummer\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \&quot;Mobiel: \&quot; . $row[\&quot;Mobiel\&quot;] . \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;; echo \\, \&quot;\&quot;;&nbsp;} ?&gt; [linebreak] [linebreak]&lt;/body&gt;[linebreak]&lt;/html&gt;[linebreak]

Als ik deze nu uitvoer en opsla, komt er (weer) een error:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/SafeFolder/Tuur.php on line 30

Als ik (eigenwijs als ik ben) vervolgens toch op zoek druk, krijg ik alle(!) gegevens uit de database, echter niet meer netjes onder elkaar, maar als een lange regel te zien. Het laatste zal waarschijnlijk te maken hebben met het ontbreken van <br> \'s? Maar waar ik die ook invoer en met \' of met \", het wil maar niet lukken. Hopelijk verkopen ze ook vierkante brillen, mijn ogen zijn het onderhand zowat!
Hoop dat je nog een tipje van deze steeds donker wordende sluier kunt oplichten.. Tuur
Gewijzigd op 08/10/2005 13:19:00 door Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2005 13:28:00
Quote Anchor link
Als ik zo even snel door het script kijk dan zie ik dat je op diverse plaatsen dezelfde doch toch verschillende vars gebruikt.

$Var is NIET hetzelfde als $var
(Hoofdletters/Kleine letters)

Edit: Bijvoorbeeld hier:
$achternaam = $_POST['achternaam'];

Terwijl in het <form> is het met Hoofdletter

$sql = "SELECT * FROM test WHERE achternaam LIKE '%$Achternaam%'";

En hier heb je op de regel ervoor een kleine letter gebruikt terwijl je er nu weer een Hoofdletter van maakt.

Verderop gebruik je $row['Achternaam'] en dat is weer een hoofdletter terwijl volgens de select hierboven het juist een kleine letter is.

Snap je, je hebt nog een hoop te controleren.
Gewijzigd op 08/10/2005 13:43:00 door - SanThe -
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 13:42:00
Quote Anchor link
Ok, zag er eentje bij 'achternaam'. Maar veroorzaakt die dan de foutmelding over een invalid sql?

achternaam gewijzigd in Achternaam ->geeb effect. Nog steeds dezelfde foutmelding.
Gewijzigd op 08/10/2005 13:45:00 door Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2005 13:44:00
Quote Anchor link
Lees mijn Edit in de vorige post eens door.
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 14:03:00
Quote Anchor link
Geen flauw idee. De slashes staan niet in mijn script, maar worden op de eea manier automatisch gegenereerd door het forum-script. Als wilt kan ik het mailen. Heb je 'm zonder de irritante shashes.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.