scriptje gezocht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

- SanThe -

- SanThe -

08/10/2005 14:26:00
Quote Anchor link
Dit heeft niets met die slashes te maken.

Je moet overal dezelfde var gebruiken, anders gaat het nooit werken.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 08:30:13
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 15:00:00
Quote Anchor link
hi SanThe,
Heb je raad opgevolgd. Code geprint en gewoon met het handje doorgelopen. Er stonden inderdaad nogal wat verschillende var's in. Alles staat nu goed:
[linebreak]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">[linebreak]<html>[linebreak]<head>[linebreak]<title>Tuur -php hulp klaasjan</title>[linebreak]<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">[linebreak]</head>[linebreak][linebreak]<body>[linebreak]<form method="post" action="Code (php) 1 <?php echo $_SERVER[PHP_SELF]; ?> ">[linebreak]<p><label for="naam">Achternaam: </label><input id="Achternaam" name="Achternaam" type="text"></p>[linebreak]<p><input type="submit" name="submit" value="zoeken">[linebreak]</form>[linebreak] [linebreak]Code (php) 1234567891011121314 <?phpinclude ("connect.php"); $db =     mysql_connect("$host", "$dbusername", "$password") or mysql_die("Unable to connect");         mysql_select_db("tuurtje", $db); // maak verbinding met je database //Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database//kijken of er op de knop is gedruktif (isset ($_POST[submit])){$Achternaam = $_POST[Achternaam];$sql = "SELECT * FROM test WHERE Achternaam LIKE %$Achternaam%";$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());  }?> [linebreak]Code (php) 12345678910111213141516171819202122 <?// Array uitlezenwhile($row = mysql_fetch_array($res)) {   echo "ID: " . $row["ID"] . " "; echo , ""; echo "Voornaam: " . $row["Voornaam"] . " "; echo , " "; echo "Achternaam: " . $row["Achternaam"] . ""; echo , ""; echo "Straat: " . $row["Straat"] . ""; echo , ""; echo "Nummer: " . $row["Nummer"] . ""; echo , ""; echo "Woonplaats: " . $row["Woonplaats"] . ""; echo , ""; echo "Telefoon: " . $row["Telefoon"] . ""; echo , ""; echo "Mobiel: " . $row["Mobiel"] . ""; echo , ""; echo , ""; } ?> [linebreak] [linebreak]</body>[linebreak]</html>[linebreak]

En wat denk je, het werkt nog steeds niet. Begin in mineurstemming te raken :-(
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2005 15:02:00
Quote Anchor link
Is je tabelnaam in de database ook met Hoofdletter?
En wat heb je nu voor foutmeldingen?
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 15:09:00
Quote Anchor link
nee, tabelnaam is met kleine letters:

....Tabel structuur voor tabel `test`.....

Foutmelding blijft:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/SafeFolder/Tuur.php on line 30.
tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2005 15:23:00
Quote Anchor link
Als achternaam in tabel test met een kleine letter is moet je deze query gebruiken:
$sql = "SELECT * FROM test WHERE achternaam LIKE '%$Achternaam%'";

en dan moet dit ook met een kleine letter:
$row["achternaam"]

OF je moet achternaam in de database met een Hoofdletter maken.
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 17:02:00
Quote Anchor link
SanThe:
Als achternaam in tabel test met een kleine letter is moet je deze query gebruiken:
$sql = "SELECT * FROM test WHERE achternaam LIKE '%$Achternaam%'";

en dan moet dit ook met een kleine letter:
$row["achternaam"]

OF je moet achternaam in de database met een Hoofdletter maken.


Hi SanThe,

Verwarrend verhaal.

Achternaam staat in de 'test'tabel bekend als 'Achternaam' (dus met een hoofdletter).
Alle 'Achternaam' in het script staan met een hoofdletter vermeld, ook deze query:

$sql = "SELECT * FROM test WHERE Achternaam LIKE '%$Achternaam%'";

'Achternaam' staat als volgt gedefinieerd in de test-tabel:

`Achternaam` varchar(50) NOT NULL default '',
Ik snap jouw eerste regel dus niet helemaal.

tuur
Gewijzigd op 08/10/2005 17:03:00 door Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2005 17:30:00
Quote Anchor link
Tuur:
`Achternaam` varchar(50) NOT NULL default ''


Nee, laat maar, dit wilde ik even weten.
Ik was even weg maar we gaan weer verder.

Wat gaat er nu fout. Foutmelding?
 
Tuur

Tuur

08/10/2005 18:30:00
Quote Anchor link
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/SafeFolder/Tuur.php on line 30. Nog steeds hetzelfde.

Ben in 5 minuten pleitte. Log morgenochtend weer aan. Avondje visite. Hoop dat ik over iets anders kan praten dan php, database, foutmeldingen en slahses :-)).

Spreek j e morgen. Tuur
 
Tuur

Tuur

09/10/2005 13:01:00
Quote Anchor link
Allen,

scriptje voor het opvragen van één enkele naam werkt. Klaasjan heeft nog wat aanpassingen gedaan en zelf vond ik nóg een onjuiste var (SanThe - tuurlijk). Ga ff op kraamvisite, maar zal vanavond de werkende scripts posten. Wordt vervolgd met update en delete form, want dat hoort er natuurlijk ook bij. Klaasjan, SanThe en jan bedankt voor jullie hulp. Jullie hebben niet alleen mij blij gemaakt, maar waarschijnlijk ook anderen die het script kunnen gaan gebruiken. Hoop dat ik ook met problemen betreffende update en delete bij jullie mag aankloppen of hebben jullie reeds een tip?

In ieder geval fijne dag en tot vanavond!

tuur
Gewijzigd op 09/10/2005 13:02:00 door Tuur
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/10/2005 13:56:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dit wel iets voor je is
http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/424/
 
Tuur

Tuur

09/10/2005 20:05:00
Quote Anchor link
Hi klaasjan,

Ik heb zaterdag en zondag dit script bekeken op het forum. Heb toch wel het idee dat jan weet wat er speelt en waar het over gaat. Heb het verhaal van jan wél gebookmarked, maar begrijp in het verhaal dat eea uitgeschakeld is, maar kan ff niet zien hoe hij dat gedaan heeft.
Moet nog eens ff op studeren, misschien dat ik eruit kom, anders moet ik jan eens vragen hoe ik eea kan aanpassen zodat dit van toepassing kan worden op mijn script.

Hierbij de scripts voor het toevoegen aan de database, met credits aan jou, klaasjan, SanThe en jan koehoorn. Ik ben een stuk wijzer geworden van jullie adviezen en opmerkingen.

Hier het script om data toe te voegen aan de database:

[linebreak]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">[linebreak]<html>[linebreak]<head>[linebreak]<title>Test voegtoe_php</title>[linebreak]<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">[linebreak]<style type="text/css">[linebreak]<!--[linebreak]body {[linebreak] background-color: #00CCCC;[linebreak]}[linebreak]-->[linebreak]</style></head>[linebreak][linebreak]<body>[linebreak]Code (php) 12345678910111213141516171819202122232425 <?php  //connectiegegevens on naar de db te kunnenconnecteren  include("connect.php");    //geef hier aan welke velden gepost moeten worden  if(!empty($_POST)) {  $vnm = addslashes($_POST[vnm]); //Voornaam  $anm = addslashes($_POST[anm]); //Achternaam  $str = addslashes($_POST[str]); //Straat  $nmr = addslashes($_POST[nmr]); //Nummer  $pcd = addslashes($_POST[pcd]); //Postcode  $wpl = addslashes($_POST[wpl]); //Woonplaats  $tlf = addslashes($_POST[tlf]); //Telefoon  $mbl = addslashes($_POST[mbl]); //Mobiel      $em1 = addslashes($_POST[em1]); //Email 1  $em2 = addslashes($_POST[em2]); //Email 2  $url = addslashes($_POST[url]); //Url - Website       //Invoegcommando voor de database   $query = "INSERT INTO test (Voornaam, Achternaam, Straat, Nummer, Postcode, Woonplaats, Telefoon, Mobiel, Email1, Email2, Url)            VALUES($vnm, $anm, $str, $nmr, $pcd, $wpl, $tlf, $mbl, $em1, $em2, $url)";  $insert = mysql_query($query) or die(mysql_error());  echo "<strong>DB bijgewerkt</strong>"; } else { //let op; beneden afsluiten ?> [linebreak] <h1>Toevoegen Nieuwe Naam en Adres Gegevens (aan de TEST db)</h1> [linebreak] <form name="klant" method="post" action="Code (php) 1 <?php echo $PHP_SELF;?> ">[linebreak] <p>Voornaam: <br><input type="text" name="vnm">[linebreak] <br>[linebreak] Achternaam: <br><input type="text" name="anm">[linebreak] <br>[linebreak] Straat: <br><input type="text" name="str">[linebreak] <br>[linebreak] Nummer: <br><input type="text" name="nmr">[linebreak] <br>[linebreak] Postcode: <br><input type="text" name="pcd">[linebreak] <br>[linebreak] Woonplaats: <br><input type="text" name="wpl">[linebreak] <br>[linebreak] Telefoon: <br><input type="text" name="tlf">[linebreak] <br>[linebreak] Mobiel: <br><input type="text" name="mbl">[linebreak] <br>[linebreak] Email1: <br><input type="text" name="em1">[linebreak] <br>[linebreak] Email2: <br><input type="text" name="em2">[linebreak] <br>[linebreak] Website: <br><input type="text" name="url">[linebreak] <br>[linebreak] </p><br>[linebreak] <input type="submit" name="submit" value="submit">[linebreak] <input type="reset" name="submit2" value="Reset">[linebreak] </p>[linebreak] </form>[linebreak] Code (php) 1 <?php } //hier de loop afsluiten ?> [linebreak][linebreak]</body>[linebreak]</html>[linebreak]

et naar wens aan te passen.

Met hetvolgende script kun je een specifieke naam opzoeken met bij behorende gegevens.

Na de eerste keer krijg je een foutmelding omdat de array nog leeg is, als iemand hier nog een tip / oplossing voor heeft, maak je meerdere mensen blij;

[linebreak]<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">[linebreak]<html>[linebreak]<head>[linebreak]<title>test zoeken op naam php-hulp</title>[linebreak]<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">[linebreak]</head>[linebreak][linebreak]<body>[linebreak]<form method="post" action="Code (php) 1 <?php echo $_SERVER[PHP_SELF]; ?> ">[linebreak]<p><label for="naam">Achternaam: </label><input id="Achternaam" name="Achternaam" type="text"></p>[linebreak]<p><input type="submit" name="submit" value="zoeken">[linebreak]</form>[linebreak] [linebreak]Code (php) 1234567891011121314 <?phpinclude ("connect.php");$dbconn = mysql_connect($host, $dbusername, $password) or die("Unable to connect");mysql_select_db($db, $dbconn) or die(mysql_error()); // maak verbinding met je database//Bevat de gegevens om te connecteren naar Server en Database//kijken of er op de knop is gedruktif (isset ($_POST[submit])){$Achternaam = $_POST[Achternaam];$sql = "SELECT * FROM tabel WHERE Achternaam LIKE %$Achternaam%";$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());  }?> [linebreak]Code (php) 1234567891011121314151617181920212223 <?// ARRay uitlezenwhile($row = mysql_fetch_array($res)) {   echo "<strong>ID</strong>:            " . $row["ID"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Voornaam</strong>:     " . $row["Voornaam"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Achternaam</strong>:     " . $row["Achternaam"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Straat</strong>:         " . $row["Straat"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Nummer</strong>:         " . $row["Nummer"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Woonplaats</strong>:     " . $row["Woonplaats"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Telefoon</strong>:     " . $row["Telefoon"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo "<strong>Mobiel</strong>:         " . $row["Mobiel"] . "<br>";   echo , "<br>";   echo , "<br>";}?> [linebreak]

scriptjes zijn naar eigen wens aan te passen. Scriptjes zijn uiteindelijk tot stand gekomen mbv diverse furom lezers.

gr, tuur
Gewijzigd op 09/10/2005 20:08:00 door Tuur
 
- SanThe -

- SanThe -

09/10/2005 20:21:00
Quote Anchor link
if (isset ($_POST['submit'])){
$Achternaam = $_POST['Achternaam'];

$sql = "SELECT * FROM tabel WHERE Achternaam LIKE '%$Achternaam%'";
$res = mysql_query ($sql) or die (mysql_error ());
}
en dat ga je verder met de while.....


Oplossing eerste keer error is:
Zet de while in de if().
Heel simpel, haal de laatste } van de if() weg en plaats de } terug helemaal aan het eind van het script na de eind } van de while.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/10/2005 20:25:00
Quote Anchor link
San the zoals tuur al zij. Hiermee maak je mensen blij. Waaronder mij.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/10/2005 20:28:00
Quote Anchor link
Mensen blij maken is soms zo simpel....

Succes.

Edit: En daar word ik dan weer blij van...
Gewijzigd op 09/10/2005 20:30:00 door - SanThe -
 
Tuur

Tuur

09/10/2005 21:08:00
Quote Anchor link
Hi sanThe,

wederom een oplossing van je, maar misschien ben je vergeten dat je met een vreselijke newbee te maken hebt :-), is er nog een speciale plaats waar de { en } geplaatst moeten worden? Tuur.
 
Tuur

Tuur

09/10/2005 21:19:00
Quote Anchor link
Hi SanThe,

Iets te snel gereageerd. Ff zelf nagedacht...

Werkt perfect, tuur
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.