Straatnaam inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Michael -

Michael -

18/03/2014 08:47:47
Quote Anchor link
Je gaat dus alleen af op het woord 'beginwoorden' want daarna spreekt het tegen.
Maar je zou goed gelijk kunnen hebben. Ik zou anders ook niet weten hoe ze het bedoelt hebben.
Ik ga 8 wel uitvoeren op het 1e woord :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:16:02
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 09:28:55
Quote Anchor link
Nee, niet alleen op "beginwoorden" in regel 8.

In regel 9 is "tweede" ook nogal nadrukkelijk cursief gezet:

"Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links."

En omdat 9 een herhaling van 8 verplicht stelt, heb je eigenlijk een 8a en 8b. Het is er inderdaad niet letterlijk, maar impliciet mag je volgens mij wel aannemen dat 8a dan betrekking heeft op het eerste woord van links. Levert dat te weinig inkorting op, dan kijk je logischerwijs naar het tweede woord van links.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 09:45:11
Quote Anchor link
Daar heb je goed over nagedacht ;) Bedankt
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/03/2014 10:32:12
Quote Anchor link
Ik vraag me af hoe jullie regel 13 gaan toepassen:

Inkortingsregel 13
Vraag advies aan de afdeling burgerzaken van de betreffende gemeente.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 10:51:31
Quote Anchor link
Hehehe, met een LogicException :-)

Daarna bellen we de afdeling burgerzaken en voegen we een case toe.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 11:00:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/**
* Inkortingsregel 13
*/

if(strlen($straatnaam) > 24) {
    header('Location: skype:0302860000?call'); // Bel Burgerzaken Utrecht
}
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 11:08:37
Quote Anchor link
+14030 :-)

Of je maakt in een concrete applicatie een nette catch van de exception, want uitputting van de inkortingsregels wordt ook voorgeschreven in de norm:

“[…] en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle inkortingsregels zijn toegepast.”
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 11:14:51
Quote Anchor link
Dank u :-)

>> “[…] en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle inkortingsregels zijn toegepast.”

Heerlijk die duidelijkheid :-) Je moet het volgens de norm doen en vervolgens krijg je die regel :-) Met de kans dat je nog vreemde namen krijgt die niet meer te herleiden zijn.

Offtopic:
We kapen Jacek's topic behoorlijk
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 11:28:33
Quote Anchor link
Michael - op 18/03/2014 11:14:51:
Offtopic:
We kapen Jacek's topic behoorlijk

We kapen het topic niet, maar sleutelen aan interpretaties en implementaties van de inkortingsregels, toch?

Ik wil straks mijn versie ook best op GitHub zetten.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 11:31:46
Quote Anchor link
Ook dat natuurlijk.
Ah heb je ook een versie gemaakt? Ben erg benieuwd!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 11:44:01
Quote Anchor link
Vanmiddag eerst wat ander werk verzetten, maar ik kom er laterzzz op terug.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/03/2014 12:21:34
Quote Anchor link
Heren, ik wil niet lullig doen maar dat document waar Michael naar verwijst is ouder dan de laatste versie van NEN 5825 (2002).

Bijv. Mr E.N. van Kleffensstraat zou volgens die inkortingsregels Mr EN van Kleffensstraat worden, maar volgens BAG Mr E N van Kleffensstr:
Code (xml)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<bc_adres_LVC:BCOpenbareRuimte>
<bc_adres_LVC:openbareRuimteNaam>Mr E.N. van Kleffensstraat</bc_adres_LVC:openbareRuimteNaam>
<nen5825:VerkorteOpenbareruimteNaam>Mr E N van Kleffensstr</nen5825:VerkorteOpenbareruimteNaam>
</bc_adres_LVC:BCOpenbareRuimte>
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 13:05:38
Quote Anchor link
Hoe kom je aan die xml?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 13:10:48
Quote Anchor link
Dank je Ger, goed voorbeeld.

Volgens de inkortingsregels moeten inderdaad eerst de punten en apostrofs eruit en zou 'Mr EN van Kleffensstraat' correct zijn. Precies 24 karakters.

Vraag is dan: is de norm op dit punt gewijzigd of kent de implementatie van de BAG een uitzondering? Weet jij dat misschien?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/03/2014 14:17:48
Quote Anchor link
Wat ik heb kunnen opmaken uit hetgeen ik gelezen heb hanteert de BAG de norm, en die is aangepast omdat de oude norm weleens resulteerde in onleesbare of verwarrende namen. Stel dat iemand met de voorletters S.A.M. Stefan heet .....

Michael, er staat bij het kadaster een voorbeeld xml op de site, en het is puur toevallig dat daar nu juist die straatnaam in staat.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 14:44:37
Quote Anchor link
Bedankt voor de toevoeging Ger.
Dan zou Inkortingsregel 1; "Verwijder de leestekens punt (.) en apostrof (?') uit de straatnaam"
Dus vervangen moeten worden door
"Verwijder het leesteken apostrof (?') uit de straatnaam en vervang punt (.) door een spatie"

Ben wel benieuwd of er meer wijzigingen zijn. Een nieuwere versie zal moeilijk gratis te vinden zijn.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.