Straatnaam inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Michael -

Michael -

18/03/2014 08:47:47
Quote Anchor link
Je gaat dus alleen af op het woord 'beginwoorden' want daarna spreekt het tegen.
Maar je zou goed gelijk kunnen hebben. Ik zou anders ook niet weten hoe ze het bedoelt hebben.
Ik ga 8 wel uitvoeren op het 1e woord :)
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 12:20:50
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 09:28:55
Quote Anchor link
Nee, niet alleen op "beginwoorden" in regel 8.

In regel 9 is "tweede" ook nogal nadrukkelijk cursief gezet:

"Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links."

En omdat 9 een herhaling van 8 verplicht stelt, heb je eigenlijk een 8a en 8b. Het is er inderdaad niet letterlijk, maar impliciet mag je volgens mij wel aannemen dat 8a dan betrekking heeft op het eerste woord van links. Levert dat te weinig inkorting op, dan kijk je logischerwijs naar het tweede woord van links.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 09:45:11
Quote Anchor link
Daar heb je goed over nagedacht ;) Bedankt
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/03/2014 10:32:12
Quote Anchor link
Ik vraag me af hoe jullie regel 13 gaan toepassen:

Inkortingsregel 13
Vraag advies aan de afdeling burgerzaken van de betreffende gemeente.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 10:51:31
Quote Anchor link
Hehehe, met een LogicException :-)

Daarna bellen we de afdeling burgerzaken en voegen we een case toe.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 11:00:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/**
* Inkortingsregel 13
*/

if(strlen($straatnaam) > 24) {
    header('Location: skype:0302860000?call'); // Bel Burgerzaken Utrecht
}
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 11:08:37
Quote Anchor link
+14030 :-)

Of je maakt in een concrete applicatie een nette catch van de exception, want uitputting van de inkortingsregels wordt ook voorgeschreven in de norm:

“[…] en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle inkortingsregels zijn toegepast.”
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 11:14:51
Quote Anchor link
Dank u :-)

>> “[…] en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle inkortingsregels zijn toegepast.”

Heerlijk die duidelijkheid :-) Je moet het volgens de norm doen en vervolgens krijg je die regel :-) Met de kans dat je nog vreemde namen krijgt die niet meer te herleiden zijn.

Offtopic:
We kapen Jacek's topic behoorlijk
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 11:28:33
Quote Anchor link
Michael - op 18/03/2014 11:14:51:
Offtopic:
We kapen Jacek's topic behoorlijk

We kapen het topic niet, maar sleutelen aan interpretaties en implementaties van de inkortingsregels, toch?

Ik wil straks mijn versie ook best op GitHub zetten.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 11:31:46
Quote Anchor link
Ook dat natuurlijk.
Ah heb je ook een versie gemaakt? Ben erg benieuwd!
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 11:44:01
Quote Anchor link
Vanmiddag eerst wat ander werk verzetten, maar ik kom er laterzzz op terug.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/03/2014 12:21:34
Quote Anchor link
Heren, ik wil niet lullig doen maar dat document waar Michael naar verwijst is ouder dan de laatste versie van NEN 5825 (2002).

Bijv. Mr E.N. van Kleffensstraat zou volgens die inkortingsregels Mr EN van Kleffensstraat worden, maar volgens BAG Mr E N van Kleffensstr:
Code (xml)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<bc_adres_LVC:BCOpenbareRuimte>
<bc_adres_LVC:openbareRuimteNaam>Mr E.N. van Kleffensstraat</bc_adres_LVC:openbareRuimteNaam>
<nen5825:VerkorteOpenbareruimteNaam>Mr E N van Kleffensstr</nen5825:VerkorteOpenbareruimteNaam>
</bc_adres_LVC:BCOpenbareRuimte>
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 13:05:38
Quote Anchor link
Hoe kom je aan die xml?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 13:10:48
Quote Anchor link
Dank je Ger, goed voorbeeld.

Volgens de inkortingsregels moeten inderdaad eerst de punten en apostrofs eruit en zou 'Mr EN van Kleffensstraat' correct zijn. Precies 24 karakters.

Vraag is dan: is de norm op dit punt gewijzigd of kent de implementatie van de BAG een uitzondering? Weet jij dat misschien?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/03/2014 14:17:48
Quote Anchor link
Wat ik heb kunnen opmaken uit hetgeen ik gelezen heb hanteert de BAG de norm, en die is aangepast omdat de oude norm weleens resulteerde in onleesbare of verwarrende namen. Stel dat iemand met de voorletters S.A.M. Stefan heet .....

Michael, er staat bij het kadaster een voorbeeld xml op de site, en het is puur toevallig dat daar nu juist die straatnaam in staat.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 14:44:37
Quote Anchor link
Bedankt voor de toevoeging Ger.
Dan zou Inkortingsregel 1; "Verwijder de leestekens punt (.) en apostrof (?') uit de straatnaam"
Dus vervangen moeten worden door
"Verwijder het leesteken apostrof (?') uit de straatnaam en vervang punt (.) door een spatie"

Ben wel benieuwd of er meer wijzigingen zijn. Een nieuwere versie zal moeilijk gratis te vinden zijn.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.