String opdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rolf -

Rolf -

21/04/2012 12:47:59
Quote Anchor link
Hee allemaal,

Ik zit met een moeilijke kwestie.

In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.

Heeft iemand enig idee hoe ik de bestaande string kan exploden zodat ik deze drie delen apart op kan slaan in de database?

Toevoeging op 21/04/2012 13:00:48:

Ik heb dit al gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$tekst
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('/(?P<name>\s+\w+) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);

print_r($matches);
echo '<br>';
echo $matches['name'].'<br>';
echo $matches['digit'].'<br>';
echo $matches['name2'];
?>


Dit geeft als output:
straat
282
Bis

Hier mis ik dus het eerste deel van de string
Gewijzigd op 21/04/2012 13:01:18 door Rolf -
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 03:40:24
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2012 13:02:53
Quote Anchor link
Kan je niet met strpos zoeken naar een spatie en daarna afkappen met substr..
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:07:01
Quote Anchor link
Maar dan zit ik nog steeds met het probleem als een straat uit twee delen bestaat. Zoals hier met teststraat.

Of zie ik het nou verkeerd?

Ik wil dit namelijk automatisch uit laten voeren op best veel adressen ;)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

21/04/2012 13:07:12
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelf al gezegd wat je moet doen. Je moet de string exploden en PHP heeft hier een handige functie voor.
http://nl3.php.net/explode

Daarmee moet het zeker lukken.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:12:58
Quote Anchor link
Nee daar lukt het niet mee.

Als ik deze strings heb:
$a = Test straat 10 a;
$b = Test 10;

En als ik deze ga exploden krijg ik verschillende explodes:
Bij $a is explode[0] = test, explode[1] = straat, explode[2] = 10 en explode[3] = a.
Bij $b is explode[0] = Test, explode[1] = 10.

Met deze data kan ik dus he-le-maal niets. Via een loop kan ik deze data nooit controleren.
Gewijzigd op 21/04/2012 13:14:44 door Rolf -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/04/2012 13:16:46
Quote Anchor link
Ben heel benieuwd; straatnamen zijn heel divers

Straatnaam
Stationsweg
van Vlietstraat
Joost van de Vondellaan
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:21:27
Quote Anchor link
Er is geen eenduidige manier om deze strings op te splitsen naar de gewenste delen.

100% score behaal je alleen als je het handmatig doet
50+% score kan je behalen door je data te analiseren en de best mogelijke split daarop toe te passen. 50+% zal je dan alsnog met het handje moeten doen.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:23:33
Quote Anchor link
En die 50 % haal ik door middel van ;)?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:30:53
Quote Anchor link
Rolf - op 21/04/2012 13:23:33:
En die 50 % haal ik door middel van ;)?


Daar kan geen antwoord opgegeven worden, dat is geheel afhankelijk wat je aan 50% data pattern te verwerken hebt.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:38:11
Quote Anchor link
Ik wil de string opknippen in straat (ook als de straat uit 2 delen bestaat dus b.v. van Vlietstraat), huisnummer en evenuteel toevoegin. Toevoeging is niet zo heel belangrijk omdat dit ook met de hand nagelopen kan worden.

Heb al veel geprobeerd, maar het lukt me maar niet...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/04/2012 13:46:21
Quote Anchor link
En als je deze gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:10:49
Quote Anchor link
Dat werkt! Bedankt!
Ik ben helemaal niet thuis in de preg_match materie ;)

Bedankt!

Toevoeging op 21/04/2012 14:13:47:

Nog 1 vraag trouwens:

Soms hebben mensen ingevuld 51A.

Dus met de toevoeging aan het huisnummer vast.
Hier wordt dan niet op gematched. Is daar ook nog een toevoeging voor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:20:33
Quote Anchor link
Ik ben er ook niet zo goed in, maar probeer dit dan eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+\w*) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:24:08
Quote Anchor link
Nee dat pakt hij helaas niet..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:29:24
Quote Anchor link
En zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>(\d+\w*)) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>


Toevoeging op 21/04/2012 14:53:54:

Zo, ik heb een nieuwe gemaakt. Deze lijkt te werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$street
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('#(?P<street>[^\d]+)(?P<number>\d+.*)#', $street, $matches);

$street = trim($matches['street']);
$number = trim($matches['number']);

echo 'De straat is ' . $street . ' en het nummer is ' . $number . '.';
?>
 
Wim E

Wim E

22/04/2012 00:29:45
Quote Anchor link
De aangeleverde versie van Ozzie werkt inderdaad.
Ik wou de versie van mij plaatsen maar die is in C# :)
 
Eddy E

Eddy E

22/04/2012 14:42:50
Quote Anchor link
Werkt dit dan ook:

2e Balsemienstraat 12, Rotterdam
Plein 1940-45 3, Middelburg (zie google-maps)
12e Septemberlaan 2, Noorbeek

Dus let even op hoe de syntax van adressen is!
Vooral die van Plein 1940-45 kan leuk zijn!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 18:09:48
Quote Anchor link
Eddy, grappig... als er een getal in de straatnaam zit wordt het inderdaad tricky. Maar het gaat hier helemaal in het begin al fout. Ik citeer de topicstarter: "In een database staan adressen in 1 veld". Daar gaat het fout. Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:16:32
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/04/2012 18:09:48:
Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.


Enige juiste antwoord zo te zien.
 
Erwin H

Erwin H

22/04/2012 18:18:47
Quote Anchor link
Uhm, is dat niet precies wat de TS nu juist van plan is?
Quote:
In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:21:20
Quote Anchor link
Ja, maar gaat dat dan ook wel weer de database in?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.