Undifined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:06:15
Quote Anchor link
Om 1 of andere manier kent die de selectbox titel en geboortejaar niet en ik krijg dit maar niet opgelost.

Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253
Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256

Hoe kan ik dit oplossen?
Op regel 253 en 256 is de SQL insert code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` (
        `titel`,
        `akkoord`,
        `nieuwsbrief2`,
        `geboortejaar`,
        `id`, `salt`) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:06:34 door - Marco -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:40:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:07:58
Quote Anchor link
Lees de foutmelding. Blijkbaar is er dan geen titel en geboortejaar ingevoerd in het formulier (of de formuliervelden hebben een andere naam dan 'titel' en 'geboortejaar').
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:08:59
Quote Anchor link
Ik heb titel en geboortejaar beiden ingevuld en de formuliervelden hebben niet een andere naam.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
<p>
                <
label
                for="titel"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                <
/label>
                <
select id="titel" name="titel">
                    <
option value="0">Uw aanhef</option>
                    <
option value="Dhr">Dhr</option>
                    <
option value="Mevr">Mevr.</option>
                <
/select>
            <
/p>
            <
label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <
select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                [
code]<?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 15:11:25
Quote Anchor link
Haal de quotes is weg bij de inster
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO usertemp (
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>


Probeer het eens met de bovenstaande query.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:12:26 door Chris PHP
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:18:12
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze error:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

Heel de SQL string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:19:20 door - Marco -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:29:02
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het probleem al zie.

Je doet in het label bij titel en geboortejaar deze controle:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>


Echter, als die error niet geset is, dan zul je een foutmelding krijgen. Vervang het eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>
 
No One

No One

20/12/2012 15:29:12
Quote Anchor link
als je print_r($_POST) doet..kun je zien of geboortejaar inderdaad aanwezig is...

Toevoeging op 20/12/2012 15:32:19:

Overigens moet bij die query de lijst met kolomnamen geen singlequotes gebruikt worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        password,
        password2,
        bedrijf,
        postadres,
        stad,
        postcode,
        land,
        telefoon,
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        postadres2,
        stad2,
        postcode2,
        land2,
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:32:27
Quote Anchor link
Ik zie dat je wel behoorlijk vatbaar bent voor SQL Injection.....
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:40:07
Quote Anchor link
@Ozzie ik heb het vervangen maar ik krijg dan nog steeds deze errror:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

@Henze dit is het result van die print_r($_POST)
Array ( => OZZIETest [password] => test123 [password2] => test123 [nieuwsbrief2] => 1 [akkoord] => 1 [recaptcha_challenge_field] => 03AHJ_VuueiuYm2pyBkGzQRbon_QDWWCgUxDiDswL_Khrs7etUDPfDrPZe2tbdte_iurMcJNK4WHQEudafs1FWtYkRVMz83Q6IK18a-SwG_Ovr4BVgsQGVZ2SeYfMqvSN8fO5XdBJN76NyKsD0N8xi58QIZjv-S0TRx7qFH5DQ1fCTEKZ99bP4RKYR1LF8EPa64iKRP9aEaFyC [recaptcha_response_field] => principally mseyse [x] => 74 [y] => 29 [bedrijf] => TestCompany [voornaam] => TestVoornaam [tussenvoegsel] => TestTussenvoegsel [achternaam] => TestAchternaam [postadres] => TestStraat 23 [stad] => Teststad [postcode] => 2222 DD [land] => TestLand [telefoon] => Telefoon nummmer [postadres2] => TestPostadrest [stad2] => TestStad [postcode2] => 2425 EE [land2] => TestLAnd )

@Aar oei dat is idd niet zo goed ligt dat aan de SQL string? zoja hoe moet ik die verbeteren dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:41:46
Quote Anchor link
Door mysql_real_escape_string() over je $_POST variabelen te halen.
In je array staat geen index met 'geboortejaar', dus blijkbaar is deze niet ingevuld.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:43:16 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:44:56
Quote Anchor link
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?
 
No One

No One

20/12/2012 15:46:20
Quote Anchor link
ja
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:50:14
Quote Anchor link
Ok dan pas ik dat alvast aan :)
 
No One

No One

20/12/2012 15:51:08
Quote Anchor link
Aar: ik denk zelfs dat dat formulier element niet eens wordt meegestuurd...
Marco: weet je zeker dat de select element binnen de formtags staat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:51:39
Quote Anchor link
is deze niet toevallig disabled? In dat geval wordt deze ook vaak niet meegestuurd.
 
Max -

Max -

20/12/2012 15:55:44
Quote Anchor link
- Marco - op 20/12/2012 15:44:56:
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?


Een makkelijke manier om die $_POST's te beveiligen is dmv dit

Quote:

foreach(array_keys($_POST) as $key)
{
$clean[$key] = mysql_real_escape_string($_POST[$key]);
}

---

$iets = $clean['iets'];



Scheelt je een hoop werk ;)
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:58:07
Quote Anchor link
Ja die selectbox staat binnen <form> en </form>
Ik heb niks disabled aar en ook voor de zekerheid ff ctrl+f (zoeken) naar disabled en ook niks gevonden :p

@max ok dankjewel ik had het al helemaal aangepast maar ik zal het onthouden voor de volgende x! :D

Toevoeging op 20/12/2012 16:01:19:

@ de rest ik kan HEEEL de pagina wel ff posten op pastebin? dan kunnen jullie misschien de error vinden :p
Gewijzigd op 20/12/2012 15:59:44 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:03:36
Quote Anchor link
of plaats je relevante formuliercode in dit topic. Pastebin vergaat toch weer.
Gewijzigd op 20/12/2012 16:04:00 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:07:51
Quote Anchor link
ok hier is het php deel van het form en een deel van html stuk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
<?php
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Zorgen dat de array met errors leeg is.
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = array();
    
    // Velden in het formulier definiëren
    $formuliervelden = array(
        'password' => 'text',
        'password2' => 'text',
        'bedrijf' => 'text',
        'postadres' => 'text',
        'stad' => 'text',
        'email' => 'text',
        'voornaam' => 'text',
        'tussenvoegsel' => 'text',
        'achternaam' => 'text',
        'postcode' => 'text',
        'postcode2' => 'text',
        'postadres2' => 'text',
        'stad2' => 'text',
        'land' => 'text',
        'land2' => 'text',
        'telefoon' => 'text',
        'geboortejaar' => 'select',
        'titel' => 'select',
        'nieuwsbrief2' => 'select',
        'akkoord' => 'akkoord',
    );

    
    // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden.
    $no_check = array('telefoon', 'postadres2', 'stad2', 'postcode2', 'land2', "tussenvoegsel", "nieuwsbrief2",);

    
    // Loop alle elementen uit de $_POST array langs
    foreach($formuliervelden as $veld => $type)
    {

        if($type == 'akkoord')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Je moet de Algemene Voorwaarden Accepteren';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }

    
        elseif($type == 'radio')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Kies een optie bij "'.$veld.'"';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }
  
        elseif($type == 'nieuws')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                continue;
            }

            else
            {
               continue;
            }
        }
    
        else
        {
            if(isset($_POST[$veld]))
            {

                // Spaties voor en achter input verwijderen
                $value = trim($_POST[$veld]);
                
                // Ingevulde waarden in een sessievariabele zetten.
                $_SESSION['input'][$veld] = $value;
                
                // Controle van verschillende velden.
                // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden overslaan.

                if(in_array($veld, $no_check))
                {

                    continue;
                }

                // Controle op geldige gebruikersnaam (langer dan 6 tekens).
                elseif($veld == 'email')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige gebruikersnaam ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle op password overeenkomst .
                elseif($veld == 'password')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig wachtwoord ingevuld.';
                    }
                }
    
                // Controle op land overeenkomst .
                elseif($veld == 'land')
                {

                    if(strlen($value) <= 1)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig land ingevuld.';
                    }
                }

                
                
                
                // Controle op geldige postcode (4 cijfers + 2 letters).
                elseif($veld == 'postcode')
                {

                    if(!preg_match('/^[0-9]{4}[[:space:]]?[a-z]{2}$/i', $value))
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige postcode ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle of rest van de velden ingevuld is.
                else
                {
                    if(empty($value)
                    ||
$value == "Bedrijf"
                    || $value == "Stad"
                    || $value == "Land"
                    || $value == "Telefoon nummer"
                    || $value == "Voornaam"
                    || $value == "tussenvoegsel"
                    || $value == "Achternaam"
                    || $value == "Postcode"
                    || $value == "Post adres"
                    || $value == "E-mail"
                    || $value == "Wachtwoord"
                    || $value == "Herhaal Wachtwoord")
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je bent vergeten het veld '.$veld.' in te vullen.';            
                    }
                
                }
            }

            else
            {
                $errors[] = '- Het veld '.$veld.' ontbreekt aan het formulier';
            }
            
        }      
    }

    if($_POST ["password"] != $_POST ["password2"])
        {

            $_SESSION['errors'][$veld] = true;
            $errors[] =  '- De wachtwoorden komen niet overeen.';
        }

        // Genereer een random nummer
        $id = substr(number_format(time() * rand(),0,'',''),0,10);
        
        // Geneer random salt
        
        $random_chars = "";
        $characters = array(
        "a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m",
        "n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z",
        "A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M",
        "N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z",
        "1","2","3","4","5","6","7","8","9","0",
        "!","@","#","$","%","^","&","*","(");

        $keys = array();

        while(count($keys) < 40) {
            $x = mt_rand(0, count($characters)-1);
            if(!in_array($x, $keys)) {
               $keys[] = $x;
            }
        }


        foreach($keys as $key)
        {

           $random_chars .= $characters[$key];
        }

        $random_chars = '$2a$12$' . $random_chars .'$';

    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

         require_once('recaptchalib.php');
          $privatekey = "DEZEKEYBLIJFTPRIVE";
          $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                        $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                        $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                        $_POST["recaptcha_response_field"]);

          if (!$resp->is_valid) {
            // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
            die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
                 "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
          }
else {
            // Your code here to handle a successful verification
            
        
         $sql = "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST["email"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["bedrijf"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres"])."',    
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["telefoon"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["voornaam"])."',
        
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["tussenvoegsel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["achternaam"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["titel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["akkoord"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["nieuwsbrief2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["geboortejaar"])."',
        '$id', '$random_chars')"
;
                
        $result = mysql_query($sql, $connection);
            /*or die ("niet gelukt om de query:
            $sql uit te voeren op $connection");*/

        echo mysql_error();
        
          }

    }
}

?>

 -----------------------------------------START HTML---------------------------------
 <form method="POST" name="example" action="">
 <p>
          <label
                for="nieuwsbrief2"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['nieuwsbrief2'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="nieuwsbrief2" name="nieuwsbrief2">
                    <option value="0">Nieuwsbrief ontvangen?</option>
                    <option value="1">Ja</option>
                    <option value="0">Nee</option>
                </select></p>
     <p>
                <label
                for="titel"
                class="field <?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="titel" name="titel">
                    <option value="0">Uw aanhef</option>
                    <option value="Dhr">Dhr</option>
                    <option value="Mevr">Mevr.</option>
                </select>
            </p>
            <label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                <?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
 </form>        
        <!-- set input type to password onfocus -->
        <script type="text/javascript">
          function onFocusWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }          
          function onFocusHerhaalWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }
          
          function blurFunction(id, informationToFill)
          {
            if (id.value == '')
            {
                id.value = informationToFill;
                
                if((informationToFill == 'Wachtwoord') || (informationToFill == 'Herhaal wachtwoord'))
                {
                    id.type="text";
                }
            }
          }
        </script>
?>

Gewijzigd op 20/12/2012 16:23:11 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:09:32
Quote Anchor link
code-tags a.u.b.


En je HTML-source uit je browser?
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:10:04
Quote Anchor link
wat bedoel je html source? hierboven is toch de enige relevante code?
Gewijzigd op 20/12/2012 16:15:33 door - Marco -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.