Undifined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:06:15
Quote Anchor link
Om 1 of andere manier kent die de selectbox titel en geboortejaar niet en ik krijg dit maar niet opgelost.

Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253
Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256

Hoe kan ik dit oplossen?
Op regel 253 en 256 is de SQL insert code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` (
        `titel`,
        `akkoord`,
        `nieuwsbrief2`,
        `geboortejaar`,
        `id`, `salt`) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:06:34 door - Marco -
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 23:09:24
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:07:58
Quote Anchor link
Lees de foutmelding. Blijkbaar is er dan geen titel en geboortejaar ingevoerd in het formulier (of de formuliervelden hebben een andere naam dan 'titel' en 'geboortejaar').
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:08:59
Quote Anchor link
Ik heb titel en geboortejaar beiden ingevuld en de formuliervelden hebben niet een andere naam.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
<p>
                <
label
                for="titel"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                <
/label>
                <
select id="titel" name="titel">
                    <
option value="0">Uw aanhef</option>
                    <
option value="Dhr">Dhr</option>
                    <
option value="Mevr">Mevr.</option>
                <
/select>
            <
/p>
            <
label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <
select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                [
code]<?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 15:11:25
Quote Anchor link
Haal de quotes is weg bij de inster
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO usertemp (
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>


Probeer het eens met de bovenstaande query.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:12:26 door Chris PHP
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:18:12
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze error:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

Heel de SQL string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:19:20 door - Marco -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:29:02
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het probleem al zie.

Je doet in het label bij titel en geboortejaar deze controle:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>


Echter, als die error niet geset is, dan zul je een foutmelding krijgen. Vervang het eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>
 
No One

No One

20/12/2012 15:29:12
Quote Anchor link
als je print_r($_POST) doet..kun je zien of geboortejaar inderdaad aanwezig is...

Toevoeging op 20/12/2012 15:32:19:

Overigens moet bij die query de lijst met kolomnamen geen singlequotes gebruikt worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        password,
        password2,
        bedrijf,
        postadres,
        stad,
        postcode,
        land,
        telefoon,
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        postadres2,
        stad2,
        postcode2,
        land2,
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:32:27
Quote Anchor link
Ik zie dat je wel behoorlijk vatbaar bent voor SQL Injection.....
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:40:07
Quote Anchor link
@Ozzie ik heb het vervangen maar ik krijg dan nog steeds deze errror:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

@Henze dit is het result van die print_r($_POST)
Array ( => OZZIETest [password] => test123 [password2] => test123 [nieuwsbrief2] => 1 [akkoord] => 1 [recaptcha_challenge_field] => 03AHJ_VuueiuYm2pyBkGzQRbon_QDWWCgUxDiDswL_Khrs7etUDPfDrPZe2tbdte_iurMcJNK4WHQEudafs1FWtYkRVMz83Q6IK18a-SwG_Ovr4BVgsQGVZ2SeYfMqvSN8fO5XdBJN76NyKsD0N8xi58QIZjv-S0TRx7qFH5DQ1fCTEKZ99bP4RKYR1LF8EPa64iKRP9aEaFyC [recaptcha_response_field] => principally mseyse [x] => 74 [y] => 29 [bedrijf] => TestCompany [voornaam] => TestVoornaam [tussenvoegsel] => TestTussenvoegsel [achternaam] => TestAchternaam [postadres] => TestStraat 23 [stad] => Teststad [postcode] => 2222 DD [land] => TestLand [telefoon] => Telefoon nummmer [postadres2] => TestPostadrest [stad2] => TestStad [postcode2] => 2425 EE [land2] => TestLAnd )

@Aar oei dat is idd niet zo goed ligt dat aan de SQL string? zoja hoe moet ik die verbeteren dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:41:46
Quote Anchor link
Door mysql_real_escape_string() over je $_POST variabelen te halen.
In je array staat geen index met 'geboortejaar', dus blijkbaar is deze niet ingevuld.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:43:16 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:44:56
Quote Anchor link
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?
 
No One

No One

20/12/2012 15:46:20
Quote Anchor link
ja
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:50:14
Quote Anchor link
Ok dan pas ik dat alvast aan :)
 
No One

No One

20/12/2012 15:51:08
Quote Anchor link
Aar: ik denk zelfs dat dat formulier element niet eens wordt meegestuurd...
Marco: weet je zeker dat de select element binnen de formtags staat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:51:39
Quote Anchor link
is deze niet toevallig disabled? In dat geval wordt deze ook vaak niet meegestuurd.
 
Max -

Max -

20/12/2012 15:55:44
Quote Anchor link
- Marco - op 20/12/2012 15:44:56:
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?


Een makkelijke manier om die $_POST's te beveiligen is dmv dit

Quote:

foreach(array_keys($_POST) as $key)
{
$clean[$key] = mysql_real_escape_string($_POST[$key]);
}

---

$iets = $clean['iets'];



Scheelt je een hoop werk ;)
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:58:07
Quote Anchor link
Ja die selectbox staat binnen <form> en </form>
Ik heb niks disabled aar en ook voor de zekerheid ff ctrl+f (zoeken) naar disabled en ook niks gevonden :p

@max ok dankjewel ik had het al helemaal aangepast maar ik zal het onthouden voor de volgende x! :D

Toevoeging op 20/12/2012 16:01:19:

@ de rest ik kan HEEEL de pagina wel ff posten op pastebin? dan kunnen jullie misschien de error vinden :p
Gewijzigd op 20/12/2012 15:59:44 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:03:36
Quote Anchor link
of plaats je relevante formuliercode in dit topic. Pastebin vergaat toch weer.
Gewijzigd op 20/12/2012 16:04:00 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:07:51
Quote Anchor link
ok hier is het php deel van het form en een deel van html stuk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
<?php
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Zorgen dat de array met errors leeg is.
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = array();
    
    // Velden in het formulier definiëren
    $formuliervelden = array(
        'password' => 'text',
        'password2' => 'text',
        'bedrijf' => 'text',
        'postadres' => 'text',
        'stad' => 'text',
        'email' => 'text',
        'voornaam' => 'text',
        'tussenvoegsel' => 'text',
        'achternaam' => 'text',
        'postcode' => 'text',
        'postcode2' => 'text',
        'postadres2' => 'text',
        'stad2' => 'text',
        'land' => 'text',
        'land2' => 'text',
        'telefoon' => 'text',
        'geboortejaar' => 'select',
        'titel' => 'select',
        'nieuwsbrief2' => 'select',
        'akkoord' => 'akkoord',
    );

    
    // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden.
    $no_check = array('telefoon', 'postadres2', 'stad2', 'postcode2', 'land2', "tussenvoegsel", "nieuwsbrief2",);

    
    // Loop alle elementen uit de $_POST array langs
    foreach($formuliervelden as $veld => $type)
    {

        if($type == 'akkoord')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Je moet de Algemene Voorwaarden Accepteren';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }

    
        elseif($type == 'radio')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Kies een optie bij "'.$veld.'"';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }
  
        elseif($type == 'nieuws')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                continue;
            }

            else
            {
               continue;
            }
        }
    
        else
        {
            if(isset($_POST[$veld]))
            {

                // Spaties voor en achter input verwijderen
                $value = trim($_POST[$veld]);
                
                // Ingevulde waarden in een sessievariabele zetten.
                $_SESSION['input'][$veld] = $value;
                
                // Controle van verschillende velden.
                // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden overslaan.

                if(in_array($veld, $no_check))
                {

                    continue;
                }

                // Controle op geldige gebruikersnaam (langer dan 6 tekens).
                elseif($veld == 'email')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige gebruikersnaam ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle op password overeenkomst .
                elseif($veld == 'password')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig wachtwoord ingevuld.';
                    }
                }
    
                // Controle op land overeenkomst .
                elseif($veld == 'land')
                {

                    if(strlen($value) <= 1)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig land ingevuld.';
                    }
                }

                
                
                
                // Controle op geldige postcode (4 cijfers + 2 letters).
                elseif($veld == 'postcode')
                {

                    if(!preg_match('/^[0-9]{4}[[:space:]]?[a-z]{2}$/i', $value))
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige postcode ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle of rest van de velden ingevuld is.
                else
                {
                    if(empty($value)
                    ||
$value == "Bedrijf"
                    || $value == "Stad"
                    || $value == "Land"
                    || $value == "Telefoon nummer"
                    || $value == "Voornaam"
                    || $value == "tussenvoegsel"
                    || $value == "Achternaam"
                    || $value == "Postcode"
                    || $value == "Post adres"
                    || $value == "E-mail"
                    || $value == "Wachtwoord"
                    || $value == "Herhaal Wachtwoord")
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je bent vergeten het veld '.$veld.' in te vullen.';            
                    }
                
                }
            }

            else
            {
                $errors[] = '- Het veld '.$veld.' ontbreekt aan het formulier';
            }
            
        }      
    }

    if($_POST ["password"] != $_POST ["password2"])
        {

            $_SESSION['errors'][$veld] = true;
            $errors[] =  '- De wachtwoorden komen niet overeen.';
        }

        // Genereer een random nummer
        $id = substr(number_format(time() * rand(),0,'',''),0,10);
        
        // Geneer random salt
        
        $random_chars = "";
        $characters = array(
        "a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m",
        "n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z",
        "A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M",
        "N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z",
        "1","2","3","4","5","6","7","8","9","0",
        "!","@","#","$","%","^","&","*","(");

        $keys = array();

        while(count($keys) < 40) {
            $x = mt_rand(0, count($characters)-1);
            if(!in_array($x, $keys)) {
               $keys[] = $x;
            }
        }


        foreach($keys as $key)
        {

           $random_chars .= $characters[$key];
        }

        $random_chars = '$2a$12$' . $random_chars .'$';

    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

         require_once('recaptchalib.php');
          $privatekey = "DEZEKEYBLIJFTPRIVE";
          $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                        $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                        $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                        $_POST["recaptcha_response_field"]);

          if (!$resp->is_valid) {
            // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
            die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
                 "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
          }
else {
            // Your code here to handle a successful verification
            
        
         $sql = "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST["email"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["bedrijf"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres"])."',    
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["telefoon"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["voornaam"])."',
        
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["tussenvoegsel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["achternaam"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["titel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["akkoord"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["nieuwsbrief2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["geboortejaar"])."',
        '$id', '$random_chars')"
;
                
        $result = mysql_query($sql, $connection);
            /*or die ("niet gelukt om de query:
            $sql uit te voeren op $connection");*/

        echo mysql_error();
        
          }

    }
}

?>

 -----------------------------------------START HTML---------------------------------
 <form method="POST" name="example" action="">
 <p>
          <label
                for="nieuwsbrief2"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['nieuwsbrief2'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="nieuwsbrief2" name="nieuwsbrief2">
                    <option value="0">Nieuwsbrief ontvangen?</option>
                    <option value="1">Ja</option>
                    <option value="0">Nee</option>
                </select></p>
     <p>
                <label
                for="titel"
                class="field <?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="titel" name="titel">
                    <option value="0">Uw aanhef</option>
                    <option value="Dhr">Dhr</option>
                    <option value="Mevr">Mevr.</option>
                </select>
            </p>
            <label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                <?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
 </form>        
        <!-- set input type to password onfocus -->
        <script type="text/javascript">
          function onFocusWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }          
          function onFocusHerhaalWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }
          
          function blurFunction(id, informationToFill)
          {
            if (id.value == '')
            {
                id.value = informationToFill;
                
                if((informationToFill == 'Wachtwoord') || (informationToFill == 'Herhaal wachtwoord'))
                {
                    id.type="text";
                }
            }
          }
        </script>
?>

Gewijzigd op 20/12/2012 16:23:11 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:09:32
Quote Anchor link
code-tags a.u.b.


En je HTML-source uit je browser?
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:10:04
Quote Anchor link
wat bedoel je html source? hierboven is toch de enige relevante code?
Gewijzigd op 20/12/2012 16:15:33 door - Marco -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.