Undifined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:06:15
Quote Anchor link
Om 1 of andere manier kent die de selectbox titel en geboortejaar niet en ik krijg dit maar niet opgelost.

Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253
Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256

Hoe kan ik dit oplossen?
Op regel 253 en 256 is de SQL insert code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` (
        `titel`,
        `akkoord`,
        `nieuwsbrief2`,
        `geboortejaar`,
        `id`, `salt`) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:06:34 door - Marco -
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 12:56:50
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:07:58
Quote Anchor link
Lees de foutmelding. Blijkbaar is er dan geen titel en geboortejaar ingevoerd in het formulier (of de formuliervelden hebben een andere naam dan 'titel' en 'geboortejaar').
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:08:59
Quote Anchor link
Ik heb titel en geboortejaar beiden ingevuld en de formuliervelden hebben niet een andere naam.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
<p>
                <
label
                for="titel"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                <
/label>
                <
select id="titel" name="titel">
                    <
option value="0">Uw aanhef</option>
                    <
option value="Dhr">Dhr</option>
                    <
option value="Mevr">Mevr.</option>
                <
/select>
            <
/p>
            <
label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <
select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                [
code]<?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 15:11:25
Quote Anchor link
Haal de quotes is weg bij de inster
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO usertemp (
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>


Probeer het eens met de bovenstaande query.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:12:26 door Chris PHP
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:18:12
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze error:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

Heel de SQL string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:19:20 door - Marco -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:29:02
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het probleem al zie.

Je doet in het label bij titel en geboortejaar deze controle:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>


Echter, als die error niet geset is, dan zul je een foutmelding krijgen. Vervang het eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>
 
No One

No One

20/12/2012 15:29:12
Quote Anchor link
als je print_r($_POST) doet..kun je zien of geboortejaar inderdaad aanwezig is...

Toevoeging op 20/12/2012 15:32:19:

Overigens moet bij die query de lijst met kolomnamen geen singlequotes gebruikt worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        password,
        password2,
        bedrijf,
        postadres,
        stad,
        postcode,
        land,
        telefoon,
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        postadres2,
        stad2,
        postcode2,
        land2,
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:32:27
Quote Anchor link
Ik zie dat je wel behoorlijk vatbaar bent voor SQL Injection.....
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:40:07
Quote Anchor link
@Ozzie ik heb het vervangen maar ik krijg dan nog steeds deze errror:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

@Henze dit is het result van die print_r($_POST)
Array ( => OZZIETest [password] => test123 [password2] => test123 [nieuwsbrief2] => 1 [akkoord] => 1 [recaptcha_challenge_field] => 03AHJ_VuueiuYm2pyBkGzQRbon_QDWWCgUxDiDswL_Khrs7etUDPfDrPZe2tbdte_iurMcJNK4WHQEudafs1FWtYkRVMz83Q6IK18a-SwG_Ovr4BVgsQGVZ2SeYfMqvSN8fO5XdBJN76NyKsD0N8xi58QIZjv-S0TRx7qFH5DQ1fCTEKZ99bP4RKYR1LF8EPa64iKRP9aEaFyC [recaptcha_response_field] => principally mseyse [x] => 74 [y] => 29 [bedrijf] => TestCompany [voornaam] => TestVoornaam [tussenvoegsel] => TestTussenvoegsel [achternaam] => TestAchternaam [postadres] => TestStraat 23 [stad] => Teststad [postcode] => 2222 DD [land] => TestLand [telefoon] => Telefoon nummmer [postadres2] => TestPostadrest [stad2] => TestStad [postcode2] => 2425 EE [land2] => TestLAnd )

@Aar oei dat is idd niet zo goed ligt dat aan de SQL string? zoja hoe moet ik die verbeteren dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:41:46
Quote Anchor link
Door mysql_real_escape_string() over je $_POST variabelen te halen.
In je array staat geen index met 'geboortejaar', dus blijkbaar is deze niet ingevuld.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:43:16 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:44:56
Quote Anchor link
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?
 
No One

No One

20/12/2012 15:46:20
Quote Anchor link
ja
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:50:14
Quote Anchor link
Ok dan pas ik dat alvast aan :)
 
No One

No One

20/12/2012 15:51:08
Quote Anchor link
Aar: ik denk zelfs dat dat formulier element niet eens wordt meegestuurd...
Marco: weet je zeker dat de select element binnen de formtags staat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:51:39
Quote Anchor link
is deze niet toevallig disabled? In dat geval wordt deze ook vaak niet meegestuurd.
 
Max -

Max -

20/12/2012 15:55:44
Quote Anchor link
- Marco - op 20/12/2012 15:44:56:
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?


Een makkelijke manier om die $_POST's te beveiligen is dmv dit

Quote:

foreach(array_keys($_POST) as $key)
{
$clean[$key] = mysql_real_escape_string($_POST[$key]);
}

---

$iets = $clean['iets'];



Scheelt je een hoop werk ;)
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:58:07
Quote Anchor link
Ja die selectbox staat binnen <form> en </form>
Ik heb niks disabled aar en ook voor de zekerheid ff ctrl+f (zoeken) naar disabled en ook niks gevonden :p

@max ok dankjewel ik had het al helemaal aangepast maar ik zal het onthouden voor de volgende x! :D

Toevoeging op 20/12/2012 16:01:19:

@ de rest ik kan HEEEL de pagina wel ff posten op pastebin? dan kunnen jullie misschien de error vinden :p
Gewijzigd op 20/12/2012 15:59:44 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:03:36
Quote Anchor link
of plaats je relevante formuliercode in dit topic. Pastebin vergaat toch weer.
Gewijzigd op 20/12/2012 16:04:00 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:07:51
Quote Anchor link
ok hier is het php deel van het form en een deel van html stuk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
<?php
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Zorgen dat de array met errors leeg is.
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = array();
    
    // Velden in het formulier definiëren
    $formuliervelden = array(
        'password' => 'text',
        'password2' => 'text',
        'bedrijf' => 'text',
        'postadres' => 'text',
        'stad' => 'text',
        'email' => 'text',
        'voornaam' => 'text',
        'tussenvoegsel' => 'text',
        'achternaam' => 'text',
        'postcode' => 'text',
        'postcode2' => 'text',
        'postadres2' => 'text',
        'stad2' => 'text',
        'land' => 'text',
        'land2' => 'text',
        'telefoon' => 'text',
        'geboortejaar' => 'select',
        'titel' => 'select',
        'nieuwsbrief2' => 'select',
        'akkoord' => 'akkoord',
    );

    
    // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden.
    $no_check = array('telefoon', 'postadres2', 'stad2', 'postcode2', 'land2', "tussenvoegsel", "nieuwsbrief2",);

    
    // Loop alle elementen uit de $_POST array langs
    foreach($formuliervelden as $veld => $type)
    {

        if($type == 'akkoord')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Je moet de Algemene Voorwaarden Accepteren';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }

    
        elseif($type == 'radio')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Kies een optie bij "'.$veld.'"';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }
  
        elseif($type == 'nieuws')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                continue;
            }

            else
            {
               continue;
            }
        }
    
        else
        {
            if(isset($_POST[$veld]))
            {

                // Spaties voor en achter input verwijderen
                $value = trim($_POST[$veld]);
                
                // Ingevulde waarden in een sessievariabele zetten.
                $_SESSION['input'][$veld] = $value;
                
                // Controle van verschillende velden.
                // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden overslaan.

                if(in_array($veld, $no_check))
                {

                    continue;
                }

                // Controle op geldige gebruikersnaam (langer dan 6 tekens).
                elseif($veld == 'email')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige gebruikersnaam ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle op password overeenkomst .
                elseif($veld == 'password')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig wachtwoord ingevuld.';
                    }
                }
    
                // Controle op land overeenkomst .
                elseif($veld == 'land')
                {

                    if(strlen($value) <= 1)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig land ingevuld.';
                    }
                }

                
                
                
                // Controle op geldige postcode (4 cijfers + 2 letters).
                elseif($veld == 'postcode')
                {

                    if(!preg_match('/^[0-9]{4}[[:space:]]?[a-z]{2}$/i', $value))
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige postcode ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle of rest van de velden ingevuld is.
                else
                {
                    if(empty($value)
                    ||
$value == "Bedrijf"
                    || $value == "Stad"
                    || $value == "Land"
                    || $value == "Telefoon nummer"
                    || $value == "Voornaam"
                    || $value == "tussenvoegsel"
                    || $value == "Achternaam"
                    || $value == "Postcode"
                    || $value == "Post adres"
                    || $value == "E-mail"
                    || $value == "Wachtwoord"
                    || $value == "Herhaal Wachtwoord")
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je bent vergeten het veld '.$veld.' in te vullen.';            
                    }
                
                }
            }

            else
            {
                $errors[] = '- Het veld '.$veld.' ontbreekt aan het formulier';
            }
            
        }      
    }

    if($_POST ["password"] != $_POST ["password2"])
        {

            $_SESSION['errors'][$veld] = true;
            $errors[] =  '- De wachtwoorden komen niet overeen.';
        }

        // Genereer een random nummer
        $id = substr(number_format(time() * rand(),0,'',''),0,10);
        
        // Geneer random salt
        
        $random_chars = "";
        $characters = array(
        "a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m",
        "n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z",
        "A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M",
        "N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z",
        "1","2","3","4","5","6","7","8","9","0",
        "!","@","#","$","%","^","&","*","(");

        $keys = array();

        while(count($keys) < 40) {
            $x = mt_rand(0, count($characters)-1);
            if(!in_array($x, $keys)) {
               $keys[] = $x;
            }
        }


        foreach($keys as $key)
        {

           $random_chars .= $characters[$key];
        }

        $random_chars = '$2a$12$' . $random_chars .'$';

    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

         require_once('recaptchalib.php');
          $privatekey = "DEZEKEYBLIJFTPRIVE";
          $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                        $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                        $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                        $_POST["recaptcha_response_field"]);

          if (!$resp->is_valid) {
            // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
            die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
                 "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
          }
else {
            // Your code here to handle a successful verification
            
        
         $sql = "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST["email"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["bedrijf"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres"])."',    
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["telefoon"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["voornaam"])."',
        
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["tussenvoegsel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["achternaam"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["titel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["akkoord"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["nieuwsbrief2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["geboortejaar"])."',
        '$id', '$random_chars')"
;
                
        $result = mysql_query($sql, $connection);
            /*or die ("niet gelukt om de query:
            $sql uit te voeren op $connection");*/

        echo mysql_error();
        
          }

    }
}

?>

 -----------------------------------------START HTML---------------------------------
 <form method="POST" name="example" action="">
 <p>
          <label
                for="nieuwsbrief2"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['nieuwsbrief2'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="nieuwsbrief2" name="nieuwsbrief2">
                    <option value="0">Nieuwsbrief ontvangen?</option>
                    <option value="1">Ja</option>
                    <option value="0">Nee</option>
                </select></p>
     <p>
                <label
                for="titel"
                class="field <?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="titel" name="titel">
                    <option value="0">Uw aanhef</option>
                    <option value="Dhr">Dhr</option>
                    <option value="Mevr">Mevr.</option>
                </select>
            </p>
            <label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                <?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
 </form>        
        <!-- set input type to password onfocus -->
        <script type="text/javascript">
          function onFocusWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }          
          function onFocusHerhaalWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }
          
          function blurFunction(id, informationToFill)
          {
            if (id.value == '')
            {
                id.value = informationToFill;
                
                if((informationToFill == 'Wachtwoord') || (informationToFill == 'Herhaal wachtwoord'))
                {
                    id.type="text";
                }
            }
          }
        </script>
?>

Gewijzigd op 20/12/2012 16:23:11 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:09:32
Quote Anchor link
code-tags a.u.b.


En je HTML-source uit je browser?
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:10:04
Quote Anchor link
wat bedoel je html source? hierboven is toch de enige relevante code?
Gewijzigd op 20/12/2012 16:15:33 door - Marco -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.