url rewriting check?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2012 12:28:07
Quote Anchor link
Ola vrienden,

Is het mogelijk om via php te controleren of URL rewriting mogelijk is?

In mijn cms wil ik dit soort urls kunnen gebruiken:
www.mijnsite.nl/nieuwepagina

Echter, als URL rewriting niet mogelijk is dan zal je dezelfde pagina als volgt moeten aanroepen:
www.mijnsite.nl/index.php?route=nieuwepagina

Nu wil ik eigenlijk tijdens de installatie van mijn cms gaan controleren of URL rewriting is ingeschakeld. Ik dacht dan om via het cms een testpagina aan te roepen:
www.mijnsite.nl/testpagina

Maaaar... als URL rewriting niet werkt dan gaat dit natuurlijk niet werken want dan kan ie de pagina niet vinden en krijg je dus een 404 pagina. Is hier iets op te verzinnen?

Waarom ik dit wil weten... als URL rewriting niet in ingeschakeld dan wil ik dat het CMS automatisch alle links prefixt met "index.php?route=".

Iemand suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:25:22
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 11:33:52
Quote Anchor link
* Bump *
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 11:46:58
Quote Anchor link
Ja Ozzie, dat is mogelijk. Ik start m`n IDE even op en als ik de code heb gevonden post ik het hier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

/**
 * A method to help see if mod_rewrite is on. If mod_rewrite is on, the dispatch of
 * index.php can be ignored, otherwise, that node in the request URI should be filtered
 * out.
 * @uses SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On /* in .htaccess
 * @return bool true if on, false otherwise
 */

function IsModRewriteOn ()
{

    if(function_exists('apache_get_modules'))
        {

            $modules = apache_get_modules();
            $rewrite = in_array('mod_rewrite', $modules);
        }

        else
        {
        // Hier zou je dus in een .htaccess moeten typen: SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On
            $rewrite = (getenv('HTTP_MOD_REWRITE') == 'On') ? true : false ;
        }

        return $rewrite;
    }


?>
Gewijzigd op 02/02/2012 11:50:12 door Pieter Jansen
 
Wouter J

Wouter J

02/02/2012 11:48:18
Quote Anchor link
Je kan kijken of mod_rewrite in de array zit die apache_get_modules terug geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if( in_array('mod_rewrite', apache_get_modules()) )
  echo 'mod rewrite enabled!';
else
  echo 'noo, we cannot make SEO urls!!! :(';
?>


Maar als PHP als CGI module wordt gebruikt kan dit niet, je hebt dan geen toegang tot de phpinfo() functies. Je kan het via de shell functies doen. Maar je kan ook handmatig een .htaccess file aanmaken en bijv. file1.txt en file2.txt. In de .htaccess schrijf je RewriteRule file2\.txt file1.txt. Vervolgens kijk je of de waarde die file_get_contents( file2.txt ) gelijk is aan de waarde van file2 of aan de waarde van file1. Hiermee kan je afleiden of .htaccess werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

function isModRewriteEnabled()
{

  try
  {
    writeFile( 'file1.txt', 'file1' );
    writeFile( 'file2.txt', 'file2' );
    writeFile( '.htaccess', 'RewriteEngine On'.PHP_EOL.'RewriteRule file2\.txt file1.txt' );

    if( file_get_contents('file2.txt') !== 'file1' )
      return false
    return true;
  }

  catch( LogicException $e )
  {

    echo '[ERROR] '.$e->getMessage();
  }

  catch( Exception $e )
  {

    echo $e->getMessage();
  }

  return false;
}

function
writeFile( $file, $text )
{

  $f = fopen($file, 'w');
  if( $f !== false )
  {

    if( (fwrite($f, $text)) !== false )
    {

      fclose($f);
      return true;
    }

    else
      throw new LogicException('We cannot write to the file');
  }

  else
    throw new LogicException(sprintf('The file(%s) cannot opened', $file));
  return false;
}
Gewijzigd op 02/02/2012 11:57:35 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 11:51:14
Quote Anchor link
@Merijn: thanks... ik zie het graag tegemoet.

@Wouter: dankjewel. Maar... zou het kunnen zijn dat de module wel aanwezig is, maar niet ingeschakeld? Dus dat ie wel in de array voorkomt, maar disabled is? Of is ie altijd enabled als ie in de array zit?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 11:56:37
Quote Anchor link
Ik heb de code even aangepast, als het goed is staat het erin.

Edit:

Antwoord op je hierboven gestelde vraag, ja. Als de modules in de lijst voorkomen, betekent het dat ze zijn ingeschakeld. Apache_get_modules() geeft alleen de geladen modules terug, niet alle modules die eventueel beschikbaar zouden zijn.
Gewijzigd op 02/02/2012 11:58:53 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:04:44
Quote Anchor link
Oké. Ik zet bij de installatie van mijn CMS een standaard .htaccess in de root van de www folder. Daar heb ik o.a. in staan:

<IfModule mod_rewrite.c>

# Turn on the rewrite engine.
RewriteEngine On

</IfModule>

Ik schakel de rewrite engine dus altijd in... maar dan weet ik dus niet of de module wel of niet aan staat. Dat kan ik dan mooi controleren met apache_get_modules(). Volgens mij ga ik dat CGI niet gebruiken, dus dan volstaat deze code prima lijkt me:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if( in_array('mod_rewrite', apache_get_modules()) )
  echo 'mod rewrite enabled!';
else
  echo 'noo, we cannot make SEO urls!!! :(';
?>
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:08:24
Quote Anchor link
Jep, dat klopt. Maar apache_get_modules() hoeft niet perse of elke PHP installatie te gebruiken zijn vandaar dat ik een toevoeging heb, getenv('HTTP_MOD_REWRITE') == 'On'. Puur persoonlijk waarschijnlijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:13:44
Quote Anchor link
Is apache_get_modules niet een standaardonderdeel van PHP dan?

Het lijkt alsof het vanaf versie 4.3.2 aanwezig is: http://nl2.php.net/apache_get_modules

...maar ik zie ook iets staan (links in het menu) over server specific extensions?

Is het dan wel of niet altijd aanwezig? Ik dacht eigenlijk dat getenv niet altijd aan te raden was?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:15:48
Quote Anchor link
Nee getenv is eigenlijk niet goed. Ik dacht dat het er standaard trouwens wel in zat, die apache_get_modules(). Ik heb die getenv alleen voor het geval dat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:17:45
Quote Anchor link
Maaaar... nu realiseer ik me ineens iets...

Wat nou als mijn cms niet op een apache server staat? Maar op een Windows machine?

Werkt die functie dan nog?

Is dat soms de reden waarom je function_exists hebt gebruikt en die getenv?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:23:34
Quote Anchor link
Ja daar zou je ze inderdaad voor kunnen gebruiken. Maar de kans dat ze op een niet-apache server staan is vrij klein hoor. IIS draait verder de standaard PHP modules, maar goed, dat geldt dus niet voor apache in dat geval. Maar, .htaccess werkt geloof ik ook niet meer dan.. Ze hebben een andere taal daar voor en een andere naam. Ik weet zo een twee drie niet wat dat is.

Edit:

even gegoogled en ze gebruiken daar XML voor. Dus daar schiet je niet veel mee op denk ik.
Gewijzigd op 02/02/2012 12:25:20 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:26:33
Quote Anchor link
Ik heb dat wel eens gehad dat ik voor een baas werkte waar alles op IIS draaide en met een trucje (weet niet meer hoe precies) draaide htaccess gewoon.

Maar stel nu dat je op een niet-Apache server draait. Bestaat die functie dan ook echt niet? Met andere woorden, moet je wel die function_exists gebruiken?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:31:11
Quote Anchor link
Ja dan wel. Anders krijg je een warning dat je function aanroept die niet bestaat.

Functies bestaan in PHP in de vorm van grote libraries. De modules om de juiste term te gebruiken. De standaard PHP installatie die je kunt downloaden van php.net is bijvoorbeeld een kale versie. Daar zitten x aantal PEAR packages in en de core PHP. Maar voor meerdere dingen kun je ook extensions en modules toevoegen. Apache is daar een van.
Gewijzigd op 02/02/2012 12:33:45 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:36:26
Quote Anchor link
Ah oké, dan gebruik ik gewoon die function_exists en getenv. Thanks!
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:45:22
Quote Anchor link
Ik besef me net dat als je .htaccess om kan zetten naar xml en daar dus de environment variabelen uit kunt lezen, dat getenv dus wel werkt ook IIS. HTTP_MOD_REWRITE is dan namelijk ook op IIS dan een environment variabele. Dan zou dat je backup voor IIS kunnen zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:53:25
Quote Anchor link
Maar als ik nou niks wil omzetten naar xml heeft die getenv dan wel of geen zin? Of werkt getenv wel op IIS?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:55:26
Quote Anchor link
getenv zit in PHP zelf. Alles wat je met phpinfo(); kunt opvragen kun je met getenv krijgen. Dus ook op IIS servers. Daarnaast gebruik ik het als een conditional statement, dus mocht het anders heten is het een kwestie van een nieuwe condition toevoegen mocht het op IIS anders heten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 13:11:27
Quote Anchor link
Zou dat dan kunnen dat het op IIS anders heet? Is dat niet altijd hetzelfde?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 13:13:07
Quote Anchor link
Dat durf ik niet te zeggen, ik werk alleen met IIS als ik in C# zit en ik zit daar niet veel in op webservers. Dat zou je even moeten controleren bij IIS zelf. Of op een IIS community moeten vragen. Je mag wel verwachten dat andere environment variabelen als $_POST etc werken dus ik _gok_ dat het werkt. Maar goed, ik heb de jackpot niet gewonnen.. dus ja..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 13:15:25
Quote Anchor link
Ah oke... maar ik bedoel niet of die getenv werkt, maar of dat "HTTP_MOD_REWRITE" op Apache hetzelfde heet als op IIS. Of bedoel jij hetzelfde?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.