url rewriting check?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2012 12:28:07
Quote Anchor link
Ola vrienden,

Is het mogelijk om via php te controleren of URL rewriting mogelijk is?

In mijn cms wil ik dit soort urls kunnen gebruiken:
www.mijnsite.nl/nieuwepagina

Echter, als URL rewriting niet mogelijk is dan zal je dezelfde pagina als volgt moeten aanroepen:
www.mijnsite.nl/index.php?route=nieuwepagina

Nu wil ik eigenlijk tijdens de installatie van mijn cms gaan controleren of URL rewriting is ingeschakeld. Ik dacht dan om via het cms een testpagina aan te roepen:
www.mijnsite.nl/testpagina

Maaaar... als URL rewriting niet werkt dan gaat dit natuurlijk niet werken want dan kan ie de pagina niet vinden en krijg je dus een 404 pagina. Is hier iets op te verzinnen?

Waarom ik dit wil weten... als URL rewriting niet in ingeschakeld dan wil ik dat het CMS automatisch alle links prefixt met "index.php?route=".

Iemand suggesties?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:23:11
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 11:33:52
Quote Anchor link
* Bump *
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 11:46:58
Quote Anchor link
Ja Ozzie, dat is mogelijk. Ik start m`n IDE even op en als ik de code heb gevonden post ik het hier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

/**
 * A method to help see if mod_rewrite is on. If mod_rewrite is on, the dispatch of
 * index.php can be ignored, otherwise, that node in the request URI should be filtered
 * out.
 * @uses SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On /* in .htaccess
 * @return bool true if on, false otherwise
 */

function IsModRewriteOn ()
{

    if(function_exists('apache_get_modules'))
        {

            $modules = apache_get_modules();
            $rewrite = in_array('mod_rewrite', $modules);
        }

        else
        {
        // Hier zou je dus in een .htaccess moeten typen: SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On
            $rewrite = (getenv('HTTP_MOD_REWRITE') == 'On') ? true : false ;
        }

        return $rewrite;
    }


?>
Gewijzigd op 02/02/2012 11:50:12 door Pieter Jansen
 
Wouter J

Wouter J

02/02/2012 11:48:18
Quote Anchor link
Je kan kijken of mod_rewrite in de array zit die apache_get_modules terug geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if( in_array('mod_rewrite', apache_get_modules()) )
  echo 'mod rewrite enabled!';
else
  echo 'noo, we cannot make SEO urls!!! :(';
?>


Maar als PHP als CGI module wordt gebruikt kan dit niet, je hebt dan geen toegang tot de phpinfo() functies. Je kan het via de shell functies doen. Maar je kan ook handmatig een .htaccess file aanmaken en bijv. file1.txt en file2.txt. In de .htaccess schrijf je RewriteRule file2\.txt file1.txt. Vervolgens kijk je of de waarde die file_get_contents( file2.txt ) gelijk is aan de waarde van file2 of aan de waarde van file1. Hiermee kan je afleiden of .htaccess werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

function isModRewriteEnabled()
{

  try
  {
    writeFile( 'file1.txt', 'file1' );
    writeFile( 'file2.txt', 'file2' );
    writeFile( '.htaccess', 'RewriteEngine On'.PHP_EOL.'RewriteRule file2\.txt file1.txt' );

    if( file_get_contents('file2.txt') !== 'file1' )
      return false
    return true;
  }

  catch( LogicException $e )
  {

    echo '[ERROR] '.$e->getMessage();
  }

  catch( Exception $e )
  {

    echo $e->getMessage();
  }

  return false;
}

function
writeFile( $file, $text )
{

  $f = fopen($file, 'w');
  if( $f !== false )
  {

    if( (fwrite($f, $text)) !== false )
    {

      fclose($f);
      return true;
    }

    else
      throw new LogicException('We cannot write to the file');
  }

  else
    throw new LogicException(sprintf('The file(%s) cannot opened', $file));
  return false;
}
Gewijzigd op 02/02/2012 11:57:35 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 11:51:14
Quote Anchor link
@Merijn: thanks... ik zie het graag tegemoet.

@Wouter: dankjewel. Maar... zou het kunnen zijn dat de module wel aanwezig is, maar niet ingeschakeld? Dus dat ie wel in de array voorkomt, maar disabled is? Of is ie altijd enabled als ie in de array zit?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 11:56:37
Quote Anchor link
Ik heb de code even aangepast, als het goed is staat het erin.

Edit:

Antwoord op je hierboven gestelde vraag, ja. Als de modules in de lijst voorkomen, betekent het dat ze zijn ingeschakeld. Apache_get_modules() geeft alleen de geladen modules terug, niet alle modules die eventueel beschikbaar zouden zijn.
Gewijzigd op 02/02/2012 11:58:53 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:04:44
Quote Anchor link
Oké. Ik zet bij de installatie van mijn CMS een standaard .htaccess in de root van de www folder. Daar heb ik o.a. in staan:

<IfModule mod_rewrite.c>

# Turn on the rewrite engine.
RewriteEngine On

</IfModule>

Ik schakel de rewrite engine dus altijd in... maar dan weet ik dus niet of de module wel of niet aan staat. Dat kan ik dan mooi controleren met apache_get_modules(). Volgens mij ga ik dat CGI niet gebruiken, dus dan volstaat deze code prima lijkt me:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if( in_array('mod_rewrite', apache_get_modules()) )
  echo 'mod rewrite enabled!';
else
  echo 'noo, we cannot make SEO urls!!! :(';
?>
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:08:24
Quote Anchor link
Jep, dat klopt. Maar apache_get_modules() hoeft niet perse of elke PHP installatie te gebruiken zijn vandaar dat ik een toevoeging heb, getenv('HTTP_MOD_REWRITE') == 'On'. Puur persoonlijk waarschijnlijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:13:44
Quote Anchor link
Is apache_get_modules niet een standaardonderdeel van PHP dan?

Het lijkt alsof het vanaf versie 4.3.2 aanwezig is: http://nl2.php.net/apache_get_modules

...maar ik zie ook iets staan (links in het menu) over server specific extensions?

Is het dan wel of niet altijd aanwezig? Ik dacht eigenlijk dat getenv niet altijd aan te raden was?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:15:48
Quote Anchor link
Nee getenv is eigenlijk niet goed. Ik dacht dat het er standaard trouwens wel in zat, die apache_get_modules(). Ik heb die getenv alleen voor het geval dat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:17:45
Quote Anchor link
Maaaar... nu realiseer ik me ineens iets...

Wat nou als mijn cms niet op een apache server staat? Maar op een Windows machine?

Werkt die functie dan nog?

Is dat soms de reden waarom je function_exists hebt gebruikt en die getenv?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:23:34
Quote Anchor link
Ja daar zou je ze inderdaad voor kunnen gebruiken. Maar de kans dat ze op een niet-apache server staan is vrij klein hoor. IIS draait verder de standaard PHP modules, maar goed, dat geldt dus niet voor apache in dat geval. Maar, .htaccess werkt geloof ik ook niet meer dan.. Ze hebben een andere taal daar voor en een andere naam. Ik weet zo een twee drie niet wat dat is.

Edit:

even gegoogled en ze gebruiken daar XML voor. Dus daar schiet je niet veel mee op denk ik.
Gewijzigd op 02/02/2012 12:25:20 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:26:33
Quote Anchor link
Ik heb dat wel eens gehad dat ik voor een baas werkte waar alles op IIS draaide en met een trucje (weet niet meer hoe precies) draaide htaccess gewoon.

Maar stel nu dat je op een niet-Apache server draait. Bestaat die functie dan ook echt niet? Met andere woorden, moet je wel die function_exists gebruiken?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:31:11
Quote Anchor link
Ja dan wel. Anders krijg je een warning dat je function aanroept die niet bestaat.

Functies bestaan in PHP in de vorm van grote libraries. De modules om de juiste term te gebruiken. De standaard PHP installatie die je kunt downloaden van php.net is bijvoorbeeld een kale versie. Daar zitten x aantal PEAR packages in en de core PHP. Maar voor meerdere dingen kun je ook extensions en modules toevoegen. Apache is daar een van.
Gewijzigd op 02/02/2012 12:33:45 door Pieter Jansen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:36:26
Quote Anchor link
Ah oké, dan gebruik ik gewoon die function_exists en getenv. Thanks!
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:45:22
Quote Anchor link
Ik besef me net dat als je .htaccess om kan zetten naar xml en daar dus de environment variabelen uit kunt lezen, dat getenv dus wel werkt ook IIS. HTTP_MOD_REWRITE is dan namelijk ook op IIS dan een environment variabele. Dan zou dat je backup voor IIS kunnen zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 12:53:25
Quote Anchor link
Maar als ik nou niks wil omzetten naar xml heeft die getenv dan wel of geen zin? Of werkt getenv wel op IIS?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 12:55:26
Quote Anchor link
getenv zit in PHP zelf. Alles wat je met phpinfo(); kunt opvragen kun je met getenv krijgen. Dus ook op IIS servers. Daarnaast gebruik ik het als een conditional statement, dus mocht het anders heten is het een kwestie van een nieuwe condition toevoegen mocht het op IIS anders heten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 13:11:27
Quote Anchor link
Zou dat dan kunnen dat het op IIS anders heet? Is dat niet altijd hetzelfde?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/02/2012 13:13:07
Quote Anchor link
Dat durf ik niet te zeggen, ik werk alleen met IIS als ik in C# zit en ik zit daar niet veel in op webservers. Dat zou je even moeten controleren bij IIS zelf. Of op een IIS community moeten vragen. Je mag wel verwachten dat andere environment variabelen als $_POST etc werken dus ik _gok_ dat het werkt. Maar goed, ik heb de jackpot niet gewonnen.. dus ja..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2012 13:15:25
Quote Anchor link
Ah oke... maar ik bedoel niet of die getenv werkt, maar of dat "HTTP_MOD_REWRITE" op Apache hetzelfde heet als op IIS. Of bedoel jij hetzelfde?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.