Velden dupliceren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- SanThe -

- SanThe -

11/06/2015 23:22:27
Quote Anchor link
Die waarden staan in de query.
Dat kan je zelf aanpassen naar wat het moet zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 06:07:00
 
Pierre Web

Pierre Web

11/06/2015 23:47:06
Quote Anchor link
Ik zou nou als waarde in de kolom fn xxx moeten hebben

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
VALUES    
    ('xxx', '$datum')";    
for ($i=1; $i<$tijd; $i++) {
        $SQL .= (",\r\n\t('id', '$datum' + INTERVAL " . $i . " WEEK)");

Maar krijg deze alleen bij de eerst aangemaakte rij
de andere 4 rijen die aangemaakt worden krijgen de waarde id in de kolom fn
Gewijzigd op 11/06/2015 23:48:12 door Pierre Web
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2015 23:52:14
Quote Anchor link
Dat staat in de for().
Verander id in deze regel:
$SQL .= (",\r\n\t('id', '$datum' + INTERVAL " . $i . " WEEK)");
 
Pierre Web

Pierre Web

12/06/2015 03:08:11
Quote Anchor link
Ok dat werkt, dacht dat de Ip op die plek echt als Ip diende die moest blijven staan.
Kijken of ik nog ergens tegen aanloop.
Alvast hartelijk dank.

Toevoeging op 12/06/2015 11:53:26:

Hallo,

Mooi om te zien wat allemaal mogelijk is.

Wat zou no de schrijfwijze zijn als ik een interval wil van bijv. om de 2 weken of dagen (DAY)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
for ($i=1; $i<$periode; $i++) {
        $SQL .= (",\r\n\t('$fn', '$datum' + INTERVAL " . $i . " +2 WEEK)");



Verder,
Nou word de einddatum bepaald door begin datum , periode en de loop.
Is het ook mogelijk een einddatum als eind in te stellen.
Dus voeg vanaf bijv. 2015-06-12 een rij om de week in t/m 1 september
Gewijzigd op 12/06/2015 03:22:59 door Pierre Web
 
- SanThe -

- SanThe -

12/06/2015 13:06:33
Quote Anchor link
'$datum' + INTERVAL " . $i . " WEEK // week verder

Hier kan je natuurlijk van alles mee doen.
'$datum' + INTERVAL " . $i . " DAY // dag verder
'$datum' + INTERVAL " . ($i*3) . " WEEK // 3 weken verder
'$datum' - INTERVAL " . ($i*2) . " MONTH // 2 maanden terug
etc.
 
Pierre Web

Pierre Web

12/06/2015 15:56:46
Quote Anchor link
Bedankt ! ,handig.

Toevoeging op 12/06/2015 17:54:16:

Ik voeg als voorbeeld een veld comments toe.
Zo gauw ik een veld toevoeg gaat het mis, datums kloppen niet meer enz.
Is nog een Select toegevoegd voor ophalen data, maar daar ligt het niet aan.(1e veld hieronder)
Is er misschien een bepaalde volgorde nodig?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$res = $MySQLiconn->query("SELECT * FROM data WHERE id = $id ");
while($row=$res->fetch_array())
{
 $datum = $row['fromDate'];
  $title = $row['title'];
   $comments = $row['comments'];
}



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$SQL = "INSERT INTO data (title, datum , comments)
    VALUES    
    ('$title', '$datum' , '$comments')";    
for ($i=1; $i<4; $i++) {
   $SQL .= (",\r\n\t('$title','$datum', '$comments'  + INTERVAL " . ($i*4) . " WEEK)");
Gewijzigd op 12/06/2015 19:47:32 door Pierre Web
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/06/2015 12:39:56
Quote Anchor link
Je hebt nu de + INTERVAL aan de $comments toegevoegd, maar die hoort dus bij $datum.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$SQL .= (",\r\n\t('$title','$datum'  + INTERVAL " . ($i*4) . " WEEK, '$comments')");
 
Pierre Web

Pierre Web

13/06/2015 12:57:45
Quote Anchor link
Jan Bedankt dat werkt.

Maar geld dit dan ook niet voor title?
 
Jan de Laet

Jan de Laet

13/06/2015 13:01:21
Quote Anchor link
Mooi.
En nee dat geldt niet voor $title.
Je hebt 3 velden voor je insert en die zijn gescheiden door komma's tussen 1 en 2 en 2 en 3.
1. = $title
2. = $datum + INTERVAL funktie
3. = $comments
 
Pierre Web

Pierre Web

13/06/2015 13:08:47
Quote Anchor link
Bedankt al is het me nog niet helemaal duidelijk, ik vind het prachtig om te doen ,
maar ik blijf het ook soms moeilijk vinden.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/06/2015 13:20:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT '2015-06-13' + INTERVAL 2 WEEK

Is een verkorte schrijfwijze voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_ADD('2015-06-13', INTERVAL 2 WEEK)


DATE_ADD is dus een functie om met datums te werken, niet met strings (tenzij het een geldige datum string is)

Maar waarom ben je eigenlijk steeds allerlei gegevens aan het dupliceren?
 
Pierre Web

Pierre Web

13/06/2015 13:38:38
Quote Anchor link
Al het een en ander gelezen over DATE_ADD, en dus het komt hier feitleijk ook in voor.

Ben een soort kalender aan het maken op de 1e plaats om van te leren.
Nou heb ik bijv. elke zaterdag evenement x, op deze manier vul ik dus de tabel.
13-6 x
20-6 x
enz
In de praktijk kan er op zaterdag ook iets anders zijn , dat pas ik dan aan

Met Current Month haal ik alles op

Er zullen wel andere manieren zijn


als het zaterdag is haal (dat van zaterdag) op
als het zaterdag 20 juni is haal wat anders op.
alleen raak ik dan data uit het verleden kwijt omdat er na de dag en niet naar datum wordt gekeken.
Er zullen wel heel wat manieren zijn...

Ik had eerst een hele constructie met php gemaakt voor het invoegen
this week
this week en 1
enz
Maar dit werd wel erg uitgebreid en onoverzichtelijk, al heb ik er veel van geleerd.
Gewijzigd op 13/06/2015 13:52:45 door Pierre Web
 
Pierre Web

Pierre Web

17/06/2015 20:44:26
Quote Anchor link
Hallo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$datum =2016-06-06;
rij
$SQL .= (",\r\n\t('$title','$datum', '$comments'  + INTERVAL " . ($i*4) . " WEEK)");
 

Is er ook een manier om bijv. van een willekeurige datum in te voegen/kopie:
bijvoorbeeld:kopieer geselecteerde naar 2e maandag van de volgende maand.

Nog niet een oplossing gevonden bijv.
http://www.gizmola.com/blog/archives/99-Finding-Next-Monday-using-MySQL-Dates.html
Gewijzigd op 17/06/2015 21:34:18 door Pierre Web
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/06/2015 17:36:49
Quote Anchor link
In een mysql functie gegoten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
DELIMITER $$

CREATE FUNCTION get_nth_day_of_month(adate DATE, dayno TINYINT, nth TINYINT)
RETURNS DATE
BEGIN
    DECLARE first_day, nth_day DATE;
    DECLARE add_days, first_day_no TINYINT;
    /* eerste dag van de maand */
    SET first_day = STR_TO_DATE(CONCAT(YEAR(adate), '-', MONTH(adate), '-01'), '%Y-%m-%d');
    /* dagnummer eerste dag van de maand */
    SET first_day_no = DAYOFWEEK(first_day);
    SET add_days = (nth - 1) * 7 + dayno - first_day_no;
    IF first_day_no > dayno THEN
        SET add_days = add_days + 7;
    END IF;
    SET nth_day = first_day + INTERVAL add_days DAY;
    RETURN nth_day;
END$$

DELIMITER ;

Dit zou ook nog wel in een query te verwezenlijken zijn, maar dan wordt het een stuk lastiger.

Heb je het alleen maar nodig voor een insert kan je dit net zo makkelijk binnen PHP oplossen.
 
Pierre Web

Pierre Web

20/06/2015 17:47:47
Quote Anchor link
Beste Ger,

Bedankt voor je bericht, ik heb het alleen voor een insert nodig en ik neem aan dat je met php bedoeld dat ik
eerst de datum van bijv. 2e maandag van de volgende maand bereken vanaf de gegeven datum.

Met iets als PHP strtotime() Function
Gewijzigd op 20/06/2015 17:50:09 door Pierre Web
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.