Warning: Division by zero

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »
Jan Joosten

Jan Joosten

07/04/2014 17:31:38
Quote Anchor link
Dag PHP'ers

Ik heb op mijn webshop in ledverlichting een kleine besparingscalculator..
Sinds eergisteren ben ik overgestapt van hostingprovider TransIP naar GoDaddy (vanwege SSL)

Met deze overstap is het volgende probleem in mijn calculator naar voren gekomen: Warning: Division by zero in 3 regels..

Ik weet wat dit betekent.. Delen door nul kan niet! Of er wordt geen waarde gegeven of verkregen..
Mijn vermoeden is dat er een klein foutje in mijn script zit waardoor er geen waarde verkregen wordt..

Wel vind ik het raar dat het bij mijn vorige hostingprovider wel werkte en bij mijn huidige ineens niet meer!

Ik heb de afgelopen twee dagen en nachten het hele internet afgestruind en vanalles geprobeerd maar het wil niet lukken :(

Normaal wil ik zulke dingen per se zélf oplossen maar aangezien haast geboden is hoop ik dat iemand me hier even op weg kan helpen.

Dit zijn twee van de regels waar het dus fout gaat:

Quote:
$gloeilampTerugverdienUren = $gloeilampVerschilAanschaf / $gloeilampVerschilPerUur;
$gloeilampTerugverdienDagen = $gloeilampTerugverdienUren / $branduren;


Mijn script begint als volgt:
Quote:
$gloeilampAantal = $_GET[gloeilampAantal];
$gloeilampWatt = $_GET[gloeilampWatt];
$branduren = $_GET[branduren];
$kwPrijs = $_GET[kwPrijs];
$ledgloeilampPrijs = $_GET[ledgloeilampPrijs];


De waarde voor $branduren zou via het formulier verkregen moeten worden..
Hier staat de calculator: http://www.anyled.nl/index.php?route=information/information&information_id=8

Bij voorbaat dank voor mijn reddende engel!
Gewijzigd op 07/04/2014 17:36:04 door Jan Joosten
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 18:16:29
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2014 18:12:57
Quote Anchor link
Doe eens een var_dump() op die variabelen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/04/2014 18:25:54
Quote Anchor link
zet de array index eens tussen single quotes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ledgloeilampPrijs
= $_GET['ledgloeilampPrijs'];
?>


Komen de variabelen uit de database? Let dan goed op verschillen tussen hoofd en kleine letters bij de tabelnamen en kolomnamen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/04/2014 18:31:19
Quote Anchor link
Jan Joosten op 07/04/2014 17:31:38:
De waarde voor $branduren zou via het formulier verkregen moeten worden..

Maar op het moment dat het formulier wordt getoond, is er nog niets verzonden.
Dus is $branduren leeg/0.

Lijkt me goed om te controleren of het formulier verzonden is. Zo ja: voer dan berekeningen uit.
 
Jan Joosten

Jan Joosten

07/04/2014 21:25:34
Quote Anchor link
De opties van - SanThe - en Frank Nietbelangrijk lijken niet te werken maar toch bedankt.
De gegevens komen trouwens niet uit een database.

Obelix en Idefix, daar lijkt wat in te zitten over dat het formulier nog niet verzonden is en $branduren op dat moment leeg/0 is.

Maar.. standaard staan de branduren op 4..

Dit is de slider die voor de branduren zorgt:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
</script>

</td></tr>
    <tr>
        <th>Branduren per dag: </th>
        <td><input id="input3" size=3 type="text" name="branduren" /></td><td>
        <script>

var slider3 = new dhtmlxSlider(null, {
              size:200,          
              skin: "default",
              vertical:false,
              step:1,
              min:1,
              max:24,
              value:<? if (empty($branduren)){ echo '4';} else {echo $branduren;}?>          
          })
slider3.linkTo('input3');
slider3.setSkin('default');
slider3.init();
</script>
?>



De berekening zelf hoeft ook pas uitgevoerd te worden als op 'bereken mijn besparing' word geklikt.

Misschien zit het 'm in de volgorde van mijn script?
Gewijzigd op 07/04/2014 21:31:55 door Jan Joosten
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/04/2014 22:00:17
Quote Anchor link
De vier die je in die code hierboven laat zien, is in javascript en wordt, vermoed ik, gebruikt om een waarde te tonen in het formulier. Op het moment van opvragen van de pagina heb je dus nog geen waarde in $branduren zitten.

De tip van Frank lijkt me wel goed (al merk je misschien niet het verschil).
Ook het antwoord op de vraag van San The ben ik benieuwd naar.

Wat is de volgorde in je script? Laat anders eens relevante code (of de opbouw van je pagina) zien.
Ik zou eerst controleren of het formulier verzonden is. Ja? Controleer (!) en verwerk de gegevens en toon de uitkomst daarvan op het scherm.
Nee? Laat alleen het formulier zien (er hoeven dan geen berekeningen te worden gemaakt)
 
Jan Joosten

Jan Joosten

07/04/2014 22:47:27
Quote Anchor link
Dat klopt Obelix en Idefix, de 4 wordt gebruikt om in het formulier weer te geven.

Word deze waarde door deze regel niet voor $branduren ingevuld omdat javascript word gebruikt?

Quote:
value:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if (empty($branduren)){ echo '4';} else {echo $branduren;}?>


Het formulier is bij het laden van de pagina nog niet verzonden als het goed is..

De berekeningen en onderliggende berekeningen van de desbetreffende foute regels geven me ook echt geen 0 als uitkomst.

Ik ga morgen verder proberen of ik dit met jullie tips krijg opgelost.
In ieder geval bedankt voor de hulp zover!
Gewijzigd op 08/04/2014 13:16:33 door Jan Joosten
 
Reshad F

Reshad F

07/04/2014 23:06:28
Quote Anchor link
Als Santhe's oplossing niet lijkt te werken.. dan werkt het dus juist wel want waarschijnlijk krijg je niks als output omdat het leeg is er zit niks in. Waarschijnlijk een foutje ergens in de database waardoor het getal niet goed doorkomt.

Na het submitten worden 2 van de foutmeldingen al weggehaald dus ik ga er vanuit dat de variabele gewoon leeg is of 0.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/04/2014 08:12:12
Quote Anchor link
Zet error-reporting eens aan.

Je begint in je script met het ophalen van $_GET waarden, terwijl je nergens controleert of het formulier verzonden is en of er waarden worden doorgegeven die voldoen aan bepaalde criteria.
Op regel 155 gebruik je al $branduren, terwijl die daar nog niet bestaat.

Ik zou het script herschrijven en de structuur aanpassen. Eerst controles en berekeningen, dan pas uitput.
Nu heb je eerst een beetje php, dan css, dan weer php en html.

Verder is het al een aantal jaar gebruikelijk om je pagina op te maken met css ipv inline (<span style="color:darkgreen; font-size:12px;">)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/04/2014 09:37:30
Quote Anchor link
Error reporting staat aan, dat is de reden van dit topic ;-)

@Jan,
Die fouten hebben er altijd ingezeten, alleen kreeg je ze bij je vorige provider niet in beeld.

Je kan dus beter (zoals Obelix ook aangeeft) heel de berekening naar het begin van je script halen en deze pas uitvoeren nadat je gecontroleerd hebt of het formulier verzonden is.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/04/2014 13:07:19
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 08/04/2014 09:37:30:
Error reporting staat aan, dat is de reden van dit topic ;-)

Maar dan had ik ook melding verwacht dat niet alle variabelen bestaan.
 
Jan Joosten

Jan Joosten

08/04/2014 13:15:14
Quote Anchor link
Heb als tijdelijke oplossing error reporting maar even uit gezet..

De calculator doet opzich z'n werk nu maar ga zodra ik tijd heb het hele script doornemen/herschrijven/aanpassen. (heb 'm zelf ook niet geschreven)

In ieder geval bedankt voor de tekst en uitleg anders was ik er waarschijnlijk nog lang mee bezig geweest!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.