Website(s) koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 19:24:04
Quote Anchor link
Op dit moment run ik een succesvol systeem wat al meerdere malen verkocht is aan Trainers. Dit systeem is gebaseerd op PHP en MySQL, helaas nog niet in OOP, maar daar ga ik binnenkort aan beginnen.

Nu zit ik met het volgende in de maag; Elke keer als ik een update uitbreng op het systeem, wat soms meerdere keren per week gebeurd, moet ik dat naar alle FTP servers uploaden op de server waar de websites staan. Alle domeinnamen en webruimte is eigen beheer en kunnen de klanten ook niet bij.

Nu ben ik opzoek naar een alternatief hiervoor. Ik zou natuurlijk een update systeem kunnen aanbrengen waarbij de klanten een melding krijgen in het CMS systeem dat er een update beschikbaar is, en deze kunnen downloaden. Alle websites zijn identiek qua werking dus alle bestanden zijn ook hetzelfde.

Of ik ga iets ontwerpen waarbij ik alle bestanden op één FTP en in één Database kan zetten en dat de andere websites dus alleen een domeinnaam nodig hebben of één pagina voor de verwerking. In de Database kan dan worden aangegeven wat bij welke website hoort. Een algemene tabel met alle websites inclusief een ID. Dit lijkt mij een mooi oplossing? Maar is dat haalbaar?

Als één server de database afhandelingen niet kan verwerken kan er eventueel worden gekeken naar het bijvoegen van loadbalancers.

Ik hoop dat er hier mensen zijn die met mij mee willen denken voor een oplossing. Sowieso ga ik vanavond even wat dingen op papier zetten en het e.e.a. uitproberen.

Alvast bedankt en nog een fijne avond! ;-)
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 07:24:11
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

18/08/2011 19:37:24
Quote Anchor link
Ik denk niet dat mogelijke klanten er blij mee zullen zijn dat ze afhankelijk zijn van jouw server om hun systeem te laten draaien. Ik zou het bij een update-knop houden in het beheerderspaneel.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 19:45:44
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat precies? Elke website is toch afhankelijk van een of meerdere servers? Wil je dat beter uitleggen?
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

18/08/2011 20:15:30
Quote Anchor link
Als jij alle systemen op een FTP-server/database laat draaien, en de klanten het systeem aanschaffen. Dan zijn de klanten afhankelijk van jouw server. Ik kan me heel goed voorstellen dat klanten liever afhankelijk zijn van een eigen server, die als jij bijvoorbeeld failliet zou gaan blijft draaien.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 20:46:00
Quote Anchor link
De keuze om alles op eigen servers te draaien willen de klanten ook graag. Ze willen er geen omkijk naar hebben. Ik registreer het domein en beheer de website, hun doen de rest. Het is en blijft voorlopig nog een hobby-project met kleine inkomsten.

Ik ben nu bezig om een klein licentie systeem te bouwen, zodat ik straks alleen een index file in de root van de domeinen hoef te zetten.

Als er nog andere gebruikers zijn die eventueel ideeën hebben, graag!
 
Fabian M

Fabian M

19/08/2011 13:22:33
Quote Anchor link
Bij Admin paneel (Als je die hebt) kun je een update knop maken, die een xml bestandje ophaalt waarin alle updates staan. Dan gaat hij de updates downloaden en toepassen.
 
Niels K

Niels K

19/08/2011 19:33:59
Quote Anchor link
Ik zou toch voor de optie gaan om het CMS op één server neer te zetten.
Je moet dan een CMS opzetten waaraan je meerdere clients kan toevoegen en per client het CMS kan configureren.
 
Roel -

Roel -

20/08/2011 00:22:17
Quote Anchor link
Ik ben het met Niels eens; zo kun je alles in één keer bijwerken.
Het is waarschijnlijk wel een redelijke klus, maar het gemak loont. :-)
 
Write Down

Write Down

20/08/2011 00:29:09
Quote Anchor link
Ik weet het nog niet zo... Gelijk welke optie, het is sowieso wat werk. Maar stel dat je alles centraliseert naar jouw server, dan zit je weer vast. Stel dat je dan later je code wilt verkopen met een single-licentie etc, dan moet je eigenlijk weer een deel gaan ombouwen om niet in te boeten qua efficiëntie. Dan zou ik toch eerder voor een automatische downloader gaan.

(Misschien is het zelf volledig te automatiseren met een cronjob? Download bestanden van jouw server --> uitpakken & overschrijven #klaar)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

20/08/2011 21:47:25
Quote Anchor link
Bedankt voor alle reacties!

Ik wil toch alles op een centrale server houden. Ik heb het e.e.a. getest met een licentie controller, en dat werkt op zich leuk. Ik plaats alleen een index op de desbetreffende website en, door middel van nu nog 'file_get_contents', of de website een geldige licentie heeft.

Ik moet nog eens goed nadenken hoe ik dit wil gaan realiseren, want ik wil alles via het web laten werken, dus geen gewijzigde apache files en custom configuraties. Als je snapt wat ik bedoel.

Ik heb de server lopen op host.mijnwebsite.nl, en hier wordt ook de licentie gecheckt. Zoals ik hierboven ook al aangaf, via de 'file_get_contents' functie, er wordt een POST header meegestuurd via 'stream_context_create'.

Het ontwerp van het CMS en systeem zelf is geen probleem. Het systeem is er al, dan wel niet OOP. Daarom ga ik nu beginnen met het schrijven van een simpel Framework en deze steeds uitbreiden, speciaal voor dit project. Dat is dus ook het voordeel van alles op één server, klanten krijgen niet continu updates te verwerken maar krijgen het eventueel door via de mail. Vindt ik toch een stuk professioneler.

Niels, ik ga inderdaad een multi-client CMS ontwerpen. Met in de toekomst modules en plug-ins die klanten zelf kunnen in- of uitschakelen.

Roel, ook bedankt voor jouw reactie!

Write Down, het zal nooit voorkomen dat dit systeem verkocht gaat worden onder een single-licentie. Ik neem aan dat je hiermee bedoeld dat klanten het systeem zelf hosten en via één licentie werken?

Bedankt voor de reacties! En blijf reageren ;-)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

21/08/2011 23:04:22
Quote Anchor link
Bumpje ;)
 
Write Down

Write Down

21/08/2011 23:19:50
Quote Anchor link
Dan kan je het inderdaad beter centraliseren. Maar geef je je klanten een FTP-login? Indien niet dan zou je je licentie systeem ook wat kunnen vereenvoudigen.

Wat je zegt van professioneler, dat zou ik nog niet durven zeggen. Voor het gamepanel dat ik bv huur, wordt de update automatisch uitgevoerd door een cron-job, 's nachts om 3h zodanig er niemand wat van merkt. Dat vind ik eigenlijk ook wel professioneel.
 
Pim -

Pim -

22/08/2011 00:51:56
Quote Anchor link
Je kan toch ook gewoon een CLI scriptje maken dat je lokaal draait ('s nachts) en dat geautomatiseerd via FTP alle servers update? Dat zou makkelijk zijn om te maken en nog makkelijker om te updaten. (Phar is dan ook leuk)

Als je meerdere CMSen op 1 server draait, kan je twee problemen krijgen:

1 site gehackt -> alle sites gehackt

Als er een site veel meer bezoekers krijgt dan een andere (niet onwaarschijnlijk), kan de snelheid van de minder bezochte site er alsnog onder lijden.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

22/08/2011 01:12:03
Quote Anchor link
Beste, bedankt voor de recties.

Write Down, hoe zou ik dat simpeler kunnen doen? Ik wil alle licenties opslaan in de databse en in het CMS aan de klant tonen hoelang de licentie nog geldig is.

Pim, je hebt inderdaad een punt daarop. Maar daar moet je je ook tegen beschermen, het systeem laten testen en over alles goed nadenken. Sowieso ga ik een iets geadvanceerder login methode gebruiken met o.a. Captcha. En voor je opmerking over de snelheid; dit zal wel meevallen, helemaal als er straks Loadbalancers bijkomen voor Apache en MySQL. En hacken is tegenwoordig toch wel te voorkomen met de juiste beveiliging?

Ook ga ik nog even onderzoeken, morgen, hoe ik de websites ga 'koppelen' op basis van de urls. Want elk domein moet wel zijn eigen urls hebben: gewoon phphulp.nl/faq/id/24 en google.nl/faq/id/24 i.p.v. mijnwebsite.nl/websiteid/10024/faq/id/24. Snapje? Heb al wat ideeën daarover. Morgen even op papier zetten.

Tips en trucs zijn welkom!
 
The Force

The Force

22/08/2011 02:12:14
Quote Anchor link
Een nadeel van een CLI script om de FTP te updaten is dat als je de database aanpast dat je dat dan alsnog handmatig overal moet doen. Weet niet of dat een probleem kan zijn. Verder is het mij om het even.

CAPTCHA's zou ik niet gebruiken. Zie http://coding.smashingmagazine.com/2011/03/04/in-search-of-the-perfect-captcha/ voor uitleg waarom en voor alternatieven.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

22/08/2011 11:51:17
Quote Anchor link
Databases vergelijken is ook niet zo'n probleem (welke database is aangepast en welke niet).
http://www.phphulp.nl/php/script/databases/database-structuur-vergelijken/1831/

Bovendien kan je met CLI ook een script aanroepen dat een database bewerking uitvoert.
Ik zou het eens testen.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

22/08/2011 12:21:34
Quote Anchor link
The Force, bedankt!

Ik heb toch besloten om niks te doen met CLI. Ook omdat dit lastig gaat worden met de databases overzetten en alleen maar onhandig is lijkt mij.

Suggesties welkom!
 
Write Down

Write Down

22/08/2011 14:05:50
Quote Anchor link
Je hoeft de licentie eigenlijk niet meer op de klant zijn server te controleren. Mits de klant gene FTP-toegang heeft. Wanneer je gewoonweg de licentie in database zet, in jouw interface zie je die van alle klanten die bv. binnen de week vervallen. De klant ziet in zijn interface wanneer zijn licentie vervalt. Controle hoeft dan eigenlijk niet.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

22/08/2011 18:13:37
Quote Anchor link
Nee, dat snap ik.

Iemand suggesties? :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

23/08/2011 18:34:56
Quote Anchor link
Bumpcar!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/08/2011 19:20:31
Quote Anchor link
Sorry, foutje
Gewijzigd op 23/08/2011 19:24:19 door Ger van Steenderen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.