2de functie binnen javascript functie werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

13/08/2009 23:57:00
Quote Anchor link
Hallo.
Ik heb een functie binnen javascript gemaakt.
In deze functie worden 2 andere javascript functies aangeroepen.
Beide apart werken ze perfect.
Maar wanneer ik ze beide wil uitvoeren. Dan wordt er maar 1 van de 2 uitgevoerd.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Is hier een eenvoudig antwoord voor?
Of moeten jullie eerst de code zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:04:27
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2009 00:32:00
Quote Anchor link
Zonder code valt er niks te zeggen.
 
Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

14/08/2009 00:42:00
Quote Anchor link
OKe dan bij deze

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
function setNewStock(url, optie, artikelcode, inkoopprijs, target, target2){
    
    var price= document.getElementById(inkoopprijs).value;

    xmlhttp=ajaxRequest();
    if (xmlhttp==null){
        alert (\"Your browser does not support XMLHTTP!\");
        return;
    }
    url=url+\"?option=\"+optie+\"&artikelcode=\"+artikelcode+\"&inkoopprijs=\"+price;
    
    xmlhttp.onreadystatechange= function() {
        if (xmlhttp.readyState==4){
            
          }
    }  
     xmlhttp.open(\"GET\" ,url,true);
    xmlhttp.send(null);
    
    updateValue(artikelcode, target);
    updateAveragePrice(artikelcode, target2);
}

function updateValue(artikelcode, target){
    xmlhttp=ajaxRequest();
    if (xmlhttp==null){
        alert (\"Your browser does not support XMLHTTP!\");
        return;
    }    
    var url=\"getextra_stock.php?option=getValue&artikelnummer=\"+artikelcode;
    xmlhttp.onreadystatechange= function() {
        if (xmlhttp.readyState==4){
            document.getElementById(target).value=xmlhttp.responseText;
          }
    }  
     xmlhttp.open(\"GET\" ,url,true);
    xmlhttp.send(null);
}

function updateAveragePrice(artikelcode, target){
    xmlhttp=ajaxRequest();
    if (xmlhttp==null){
        alert (\"Your browser does not support XMLHTTP!\");
        return;
    }    
    var url=\"getextra_stock.php?option=getAveragePrice&artikelnummer=\"+artikelcode;
    xmlhttp.onreadystatechange= function() {
        if (xmlhttp.readyState==4){
            document.getElementById(target).innerHTML=xmlhttp.responseText;
          }
    }  
     xmlhttp.open(\"GET\" ,url,true);
    xmlhttp.send(null);
    
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gertjan Wachtmeester
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

14/08/2009 00:53:00
Quote Anchor link
Zet er even de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"Code" ([Code]) tag omheen aub.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
Douwe

Douwe

14/08/2009 02:39:00
Quote Anchor link
Waarom heb je overal bij de dubbele aanhalingstekens escape characters (slashes: \)?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 

14/08/2009 09:11:00
Quote Anchor link
Hij zal het wel echo-en (lol..).

Weten trouwens nog steeds niet om welke functie(s) het gaat, hoe je ze aanroept en dergelijke...
 
Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

14/08/2009 12:04:00
Quote Anchor link
de slashes staan er omdat dit in een php variabele staat. Vandaar.

Het gaat om alle 3 de functies.
setNewStock() functie wordt aangeroepen bij een onclick.
Dan wordt er via php iets in database gezet.
Dan wil ik die waarden weer terug krijgen.
Daar zijn de andere 2 functies voor.
De een gooit een aantal producten eruit in een een input text field.
En de ander gooit een gemiddeld bedrag eruit in een div.

Maar ik krijg telkens maar dat of updateAveragePrice() wordt uitgevoerd.
Of dat updateValue() wordt uitgevoerd.

Afhankelijk welke het eerst aangeroepen wordt.

Er zitten verder geen fouten in de functies. Los van elkaar werkt alles perfect.
Maar samen dus niet. Wat volgens mij gewoon moet kunnen. Maar dat is dus mijn vraag aan jullie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.