2e directory "nieuws" aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Alain

alain

20/11/2005 15:03:00
Quote Anchor link
Hoikes,

Ik heb een directory "nieuws" ik wil die copieren en hernoemen naar "nieuws_kapoenen", ik wil dus een 2e nieuwssysteem aanmaken .
In de mysql database heb ik dus "nieuws" en maak ik "nieuws_kapoenen" bij aan.

Maar nu mijn vraag:

Op welke pagina's van de directory "nieuws_kapoenen" moet ik dan veranderingen aanbrengen?, want alle aanwijzingen naar "nieuws" moeten verandert worden naar "nieuws_kapoenen", anders gaat die uiteraard mijn gegevens laten zien van "nieuws" en niet van "neuws_kapoenen"

wie weet raad ?

Hartstikke bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:30:35
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/11/2005 15:28:00
Quote Anchor link
Eehm, is dit een reactie op een script ofzo?
 
Jelmer -

Jelmer -

20/11/2005 15:41:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk allen config.php o.i.d. (als het een beetje goed nieuwssysteem is)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/11/2005 15:45:00
Quote Anchor link
Jelmer, ligt eraan.. Als alain een nieuwe database aangemaakt heeft wel. Maar als hij een tabel gekopierd en gerenamed heeft binnen dezelfde database zou hij wel aanpassingen moeten maken in de meeste gevallen.
 
Alain

alain

20/11/2005 15:52:00
Quote Anchor link
Hoikes,

Ik heb een nieuwe tabel aangemaakt met name "nieuws_kapoenen, ik heb nu dus 2 verschillende tabellen nieuws en nieuws_kapoenen.

Moet ik dus enkel maar in config.php de gegevens aanpassen?
en is dat ergens bovenaan in het script of moet ik config.php hier eerst eens posten?

Hartstikke bedankt mannen
 
Jelmer -

Jelmer -

20/11/2005 15:53:00
Quote Anchor link
Ik denk dat arjan gelijk heeft, en je in al je bestanden moet duiken op zoek naar niews en dat veranderen in nieuws_kapoen.
 
Alain

alain

20/11/2005 16:17:00
Quote Anchor link
Hoi

Zijn het gewoon in alle pagina's enkel de $query die ik moet aanpassen ?

$query = mysql_query("select * from nieuws_jonggivers ORDER BY id DESC");

of zie ik iets over het hoofd ?

Hartelijk dank!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/11/2005 16:21:00
Quote Anchor link
Jup, maar afhankelijk van welk systeem je gebruikt ook aanpasingen maken zodat de reacties etc kloppen.
 
Alain

alain

20/11/2005 16:26:00
Quote Anchor link
ok, heb overal alles aangepast maar als ik op de admin pagina ga, zie ik de gegevens van "nieuws" en niet van "nieuws_kapoenen", er zit ergens nog een foutjes?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/11/2005 16:28:00
Quote Anchor link
Tja, weet nogsteeds niet welk systeem jij gebruikt... maar kan mij voorstellen dat je ook de admin aan moet passen.

Makkelijker/beter is gewoon een nieuwe database te maken, ipv een tabel. Dan hoef je maar één dingetje aan te passen en klaar.
 
Alain

alain

20/11/2005 16:57:00
Quote Anchor link
BEDANKT iedereen,

Het werkt nu, na jullie goede raad !

Maar... in de admin functie heb ik een probleempje dat hij geen berichten wil verwijderen?

Welk foutje zou dit kunnen zijn ?

Of moet ik hier een nieuwe topic plaatsen?

verwijdernieuws.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("../config.php");
?>

<html>
<head>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo($titel); ?>
- Admin</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style.css">
</head>
<body bgcolor="#F9F9F9">
<center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?
if($_GET['actie'] == 2){
    if($_POST['gebruikersnaam'] == $adminnaam && $_POST['wachtwoord'] == $password){
        Setcookie("gebruikersnaam", $_POST['gebruikersnaam'], Time()+$_POST['tijdingelogd']);
        Setcookie("wachtwoord",$_POST['wachtwoord'], Time()+$_POST['tijdingelogd']);
        echo "<font color=yellowgreen>»</font> Je bent succesvol ingelogd! Je wordt over 2 seconden naar je pagina gestuurd.";
        echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=postnieuws.php\">";
    }
else{
        echo "<font color=yellowgreen>»</font> <b>Error:</b> Je hebt 1 of meer velden niet correct ingevuld.";
    }
}
else{
    if($_COOKIE['gebruikersnaam'] != $adminnaam && $_COOKIE['wachtwoord'] != $password){
        echo "<form name=\"inloggen\" action=\"postnieuws.php?actie=2\" method=\"POST\">
        Gebruikersnaam:<br><input type=\"text\" name=\"gebruikersnaam\"><br><br>
        Wachtwoord:<br><input type=\"password\" name=\"wachtwoord\"><br><br>
        Tijd ingelogd:<br><select size=\"1\" name=\"tijdingelogd\">
        <option value=\"3600\">Een uur</option>
        <option value=\"86400\">Een dag</option>
        <option value=\"604800\">Een week</option>
        <option value=\"18144000\">Een maand</option>
        <option value=\"22118400\">Een jaar</option>
        <option value=\"2211840000\">Altijd</option>
        </select><br>
        <input type=\"submit\" name=\"verzenden\" value=\"login\">
        </form>
        "
;
    }
else{
if ($actie == "1"){

    $query="DELETE FROM nieuws_jonggivers WHERE id='" .$_GET["id"] ."'";
  $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    echo "<font color=yellowgreen>»</font> Het nieuwsbericht is verwijderd, je wordt nu terug gestuurd.";
    echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"2; URL=admin.php\">";                        
}
else{

    echo "<font color=yellowgreen>»</font> Weet je zeker dat je dit nieuwsbericht wilt verwijderen?<br>
    <a href=\"verwijdernieuws.php?actie=1&id="
.$_GET['id']."\">Ja</a> / <a href=\"admin.php\">Nee</a></td>";
}
}
}
                                
die();

?>
 

20/11/2005 18:58:00
Quote Anchor link
maak van
if($_GET['actie'] == 2){
eens
if (intval($_GET['actie']) == 2) {

en van
if ($actie == "1"){
eens
if (intval($_GET['actie']) == 1) {
 
Alain

alain

20/11/2005 21:01:00
Quote Anchor link
Heb ik geprobeerd, maar het lukt niet ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/11/2005 22:40:00
Quote Anchor link
$query="DELETE FROM nieuws_jonggivers WHERE id='"

ik wil niet lastig zijn, maar zei je niet dat de tabel nieuws_kapoenen heette??
 
Alain

alain

20/11/2005 22:45:00
Quote Anchor link
Jawel Robert,

Maar ik heb identieke tabellen gemaakt, nieuws, nieuws_kapoenen, en nieuws_jonggivers.

Maar allemaal hebben ze hetzelfde probleem uiteraard en daarom neem ik er 1tje als voorbeeld.

Bedankt
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/11/2005 22:59:00
Quote Anchor link
Kom je wel gewoon bij het deel dat die om de bevestiging vraag voor het verwijderen?
 

20/11/2005 23:39:00
Quote Anchor link
alain:
Heb ik geprobeerd, maar het lukt niet ?
Wat doet ie. Error, notice, lege pagina, sql error?
 
Alain

alain

21/11/2005 13:10:00
Quote Anchor link
Ik kom inderdaad bij het deel bevestiging om te "bewerken" of te "verwijderen,ik krijg geen foutmelding, er gebeurd gewwon niets ?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

21/11/2005 13:16:00
Quote Anchor link
Lijkt op een script zonder error afhandeling. Tijd om te debuggen dus. Dat word echo'tjes plaatsen :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/11/2005 13:29:00
Quote Anchor link
De code is nogal onoverzichtelijk door het gebruik van GET en POST samen. Je zou om te testen even alle GETs naar POSTs om kunnen zetten. Wel eerst even een backup maken van je code ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2005 13:56:00
Quote Anchor link
Geeft die wel een ID mee als je dan op ja klikt. Als het goed is volgens jou code dan moet je url ongeveer zo eindigen (ga er ff vanuit dat het bericht met id 1 wordt verwijdert):
verwijdernieuws.php?actie=1&id=1
Als dit NIET zo is, dan gaat het fout met het meegeven van de ID.

EDIT:
echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"2; URL=postnieuws.php\">";

Klopt volgens mij al niet eens!! Als ik het script goed lees (of interpreteer), dan kan je op verwijderen klikken, dan moet je in gaan loggen, en wanneer je bent ingelogd, dan kan je het bricht verwijderen.
Dan moet je ervoor zorgen dat de ID wel elke keer via $_GET (of $_POST voor toch iets meer veiligheid) wordt meegegeven, zodat je die uit kan lezen.
Gewijzigd op 21/11/2005 14:00:00 door Robert Deiman
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.