Aankomende DATETIME weergeven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 21:21:21
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website en nu wil ik dat hij aangeeft wat het eerst volgende evenement is.

Dus bijv: Aankomende zondag Clubduik

Heb geprobeerd met het volgende:
"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1";

Me Datum is DATETIME

Als ik dit gebruikt pakt hij een willekeurige dag op de 1 of andere manier ik heb het ook geprobeerd met NOW()

Kan iemand mij helpen?

Gr. Mark

Toevoeging op 31/03/2014 21:36:31:

Heb nu het volgende geprobeerd:
FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";

werkt goed alleen soms bijv met vakantie hebben wij paar maanden niks dus toen dacht ik ik zet hem op 12 MONTHS of 365 DAY maar op de 1 of andere manier pakt hij dan toch 1 bepaalde hit net als WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1"; ik snap alleen niet waarom hij die selecteerd hij geeft steeds 27 april terwijl er nog 4 evenementen tussen zitten....

als ik FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";
gebruik geeft hij wel de eerst volgende....
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:17:11
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 21:43:24
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
 
Unthinking majority

unthinking majority

31/03/2014 22:14:19
Quote Anchor link
Wat ik doe bij het invoeren is now()+0

Dan kan je er later makkelijker mee rekenen met bijvoorbeeld now()+100 voor 1 minuut of now()+1000000 voor 1 dag.

Of bijvoorbeeld 1 van deze voor de maanden.
00001100000000
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 23:43:59
Quote Anchor link
Als ik die van SanThe gebruik dan pakt hij die van December?

Naast deze vraag heb ik er nog 1
als ik mijn gegevens uit de database haal ook de datetime dan geeft hij als ik ingevoerd heb 10:00 staat op de website 10:0 net als bij 10:50 word dan 10:5

Deze informatie haal ik eruit via HOUR(Datum), ':', MINUTE(Datum)) AS datum

Iemand andwoord op beide vragen?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 23:49:44
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum DESC LIMIT 1";

Toevoeging op 31/03/2014 23:52:28:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Ivo P

Ivo P

31/03/2014 23:54:11
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen date_format() als je in de query de datum wilt opmaken?

Zelf haal ik de datum op zoals mysql die geeft, en dan zet ik php's datetime class in voor de opmaak
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 00:08:00
Quote Anchor link
@Santhe Had ik beide al geprobeerd maar bij ASC krijg ik 1 december terwijl de laatste 15 December is en bij DESC krijg ik 9 November terwijl de eerste 7 april is.....

@Ivo P zal ik morgen is naar kijken maar hoe zorg ik ervoor dat dan ook de aankomende word weergegeven zoals SanThe's voorbeeld? Of is dat een hele andere manier.

Alvast bedankt allemaal
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2014 00:11:26
Quote Anchor link
Sonic GFX op 31/03/2014 21:21:21:
Datum is DATETIME


Weet je dat zeker want het lijkt er op dat je een ander type gebruikt.
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 07:13:45
Quote Anchor link
Je gebruikt toch niet de kolomnaam ook als alias?

Select fun(datum) as datum......
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 16:49:27
Quote Anchor link
Ja weet zeker 100% DATETIME

Euhm ik gebruik wel alias alleen zit hij in me DB als Datum en is ie in me alias als datum met kleine D

zal die is weglaten die informatie kan ik natuurlijk ook anders krijgen!
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 16:52:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT DATE_FORMAT(Datum, '%H:%i') AS tijdstip,
       DATE_FORMAT(Datum, '%d-%m-%Y') AS datum_format
FROM ...
ORDER BY Datum ASC


werkt misschien beter?

Toevoeging op 01/04/2014 16:53:05:

kan zijn dat als je onder Windows werkt, het verschil tussen "Datum" en "datum" als kolomnaam niet helemaal uit de verf komt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 16:58:43
Quote Anchor link
Als je gewoon eerst eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT datum FROM website_activiteiten WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum LIMIT 1

Wat krijg je dan?

Toevoeging op 01/04/2014 17:01:39:

@Ivo,
Heeft niet zoveel met OS te maken, in mysql zijn kolom en tabelnamen case insensitive, behalve als je ze tussen backticks zet.
Gewijzigd op 01/04/2014 17:03:32 door Ger van Steenderen
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 17:48:01
Quote Anchor link
Heb hem nu werkend ik gebruik

"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE MONTH(Datum) = MONTH(NOW()) ORDER BY Datum ASC";

en de datum lees ik uit door:

$date = date_create($row['Datum']);
echo date_format($date, 'd F Y');

Topper!

Allemaal super bedankt voor de hulp!!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 17:58:50
Quote Anchor link
Dus je wilt zeggen dat je alleen met bovenstaande query het gewenste resultaat krijgt?
Dat betekent dat het datatype van de kolom in de tabel geen DATETIME is.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 18:46:30
Quote Anchor link
Kan er niks aan doen het is toch echt DATETIME

Toevoeging op 01/04/2014 18:49:48:




CREATE TABLE website_activiteiten (
ID int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
Activiteit text NOT NULL,
Datum datetime NOT NULL,
`Status` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (ID)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;


Dat is mijn TABLE


http://www.php.net/manual/fr/datetime.format.php

Komt daar vanaf incombinatie met Santhe
Gewijzigd op 01/04/2014 19:41:47 door Mark van den Brink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.