Aankomende DATETIME weergeven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 21:21:21
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website en nu wil ik dat hij aangeeft wat het eerst volgende evenement is.

Dus bijv: Aankomende zondag Clubduik

Heb geprobeerd met het volgende:
"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1";

Me Datum is DATETIME

Als ik dit gebruikt pakt hij een willekeurige dag op de 1 of andere manier ik heb het ook geprobeerd met NOW()

Kan iemand mij helpen?

Gr. Mark

Toevoeging op 31/03/2014 21:36:31:

Heb nu het volgende geprobeerd:
FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";

werkt goed alleen soms bijv met vakantie hebben wij paar maanden niks dus toen dacht ik ik zet hem op 12 MONTHS of 365 DAY maar op de 1 of andere manier pakt hij dan toch 1 bepaalde hit net als WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1"; ik snap alleen niet waarom hij die selecteerd hij geeft steeds 27 april terwijl er nog 4 evenementen tussen zitten....

als ik FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";
gebruik geeft hij wel de eerst volgende....
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 11:44:57
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 21:43:24
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
 
Unthinking majority

unthinking majority

31/03/2014 22:14:19
Quote Anchor link
Wat ik doe bij het invoeren is now()+0

Dan kan je er later makkelijker mee rekenen met bijvoorbeeld now()+100 voor 1 minuut of now()+1000000 voor 1 dag.

Of bijvoorbeeld 1 van deze voor de maanden.
00001100000000
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 23:43:59
Quote Anchor link
Als ik die van SanThe gebruik dan pakt hij die van December?

Naast deze vraag heb ik er nog 1
als ik mijn gegevens uit de database haal ook de datetime dan geeft hij als ik ingevoerd heb 10:00 staat op de website 10:0 net als bij 10:50 word dan 10:5

Deze informatie haal ik eruit via HOUR(Datum), ':', MINUTE(Datum)) AS datum

Iemand andwoord op beide vragen?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 23:49:44
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum DESC LIMIT 1";

Toevoeging op 31/03/2014 23:52:28:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Ivo P

Ivo P

31/03/2014 23:54:11
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen date_format() als je in de query de datum wilt opmaken?

Zelf haal ik de datum op zoals mysql die geeft, en dan zet ik php's datetime class in voor de opmaak
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 00:08:00
Quote Anchor link
@Santhe Had ik beide al geprobeerd maar bij ASC krijg ik 1 december terwijl de laatste 15 December is en bij DESC krijg ik 9 November terwijl de eerste 7 april is.....

@Ivo P zal ik morgen is naar kijken maar hoe zorg ik ervoor dat dan ook de aankomende word weergegeven zoals SanThe's voorbeeld? Of is dat een hele andere manier.

Alvast bedankt allemaal
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2014 00:11:26
Quote Anchor link
Sonic GFX op 31/03/2014 21:21:21:
Datum is DATETIME


Weet je dat zeker want het lijkt er op dat je een ander type gebruikt.
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 07:13:45
Quote Anchor link
Je gebruikt toch niet de kolomnaam ook als alias?

Select fun(datum) as datum......
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 16:49:27
Quote Anchor link
Ja weet zeker 100% DATETIME

Euhm ik gebruik wel alias alleen zit hij in me DB als Datum en is ie in me alias als datum met kleine D

zal die is weglaten die informatie kan ik natuurlijk ook anders krijgen!
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 16:52:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT DATE_FORMAT(Datum, '%H:%i') AS tijdstip,
       DATE_FORMAT(Datum, '%d-%m-%Y') AS datum_format
FROM ...
ORDER BY Datum ASC


werkt misschien beter?

Toevoeging op 01/04/2014 16:53:05:

kan zijn dat als je onder Windows werkt, het verschil tussen "Datum" en "datum" als kolomnaam niet helemaal uit de verf komt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 16:58:43
Quote Anchor link
Als je gewoon eerst eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT datum FROM website_activiteiten WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum LIMIT 1

Wat krijg je dan?

Toevoeging op 01/04/2014 17:01:39:

@Ivo,
Heeft niet zoveel met OS te maken, in mysql zijn kolom en tabelnamen case insensitive, behalve als je ze tussen backticks zet.
Gewijzigd op 01/04/2014 17:03:32 door Ger van Steenderen
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 17:48:01
Quote Anchor link
Heb hem nu werkend ik gebruik

"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE MONTH(Datum) = MONTH(NOW()) ORDER BY Datum ASC";

en de datum lees ik uit door:

$date = date_create($row['Datum']);
echo date_format($date, 'd F Y');

Topper!

Allemaal super bedankt voor de hulp!!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 17:58:50
Quote Anchor link
Dus je wilt zeggen dat je alleen met bovenstaande query het gewenste resultaat krijgt?
Dat betekent dat het datatype van de kolom in de tabel geen DATETIME is.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 18:46:30
Quote Anchor link
Kan er niks aan doen het is toch echt DATETIME

Toevoeging op 01/04/2014 18:49:48:




CREATE TABLE website_activiteiten (
ID int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
Activiteit text NOT NULL,
Datum datetime NOT NULL,
`Status` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (ID)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;


Dat is mijn TABLE


http://www.php.net/manual/fr/datetime.format.php

Komt daar vanaf incombinatie met Santhe
Gewijzigd op 01/04/2014 19:41:47 door Mark van den Brink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.