Aankomende DATETIME weergeven?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 21:21:21
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website en nu wil ik dat hij aangeeft wat het eerst volgende evenement is.

Dus bijv: Aankomende zondag Clubduik

Heb geprobeerd met het volgende:
"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1";

Me Datum is DATETIME

Als ik dit gebruikt pakt hij een willekeurige dag op de 1 of andere manier ik heb het ook geprobeerd met NOW()

Kan iemand mij helpen?

Gr. Mark

Toevoeging op 31/03/2014 21:36:31:

Heb nu het volgende geprobeerd:
FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";

werkt goed alleen soms bijv met vakantie hebben wij paar maanden niks dus toen dacht ik ik zet hem op 12 MONTHS of 365 DAY maar op de 1 of andere manier pakt hij dan toch 1 bepaalde hit net als WHERE Datum >= CURDATE() ORDER BY Datum LIMIT 1"; ik snap alleen niet waarom hij die selecteerd hij geeft steeds 27 april terwijl er nog 4 evenementen tussen zitten....

als ik FROM website_activiteiten WHERE Datum BETWEEN NOW() AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 20 DAY) LIMIT 1";
gebruik geeft hij wel de eerst volgende....
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:40:38
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 21:43:24
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
 
Unthinking majority

unthinking majority

31/03/2014 22:14:19
Quote Anchor link
Wat ik doe bij het invoeren is now()+0

Dan kan je er later makkelijker mee rekenen met bijvoorbeeld now()+100 voor 1 minuut of now()+1000000 voor 1 dag.

Of bijvoorbeeld 1 van deze voor de maanden.
00001100000000
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

31/03/2014 23:43:59
Quote Anchor link
Als ik die van SanThe gebruik dan pakt hij die van December?

Naast deze vraag heb ik er nog 1
als ik mijn gegevens uit de database haal ook de datetime dan geeft hij als ik ingevoerd heb 10:00 staat op de website 10:0 net als bij 10:50 word dan 10:5

Deze informatie haal ik eruit via HOUR(Datum), ':', MINUTE(Datum)) AS datum

Iemand andwoord op beide vragen?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/03/2014 23:49:44
Quote Anchor link
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum ASC LIMIT 1";
WHERE Datum > NOW() ORDER BY Datum DESC LIMIT 1";

Toevoeging op 31/03/2014 23:52:28:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format
 
Ivo P

Ivo P

31/03/2014 23:54:11
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen date_format() als je in de query de datum wilt opmaken?

Zelf haal ik de datum op zoals mysql die geeft, en dan zet ik php's datetime class in voor de opmaak
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 00:08:00
Quote Anchor link
@Santhe Had ik beide al geprobeerd maar bij ASC krijg ik 1 december terwijl de laatste 15 December is en bij DESC krijg ik 9 November terwijl de eerste 7 april is.....

@Ivo P zal ik morgen is naar kijken maar hoe zorg ik ervoor dat dan ook de aankomende word weergegeven zoals SanThe's voorbeeld? Of is dat een hele andere manier.

Alvast bedankt allemaal
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2014 00:11:26
Quote Anchor link
Sonic GFX op 31/03/2014 21:21:21:
Datum is DATETIME


Weet je dat zeker want het lijkt er op dat je een ander type gebruikt.
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 07:13:45
Quote Anchor link
Je gebruikt toch niet de kolomnaam ook als alias?

Select fun(datum) as datum......
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 16:49:27
Quote Anchor link
Ja weet zeker 100% DATETIME

Euhm ik gebruik wel alias alleen zit hij in me DB als Datum en is ie in me alias als datum met kleine D

zal die is weglaten die informatie kan ik natuurlijk ook anders krijgen!
 
Ivo P

Ivo P

01/04/2014 16:52:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT DATE_FORMAT(Datum, '%H:%i') AS tijdstip,
       DATE_FORMAT(Datum, '%d-%m-%Y') AS datum_format
FROM ...
ORDER BY Datum ASC


werkt misschien beter?

Toevoeging op 01/04/2014 16:53:05:

kan zijn dat als je onder Windows werkt, het verschil tussen "Datum" en "datum" als kolomnaam niet helemaal uit de verf komt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 16:58:43
Quote Anchor link
Als je gewoon eerst eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT datum FROM website_activiteiten WHERE datum >= NOW() ORDER BY datum LIMIT 1

Wat krijg je dan?

Toevoeging op 01/04/2014 17:01:39:

@Ivo,
Heeft niet zoveel met OS te maken, in mysql zijn kolom en tabelnamen case insensitive, behalve als je ze tussen backticks zet.
Gewijzigd op 01/04/2014 17:03:32 door Ger van Steenderen
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 17:48:01
Quote Anchor link
Heb hem nu werkend ik gebruik

"SELECT * FROM website_activiteiten WHERE MONTH(Datum) = MONTH(NOW()) ORDER BY Datum ASC";

en de datum lees ik uit door:

$date = date_create($row['Datum']);
echo date_format($date, 'd F Y');

Topper!

Allemaal super bedankt voor de hulp!!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 17:58:50
Quote Anchor link
Dus je wilt zeggen dat je alleen met bovenstaande query het gewenste resultaat krijgt?
Dat betekent dat het datatype van de kolom in de tabel geen DATETIME is.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

01/04/2014 18:46:30
Quote Anchor link
Kan er niks aan doen het is toch echt DATETIME

Toevoeging op 01/04/2014 18:49:48:




CREATE TABLE website_activiteiten (
ID int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
Activiteit text NOT NULL,
Datum datetime NOT NULL,
`Status` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (ID)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;


Dat is mijn TABLE


http://www.php.net/manual/fr/datetime.format.php

Komt daar vanaf incombinatie met Santhe
Gewijzigd op 01/04/2014 19:41:47 door Mark van den Brink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.