Aantal toegevoegde medicijnen weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/06/2017 15:11:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Momenteel gebruik ik onderstaande code om de aantal toegevoegde medicijnen per maand weer te geven om vervolgens te kijken wat het verschil is met de afgelopen maand.
Echter, nu ik kijk naar de output vind ik het niet logisch wat ik vraag en wat het oplevert.

Zoals jullie het kunnen zien, tel ik het aantal IDs op, maar bij het invoeren van een medicijn heb ik een ook quantity inputfield. En volgens mij moet ik niet het aantal IDs optellen, maar ik moet kijken naar de waarde van quantity inputfield van alle medicijnen van een maand om te kijken hoeveel medicijnen per maand zijn toegevoegd?
Wat vinden jullie van dit gedachte?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $queryjan
= "SELECT COUNT(id) from medicines where medicineregistration between '2017-01-01' AND '2017-01-31' AND userid= '{$_SESSION['user_id']}'";
    $resultjan = mysqli_query($dbc,$queryjan);
    $rowjan = mysqli_fetch_array($resultjan);
    $totaljan = $rowjan[0];
    $jandiff = $totaldec - $totaljan;
    $decdiff = $totaljan - $totaldec;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:20:48
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 15:20:28
Quote Anchor link
>> Wat vinden jullie van dit gedachte?

Het lijkt me dat je die vraag niet aan ons, maar aan je opdrachtgever moet stellen. Dit is een inhoudelijke vraag en geen technische vraag. Degene voor wie het systeem is bedoeld, is de enige die daar antwoord op kan geven lijkt mij.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/06/2017 15:23:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/06/2017 15:20:28:
>> Wat vinden jullie van dit gedachte?

Het lijkt me dat je die vraag niet aan ons, maar aan je opdrachtgever moet stellen. Dit is een inhoudelijke vraag en geen technische vraag. Degene voor wie het systeem is bedoeld, is de enige die daar antwoord op kan geven lijkt mij.

Daar heb je helemaal gelijk in, maar als je puur vanuit een logische kant bekijkt, dan heb ik wel gelijk, toch?
BTW, ik ben de opdrachtgever, eigenaar en etc :-)
 
Ivo P

Ivo P

23/06/2017 16:24:48
Quote Anchor link
er is een verschil tussen "optellen" en "tellen".

Oftewel: "sommeren" en "tellen".

In het Engels "sum" en "count"

count(id) telt alle records waarvoor id niet gelijk is aan null.

sum(aantal) telt de waarden in de kolom Aantal bij elkaar op.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/06/2017 19:54:59
Quote Anchor link
Volgens mij maakt het tellen van medicijnen vooral zichtbaar dat je geen duidelijke definitie van medicijnen hebt.

Hoe tel je paracetamol?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 21:22:56
Quote Anchor link
>> BTW, ik ben de opdrachtgever, eigenaar en etc :-)

Dan ben jij dus ook degene die het beste die vraag kan beantwoorden ;-)

Je moet dus voor jezelf nagaan WAT je wil weten, en WAAROM je dat eigenlijk wil weten. Als het goed is, komt daar dan vanzelf het antwoord op jouw vraag uit.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/06/2017 22:02:45
Quote Anchor link
Ivo P op 23/06/2017 16:24:48:
er is een verschil tussen "optellen" en "tellen".

Oftewel: "sommeren" en "tellen".

In het Engels "sum" en "count"

count(id) telt alle records waarvoor id niet gelijk is aan null.

sum(aantal) telt de waarden in de kolom Aantal bij elkaar op.

Daar heb je gelijk in.
Ik heb daarom de query aangepast naar sum(quantity) en naar mij idee geeft dat een beter beeld.


Toevoeging op 23/06/2017 22:04:31:

Ward van der Put op 23/06/2017 19:54:59:
Volgens mij maakt het tellen van medicijnen vooral zichtbaar dat je geen duidelijke definitie van medicijnen hebt.

Hoe tel je paracetamol?

Per pakket natuurlijk en niet per tablet.
Je koopt toch bij een drogist toch ook een pakket paracetamol en niet een aantal tabletten?


Toevoeging op 23/06/2017 22:08:44:

Ozzie PHP op 23/06/2017 21:22:56:
>> BTW, ik ben de opdrachtgever, eigenaar en etc :-)

Dan ben jij dus ook degene die het beste die vraag kan beantwoorden ;-)

Je moet dus voor jezelf nagaan WAT je wil weten, en WAAROM je dat eigenlijk wil weten. Als het goed is, komt daar dan vanzelf het antwoord op jouw vraag uit.


Eigenlijk is het heel simpel van wat ik wil; per maand wil ik weergeven hoeveel medicijnen zijn toegevoegd. Niet meer en niet minder! ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/06/2017 23:56:29
Quote Anchor link
>> Niet meer en niet minder! ;-)

Dus je bent eruit? :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.